'Fortnite'-gamer slår alletiders rekord med længder: 'Det er mindblowing'

Fortnite-streameren 'TheGrefg' havde knap 2,5 millioner seere på samme tid.

Rekorden for flest seere på én gang på Twitch tilhører nu den 23-årige spanske gamer David 'TheGrefg' Martinez. (Foto: (Screenshot) © David “TheGrefg” Martínez)

Næsten halvdelen af Danmarks befolkning så med, da dronning Margrethe holdt sin seneste nytårstale.

Det vil sige, at 2.761.000 tunede ind på enten DR1 eller TV2 den 31. december, og det var rekordmange, når det gælder dronningens nytårstale.

I går blev der slået en helt anden rekord på en helt anden platform. Nemlig på streamingplatformen Twitch.

Og seertallene var nogenlunde de samme til den spanske gamer David 'TheGrefg' Martinez' livestream på platformen.

Næsten 2,5 millioner seere så med, da 'TheGrefg' afslørede sine officielle Fortnite-skins. Han er nemlig blevet 'digitaliseret' i det populære spil og kan dermed få en karakter, der ligner ham.

Tidligere stjerner, der har fået sit eget skin, tæller blandt andet musikerne Major Lazer, Marshmello og Travis Scott samt Ninja, der er også er kendt for at spille 'Fortnite'.

Med 2,5 millioner seere slog han rekorden for flest samtidige seere på en enkelt kanal på Twitch – og endda med længder.

Det skriver gamingmediet Kotaku.

'Det er mindblowing'

Den hidtidige rekord lød på 660.000 samtidige seere, som så med, da det virtuelle Fortnite Galactus-event livestreamede tilbage i december.

Den danske gamer og Twitch-streamer Marie Watson synes, det er helt vildt, at så mange mennesker ser med, når der bliver afsløret nye skins, (som ændrer udseendet på ens karakter).

- Det er fuldstændig mindblowing, at en person har over to millioner seere på én gang. Jeg er glad for, at jeg ikke selv streamede i går, for jeg er sikker på, at 'TheGrefg' nedlagde Twitch med så mange seere. Det sker nemlig ret tit, at Twitch ikke kan håndtere, når der kommer så mange seere på platformen, siger hun.

Den 23-årige spanier David "TheGrefg" Martínez nærmede sig 2,5 millioner seere, da han afslørede sine Fortnite-skins på Twitch. (Foto: (Screenshot) © David “TheGrefg” Martínez)

Selvom Marie Watson mener, det er "fuldstændig vildt", at den spanske streamer har slået Twitch-rekorden for flest seere på én gang, er hun ikke overrasket.

Det spansktalende marked er nemlig kæmpestort.

- Det spansktalende marked indenfor Twitch, YouTube, Tiktok og alle andre sociale medier er gigantisk.

- Det tænker vi ikke så meget over herhjemme, fordi vi generelt ikke ser spansktalende streamere. Men det er et kæmpestort marked. De har så mange følgere på alle sociale medier, så det undrer mig ikke, at rekorden blev slået af en, der taler spansk, siger hun.

Flere seere når folk sidder hjemme

Marie Watson har ikke det helt store kendskab til David 'TheGrefg' Martinez, fordi hun mest ser amerikanske og danske streamere.

Dog har hun lagt mærke til, at der er kommet flere seere til, når hun selv streamer på Twitch.

Det skyldes især én ting, mener hun.

- Jeg tror, det skyldes corona, at så mange er kommet på Twitch. I tiden efter sommerferien har folk været meget hjemme på grund af online-undervisning, og det giver mulighed for at se streaming, mens man laver lidt lektier ind i mellem.

- Folk sidder meget hjemme foran computeren, og det kan jeg godt mærke, siger Marie Watson, der fortæller, at hun har "et par hundrede" flere seere, når hun streamer på Twitch nu, end hun havde før sommerferien sidste år.

FacebookTwitter