Går til kamp mod PlayStation: Microsoft afslører helt ny spilkonsol

Microsofts nye konsol bliver lynhurtig, lyder vurderingen fra spilekspert.

Microsoft har netop annonceret en helt ny konsol, som går under kodenavnet 'Project Scarlett'. Her ses en controller til den nuværende Xbox-konsol. (Foto: PC Gamer Magazine © 2016 Future Publishing)

Konsol-krigen er for alvor skudt i gang.

Det står klart efter Microsoft netop har afsløret sit bud på spilkonsollen, der skal tage kampen op mod Sonys PlayStation 5.

Det skete ved verdens største gaming-messe, E3, der finder sted i Los Angeles netop nu.

Konsollen kaldes Xbox 'Project Scarlett', men forventes at få et nyt navn inden lanceringen.

- Vi ville ikke bare bygge en ny konsol. Vi vil have, at konsollen skaber en forandring. Konsollen skal skabe bedre indlevelse hos spilleren ved at have flere detaljer og reducere loading-tider, fortæller Microsoft i en YouTube-video, der afslører konsollen.

Det vides endnu ikke hvordan den næste Xbox-konsol kommer til at se ud. Microsoft har indtil videre kun vist glimt af teknikken inde i konsollen, som for eksempel processoren her. (Foto: Screenshot fra YouTube © Xbox)

Spørger man spilekspert hos Troldspejlet, Troels Møller, så vil den kommende Xbox-konsol være en yderst potent maskine.

- Den er rigtig kraftig. Den er op til fire gange stærkere end deres nuværende konsol, Xbox One X, der er deres kraftigste maskine lige nu. Det er fandeme hurtigt. Den nye Xbox vil være i stand til at levere op til 8K-opløsning og vil anvende en helt ny teknologi kaldet ray-tracing, der gør det muligt at levere realistisk lyssætning i spillene.

Og har man fulgt lidt med i spilverdenen de sidste måneder, vil man opdage, at de tekniske detaljer fra Microsofts kommende konsol i høj grad minder om Sonys PlayStation 5.

- Det virkede som om, at det vigtigste for Microsoft var at komme ud med de samme nyheder som Sonys PlayStation 5. Især i forhold til loading-tiderne, 8K-opløsningen og ray-tracing. Det er allesammen ting, som Sony har sagt, at PlayStation 5 kommer til at kunne.

Microsofts kommende Xbox-konsol går under kodenavnet 'Project Scarlett' og udkommer omkring juletid næste år. (Foto: Screenshot fra YouTube © Microsoft)

- De to konsoller kommer til at have den samme hardware. Processoren og grafikkortet bliver meget ens, så det, der kommer til at afgøre denne generations konsolkrig, bliver spillene, lyder vurderingen fra Troels Møller.

Og netop spillene var også i centrum, da Microsoft stod på scenen ved verdens største gaming-messe, E3, i Los Angeles. Her kan du læse om tre af gigantens annonceringer:

1

'Game of Thrones'-forfatter står bag nyt spil

Den succesfulde 'Game of Thrones'-forfatter, George R.R. Martin, er med ombord i spilprojektet 'Elden Ring'. (Foto: Screenshot fra YouTube © FromSoftware)

En af Microsofts spilnyheder har en helt central forfatter i hovedrollen.

George R.R. Martin, der står bag 'Game of Thrones', er med til at udvikle et nyt spil der hedder 'Elden Ring'.

- Han er jo det største forfatternavn lige nu. George R.R. Martin er gået sammen med spilstudiet FromSoftware, der tidligere er kendt for 'Dark Souls'-spillene, for at lave spillet 'Elden Ring'. Selvom vi ikke ved meget om spillet endnu, så lyder det sindssygt spændende med et spil, der kommer ud af George R.R. Martins hoved, fortæller Troels Møller begejstret.

2

Kæmpe spilserie får et nyt kapitel

'Gears of War' 5 udkommer allerede til efteråret. Den succesfulde spilserie har været Microsofts trofaste følgesvend siden 2006. (© Epic Games/Microsoft)

Ingen ny Xbox uden et nyt 'Gears of War'-spil.

Sådan har det været siden 2006, hvor 'Gears of War' udkom til Microsofts Xbox 360-konsol. Og allerede dengang var det med til at skubbe til grænserne for, hvad en spilkonsol kunne præstere rent teknisk.

- 'Gears of War' er en af de helt store spilserier på Xbox. Det nyeste spil udkommer allerede til september i år, så det er rigtig snart, lyder det fra Troels Møller.

'Gears of War 5' udkommer altså til denne generation af Xbox-konsoller, Xbox One, og ikke den kommende 'Project Scarlett'-konsol. Fremtiden vil vise, om vi får et nyt 'Gears of War' til Microsofts kommende konsol også.

3

Dansk spil omfavnes af Microsoft

Det danske spil 'Felix The Reaper' bliver nu en del af Microsofts 'Xbox Game Pass'-portefølje. (© Kong Orange)

Det danske spil 'Felix The Reaper' får gode muligheder for at få succes. Det vurderer Troels Møller, eftersom Microsoft annoncerede at det danske spil kommer med i deres 'Xbox Game Pass'-tjeneste, hvor adskillige spil er tilgængelige for et fast månedligt beløb. En slags 'Netflix for Xbox-spil', forklarer Troels Møller.

- Der er en god chance for, at 'Felix The Reaper' får succes, fordi det kommer ud til mange mennesker på kort tid, siger han.

'Felix the Reaper' er et danske puzzle-spil. Man spiller som figuren Felix, der har lært sig selv at danse, for at imponere Betty, som han er lun på. Felix skal blive i skyggerne, og derfor skal man manipulere lyset i banerne, for at komme videre i spillet.

Om det danske spil får succes, vil tiden vise. Spillet udkommer senere i år.

De danske udviklere var begejstrede for at se deres spil på den helt store scene ved E3 i Los Angeles.