Fans i oprør over længe ventet spil: Det er fuld af fejl!

Lanceringen af nyt, hypet computerspil er endt som en katastrofe for ét af verdens største spilfirmaer.

Har man glædet sig til at sætte sig ned med 'Anthem', bliver man muligvis skuffet. Spillet er nemlig ifølge mange PlayStation 4-brugere proppet med fejl, der gør spillet til en rigtig kedelig oplevelse. (© EA Games)

7 år.

Så længe har spilfans ventet på spillet 'Anthem', der netop er udkommet til PlayStation, Xbox og PC.

Men glæden var kort, da spillet udkom, idet spillet har været ramt af massive tekniske udfordringer.

Flere brugere på Reddit har nemlig brokket sig over, at de er blevet smidt ud af spillet uden varsel, så de ender tilbage ved hovedmenuen.

Spillet har ifølge nogle gamere også haft den voldsomme effekt, at det efter sigende lukker helt ned for konsollen, der derefter ikke kan tændes igen.

- Jeg bliver nogen gange smidt ud til hovedmenuen. Og to gange har min PlayStation 4 bare slukket, lyder det eksempelvis fra Reddit-brugeren forthemasters.

- Min PlayStation er én stor mursten, der ikke kan tænde på grund af 'Anthem', skriver brugeren The MadTitanGauntlet på hjemmesiden Reddit.

Flere brugere brokker sig over, at deres PlayStation er blevet bricked efter at have spillet 'Anthem', hvilket groft sagt betyder, at deres ellers så effektive konsol er lige så død og ubrugelig som en mursten - altså en brick.

Anthem er et online multiplayer rollespil, hvor man indtager store exoskeletter for at kunne beskytte menneskeheden fra alverdens ondskab - som eksempelvis lede kryb som dette. (© EA Games)

Slå koldt vand i blodet

Selvom 'Anthem' har været ramt af massive tekniske problemer ved lanceringen, skal man dog være varsom med at tage udmeldinger om decideret konsoldød for gode varer, mener Palle Havshøi-Jensen, der er PlayStation-ekspert og chefredaktør på spilmediet PSLife.dk

Ifølge ham er det nemlig vigtigt, at man kigger på det forløb, spillet har været igennem forud for udgivelsen.

- 'Anthem' kom for ikke så længe siden. Da spillet udkom var det så fuld af fejl, at det var nærmest uspilleligt. Så selvom nogle af tingene var blevet rettet siden udgivelsen for et par uger siden, er der nok nogle, der bare har set sig sure på det. Der er en generel dårlig stemning omkring det spil, siger han og henviser til, at beskyldningerne om konsoldød kommer fra sure fans.

Det skulle have været så godt. Ifølge Palle Havshøi-Jensen var der lagt i ovnen til en stor succes med 'Anthem'. Men de mange problemer ender med at gå ud over den velvilje, spillet havde brug for, for at blive en pengemaskine for EA Games.. (© EA Games)

Skidt start ødelægger succes

Indtil videre har hverken Sony, der står bag PlaySation 4 eller BioWare, der står bag 'Anthem' givet det mindste pip fra sig.

Men EA Games, der er spillets udgiver, har rakt ud til spillere, der måtte opleve problemer, og bedt om deres hjælp med at løse den kedelige situation.

- Vi er opmærksomme på de problemer, flere af jer har indrapporteret i forbindelse med 'Anthem'. Vi undersøger sagen og beder jer om at dele jeres fejlrapporter med os, når I bliver bedt om det, skriver de på deres Twitter-profil.

Spørger man Palle Havshøi-Jensen, så skal EA dog ikke forvente, at deres spil på nuværende tidspunkt kan reddes. Uanset hvor mange kunder man forsøger at hjælpe med de påståede døde PlayStation-maskiner.

Ifølge Palle Havshøi-Jensen er stemningen om spillet nemlig så dårlig, at al gas er gået af ballonen.

- Spillet i sig selv er ingen revolution. Så oven i de tekniske problemer bliver det aldrig en succes, siger Palle Havshøi-Jensen og fortsætter:

- Det er simpelthen kommet for dårligt fra start. EA kan slukke nogle brande, men jeg tror ikke rigtig på projektet. Lur mig, om ikke spillet er røget ud af top 10 på næste uges salgslister, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter