Gådefuldt dansk spil skaber tårnhøje forventninger i udlandet. Troldspejlet er begejstret

International begejstring over computerspil, der foregår der, hvor glemte ting ender.

Smukt, gådefuldt og som taget ud af en Miyazaki-film. Jakob Stegelmann kan næsten ikke vente til, at 'Forgotton Anne' fra ThroughLine Games er færdigt. (Foto: ThroughLine Games / Troels Møller © ThroughLine Games / Troels Møller)

Det er et år siden, jeg første gang besøgte det lille danske spilfirma ThroughLine Games på Vesterbro i København.

Der arbejdede de på spillet 'Forgotton Anne', og det så fantastisk ud. Som var det taget ud af en smuk, smuk tegnefilm og tilsat et spils forunderlige liv.

Troldspejlet

Jakob Stegelmann rapporterer fra tegneseriernes, filmens, gamingens og superheltenes forunderlige verden i programmet, der for de flestes vedkommende ikke behøver introduktion.

Ud over tv-programmet på DR Ultra giver Troldspejlet dig også løbende nyheder, video og anbefalinger på dr.dk.

Nu er det så ved at være klar, og jeg er ikke den eneste, der venter spændt.

Fornemt selskab

Det ansete engelske spilmedie PC Gamer har netop opgjort de mest ventede nye spil, herunder flere af de såkaldte indie games, spil skabt på uafhængige studier i modsætning til store spil fra multinationale selskaber.

Blandt dem er 'Forgotton Anne', skabt af førnævnte danske studie ThroughLine Games.

'Det ser ud som om, det er tegnet af Miyazaki,' skriver bladet og sammenligner dermed det danske spil med den japanske tegnefilmmester fra film som 'Chihiro og Heksene' og 'Min nabo Totoro'. Fornemt selskab for de unge danskere.

PC Gamer er ikke alene om begejstringen. Det anerkendte spilmedie IGN melder sig også i køen af folk, der venter på spillet, der forventes at udkomme her til foråret.

Artiklen fortsætter under videoen

Og hvad er det så vi venter på?

Spillets hovedpersonen hedder Anne. Hun er et menneske midt iblandt alle de glemte sager fra vores verden. Hendes opgave er at stoppe et ulmende oprør. Alle de glemte vil hjem.

Det hele fortælles med meget smuk, klassiske tegnefilm - og det er ikke sært, for hovedmanden Alfred Nguyen er uddannet som animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole.

Derved indskriver han sig i en tendens blandt animatorer, hvor man dropper at lave film og i stedet laver computerspil. Her kan de forene deres evner som tegnende fortællere med spillets interaktive form.

Da jeg besøgte studiet fik jeg lov til at prøve en bane. Det var så smukt og gådefuldt, at jeg, som så mange andre, ikke kan vente til det er færdigt.

'Forgotton Anne' ventes at udkomme til foråret. Det udkommer til PS4, Xbox One og Steam. Læs mere på spillet side.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve