Gamer bandlyst af ét af verdens største spilfirmaer: 'Vi vil ikke tolerere truende adfærd'

Dansk gamer mener, at afgørelsen mod Kurt 'Kurto411' Fenech virker som en heksejagt.

FIFA-spilleren Kurt 'Kurto411' Fenech er blevet udelukket fra alle EA's mange spil - herunder også det populære fodboldspil. (Foto: Ben Hoskins - FIFA © Getty Images)

Du skal opføre dig ordentligt online.

I hvert fald, hvis du har tænkt dig at spille ét af gaminggiganten EA's utallige spil.

Det står klart, efter spilfirmaet har tildelt FIFA-spilleren Kurt 'Kurt0411' Fenech en ganske opsigtsvækkende straf.

Han er nemlig blevet udelukket fra samtlige EA-spil og dertilhørende online-universer i kølvandet på en længerevarende kontrovers med firmaet om deres FIFA-spil, skriver det anerkendte gamingmedie Kotaku, som citerer en udtalelse fra EA.

I udtalelsen, som EA har lagt på Twitter, står blandt andet:

- Vi vil ikke tolerere truende adfærd. Som resultat heraf er Kurt0411s EA-konto fra i dag bandlyst fra at spille vores spil og tilgå vores services på grund af hans alvorlige og vedvarende brud (på EA's adfærdsregler).

I udtalelsen uddyber EA, at man ønsker at skabe spil og fællesskaber til glæde for spillerne. Som spiller skal man sige god for et sæt adfærdsregler, der skal holde fællesskaberne "sunde og sikre".

Det er dette sæt adfærdsregler, Kurt0411 gentagne gange, ifølge spilgiganten, har forbrudt sig imod, hvilket nu har fået konsekvenser.

- Kurt er blevet ved med at offentliggøre grove og truende indlæg og videoer om EA-ansatte og andre spillere på sociale medier, og han har opfordret andre til at gøre det samme. Hans beskeder har overskredet grænsen for anstændighed og er endt som stærke, personlige angreb, som forbryder sig mod vores servicevilkår, lyder det videre i udtalelsen.

Det er fortid for Kurt 'Kurto411' Fenech at spille FIFA og andre EA-spil. Her ses han til FIFA eWorld Cup 2018 i London. (Foto: Ben Hoskins - FIFA © Getty Images)

Kotaku kalder afgørelsen for "utrolig barsk" og mener, at den skaber en "hårdhændet præcedens" i kommende sager.

'Det virker som en heksejagt'

Den danske gamer Marie Watson tilslutter sig Kotakus synspunkt i sagen:

- Jeg synes, det virker lidt ekstremt. Jeg har ikke kunnet finde frem til så meget, han har sagt, der virker ondt eller tarveligt. Måske er det private beskeder, han har sendt. Så jeg synes lidt, det virker som en heksejagt på ham, siger hun og uddyber:

- Der er mange EA-fans, der synes, det er totalt unfair. Det virker da også lidt mystisk, men jeg synes samtidig, det ville være mærkeligt, hvis så stort et firma tildelte sådan en straf uden nogen grund. Man gør ikke bare sådan noget, fordi man kan. Og specielt ikke med tanke på, hvor mange fans EA har. Men det er svært at sige, for ikke alle detaljer er kommet frem i sagen.

Man skal passe på, hvad man siger

Hun medgiver dog, at når EA alligevel vælger at udelukke Kurt0411, så giver det god mening at udelukke ham fra alle spilgigantens spil og universer:

- Hvis han taler dårligt i ét spil, ville han nok også tale dårligt i deres andre spil.

Marie Watson er en dansk gamer og Twitch-streamer. Hun er bl.a. kendt for at spille det ultrapopulære 'Fortnite' på sin kanal. (Foto: Andreas Bro © Dr)

Hvad kommer straffen til at betyde for branchen?

- Det viser i hvert fald, at man skal passe på, hvad man siger, når man gamer. Det kan godt virke lidt tosset, når man bor i Danmark og er vant til at kunne sige det meste. Dér skal man lige navigere i, at man snakker i et amerikansk univers, når man for eksempel gamer på Twitch eller YouTube.

I kølvandet på straffen har Kurt0411 ifølge Kotaku udtalt på sin YouTube-kanal, at han synes, at alle EA-ansatte, der har arbejdet på de seneste FIFA-spil, burde være arbejdsløse.