Flere års ventetid er forbi: Hypet spil byder på 'fantastisk underholdning'

Historien i spillet fungerer upåklageligt, lyder dommen fra spilekspert.

Kan man lide zombier, og kan man lide horder af dem, så skal man ikke tage de lunkne anmeldelser af 'Days Gone' for gode varer, mener spilekspert Magnus Groth-Andersen, der har nydt at spille sig igennem den PlayStation 4-eksklusive titel. (© Bend Studie / SIE)

Det har været fire år undervejs.

Og gamere har set frem til spillet omtrent lige så længe.

Nu er zombiespillet 'Days Gone' så endelig udkommet eksklusivt til PlayStation 4.

Og umiddelbart lyder præmissen for spillet som noget, man har hørt om før.

- Ligesom i så mange andre film og spil så foregår 'Days Gone' i et postapokalyptisk univers, hvor en virus har inficeret og overtaget størstedelen af den menneskelige befolkning. I hvert fald i Oregon, hvor spillet foregår, lyder det fra spilekspert Magnus Groth-Andersen, der er chefredaktør på Nordens største spilmedie GameReactor.

Her spiller man som den tidligere kriminelle biker-type Deacon St. John, der er følelsesmæssigt afstumpet og ikke bleg for at være ubarmhjertig.

I hans støvler gælder det om at overleve i den brutale verden, hvor zombier og andre overlevende mennesker udgør den store trussel.

Men selvom man måske har hørt det hele før, så er Magnus Groth-Andersen begejstret for historien, som han synes fungerer upåklageligt.

- Man kan forvente en interessant verden, som bare venter på at blive udforsket. Men tryghed er en luksus, man ikke kan tillade sig at have. Spillet byder på en medrivende historie fyldt med ægte, troværdige menneskelige historier, som man konstant spidser ører efter i den ene mellemscene efter den anden, siger han.

Det kræver is i maven at overskue den store mængde af levende døde i 'Days Gone'. Spilekspert Magnus Groth-Andersen mener dog, at man også må være klar til at tage benene på nakken engang i mellem, hvis man vil overleve i spillet. (© Sony Computer Entertainment)

'Man behøver ikke opfinde den dybe tallerken hver gang'

Men den manglende originalitet i spillet til trods, så har Magnus Groth-Andersen faktisk kastet en masse positive ord og en karakter på 8/10 efter 'Days Gone' i sin anmeldelse af spillet, hvor han kalder det 'fantastisk underholdning'.

Han hæfter sig ved, at andre anmeldere har haft det til fælles, at de har fokuseret på manglende originalitet i 'Days Gone'.

Men for ham betyder det ikke så meget, at det nye spil ikke når op et højt niveau af originalitet.

- Jeg er imod det her med, at spiludviklere skal opfinde den dybe tallerken hver gang. Mange tolker det som kreativ stagnering, når spilfirmaer udvikler videre på velkendte systemer i stedet for at insistere på at udvikle noget, ingen har gjort før, siger han.

- Jeg synes bare ikke, det her spil lider under det. Selvom det er strukturer, jeg kender fra andre spil, så er det stadig strukturer, jeg elsker. Jeg elsker zombie. Jeg elsker horder af dem. Og jeg elsker seriøse historier med karakterer, der undergår en udvikling. Og nej, det er ikke første gang, jeg ser elementerne i 'Days Gone', men det gør ikke nydelsen af spillet mindre, synes jeg.

Spillet deler vandene

Spillet splitter dog anmelderne, der ikke alle er lige så begejstrede som Magnus Groth-Andersen.

'Days Gone' et netop udkommet eksklusivt til PlayStation 4, hvor det skal fylde skoene ud for andre PlayStation 4-eksklusive titler som 'God of War', 'Marvel's Spider-Man' og 'Horizon Zero Dawn', der alle har været rost til skyerne af et samlet anmelderkorps.

Og i dén sammenhæng skiller 'Days Gone' sig ud fra søskendeflokken af eksklusive PlayStation 4-titler.

Man har set det før: Verden er gået under og regeret af zombier. Men alligevel mener spilekspert Magnus Groth-Andersen, at historiefortællingen i 'Days Gone' fungerer upåklageligt. (© Sony Computer Entertainment)

For mens 'God of War', 'Marvel's Spider-Man' og 'Horizon Zero Dawn' har gennemsnitlig anmelder-score på henholdsvis 94, 87 og 89 på anmelderdatabasen Metacritic, så ser tingene anderledes ud for det nye skud på stammen 'Days Gone'.

Spillet har fået en lidt mere lunken modtagelse blandt anmelderne og har i skrivende stund en score på 72 på Metacritic.

Spørger man Magnus Groth-Andersen, så har 'Days Gone', som det seneste i rækken af hypede PlayStation 4-eksklusive spil, meget at leve op til, når man måler det op mod tidligere spil, der er udkommet eksklusivt til PlayStation 4.

- Det er en virkelig svær skare at være en del af. 'God of War', 'Marvel's Spider-Man' og 'Horizon Zero Dawn' er ikke bare solide spil, det er moderne mesterværker, som man også vil snakke om om mange år. Og så er det svært for 'Days Gone' at skulle være en del af denne her flok, siger Magnus Groth-Andersen.

- Det er jo et zombiespil, der minder om andre zombiespil og film. Det er bare et tredjepersonsactionspil, og man bevæger sig som i andre spil. Det er en slags cherrypicking af elementer, som er lånt fra andre spil. Så du kan ikke påstå, det indeholder nogle nye, friske idéer. Det består snarere af en række lånte størrelser, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter