Folkene bag ultrapopulært spil fik nok og brændte sammen: 'Jeg var færdig'

Spillet 'Among Us' blev på ingen tid populært under corona, men succesen kom med en høj pris.

'Among Us', der kan spilles både på pc'en og mobilen, blev pludselig et af de mest populære spil i 2020. (© InnerSloth)

Der var ikke ret mange, der kendte til spillet 'Among Us', da det udkom i 2018.

Men det ændrede sig fuldstændigt sidste sommer, hvor coronapandemiens restriktioner holdt folk meget mere indendøre, og hvor populære Twitch-streamere lige pludselig fik øjnene op for det simple spil.

I al sin enkelthed er 'Among Us' et multiplayer-spil, hvor fire til ti spillere befinder sig på et rumskib. Hver spiller får enten tildelt en rolle som besætningsmedlem eller bedrager.

Besætningsmedlemmernes opgave er at løse forskellige opgaver på rumskibet, men de skal også finde ud af, hvem der er bedrageren og undgå at blive dræbt af den eller dem.

Og det var der mange, der kunne lide at spille og lide at se på.

Da 'Among Us' var på sit højeste sidste år, havde Twitch-brugere set mere end 200 millioner timers video af folk, der spillede spillet, skrev New York Times tilbage i oktober sidste år.

Men den store og verdensomspændende succes for 'Among Us' lagde også et stort og massivt pres på folkene bag spillet, som i starten kun bestod af et tre mand stort udviklingsteam.

'Jeg brændte helt sikkert ud'

Og selv om spillets udgiver, Innersloth, efterhånden fik ansat flere mennesker, som 'Among Us' popularitet steg, kunne det ikke forhindre flere af de ansatte i at "brænde ud".

Det fortæller Amy Liu, der arbejdede på spillet, ifølge mediet Kotaku.

- Da 'Among Us' pludseligt gik viralt, tænkte jeg: Okay, det her er mit liv nu.

- Presset for at få ting gjort hurtigt var virkelig stort. Fra september til december sidste år talte vi med Xbox og PlayStation, fordi de ville have udgivet 'Among Us' på deres platforme. Det tager normalt mange måneder – nogle gange et helt år – men de ville have det i løbet af tre måneder.

De høje forventninger, det store arbejdspres og den globale coronapandemi blev til sidst for meget for Amy Liu og kollegerne.

- Jeg brændte helt sikkert ud. Det var en svær tid, fordi vi ikke kunne se vores venner og familie, tilføjer Amy Liu.

I 'Among Us' kan man være op til ti spillere. Her er de fleste gode besætningsmedlemmer, mens en til to spillere er onde bedragere, der skal dræbe de andre spillere. (Foto: (Screenshot) © InnerSloth)

Hendes kollega, spildesigneren Marcus Bromander, kan også huske det store pres, der var på dem, da 'Among Us' gik viralt sidste år. Og med den store opmærksom fulgte der også negative kommentarer med.

- I begyndelsen af 2021 var de mange negative kommentarer virkelig ved at gå mig på. Til sidst havde jeg det sådan, at jeg ikke ville arbejde med spillet mere. Jeg var færdig, siger han til Kotaku.

Populær politiker brugte spillet til at få folk til at stemme

'Among Us' er den dag i dag stadig et yderst populært spil, men populariteten rammer dog ikke helt det høje niveau fra efteråret sidste år.

Her blev spillet nemlig en faktor i den amerikanske præsidentvalgkamp.

Det skete, da den amerikanske politiker Alexandria Ocasio-Cortez i oktober sidste år stillede et simpelt spørgsmål til sine dengang 9,1 millioner Twitter-følgere.

"Er der nogen, der vil spille 'Among Us' sammen med mig på Twitch i forsøget på at få folk til at stemme?".

Det var der rigtig mange, der ville.

Knap 700.000 så med på streamingplatformen Twitch, da det 31-årige medlem af Repræsentanternes Hus spillede 'Among Us' og streamede det.

Det gjorde Alexandria Ocasio-Cortez' livestream til en af de mest sete i Twitchs historie.

Herunder kan du se højdepunkter fra Alexandria Ocacio-Cortez' livestream af 'Among Us' på Twitch.

I en tidligere dr.dk-artikel har den danske gamer Sara Miller udtalt sig om, hvorfor hun troede, at 'Among Us' pludseligt blev så populært i en pandemitid.

- Man kommer til at møde nye mennesker, og det tror jeg, folk tager rigtig godt imod - især i disse pandemitider, hvor man har brug for kontakt.

- Samtidig er det super simpelt at spille. Og så er det ovenikøbet billigt, udtalte hun sidste år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk