Gamer slår vanvittig verdensrekord: Har spillet 572 timer på én måned

- Ingen tvivl om, at det ikke er en sund livsstil, lyder det fra dansk gamer.

Den kendte Twitch-streamer, Andrew 'GiantWaffle' Bodine, kan nu kalde sig indehaver af en verdensrekord. (© LOADED)

Du ved sandsynligvis godt, at du bør sove mellem syv og ni timer i døgnet for at holde dig sund og rask. Måske sover du ikke helt så meget i nogle perioder?

Men forestil dig så kun at sove fem timer i døgnet - i en hel måned.

Det har været virkeligheden for den professionelle gamer Andrew 'GiantWaffle' Bodine i hele november.

Hvorfor? Fordi han ville slå verdensrekorden som den gamer, der har spillet mest intenst i en hel måned - hvilket krævede 19 timers dedikeret gaming i døgnet.

Og da november i går blev til december, var han kommet over målstregen, skriver det anerkendte gamingmedie Kotaku.

Helt præcis har GiantWaffle brugt 572 timer i november måned på at livestreame sig selv på Twitch, mens han spillede, og dermed er han lykkedes med sit rekordforsøg.

Tidligere streaming-rekorder inkluderer JayBigs' 569 timer, ItsArmands 566 timer, Edison Parks 541 timer og Zizarans 506,5 timer.

Op til rekordforsøget har GiantWaffle tilpasset sin søvnrytme til det krævende rekordforsøg vel vidende, at det langt fra har været sundt for ham at kaste sig ud i 19 timers live-gaming i døgnet.

- Det er ikke sundt at streame 19 timer om dagen, sagde han sidste måned til Kotaku.

- Det er ret åbenlyst, og det er jeg godt klar over. Men der er mange mennesker, der forsøger at slå rekorder, der presser sig selv på måder, vi ikke anser som værende sunde. Det er ikke let. Det har heller aldrig været meningen.

Dansk gamer: 'Ingen tvivl om, at det ikke er en sund livsstil'

Den danske gamer og skuespiller Jens Sætter-Lassen, der blandt andet er kendt for sin medvirken i tv-serierne '1864', 'Badehotellet' og 'Bedrag', kalder GiantWaffles bedrift for 'vanvittig'.

- Det er vanvittigt, hvis han har siddet foran sin computer og været live i 19 timer i døgnet. Det er det. Hvis jeg har streamet i seks timer, så har jeg brug for en pause. Man er jo 'på', når man sidder der. Det er lidt ligesom at være på scenen som skuespiller, siger skuespilleren, der streamer på Twitch under aliaset Wonderbai.

Jens Sætter-Lassen er en af de største, danske Twitch-streamere under navnet 'Wonderbai'. Han er søn af skuespillerne Vibeke Hastrup og Søren Sætter-Lassen. (© Wonderbai)

- Der er ingen tvivl om, at det ikke er en sund livsstil, hvis man streamer 19 timer i døgnet, men der er trods alt folk i verdenshistorien, der har gjort væsentligt usundere ting. Det er et mediestunt, han har lavet, og det er egentlig well done af ham. Jeg synes sgu, det er ret vildt. Det er til gengæld ikke noget for mig.

Jens Sætter-Lassen fortæller, at han selv streamer 'som en deltidsting'.

Antallet af timer på Twitch afhænger nemlig af, hvor travlt han har med skuespillet.

- Lige nu laver jeg en spillefilm i Prag, og der kommer der en naturlig pause i streamingen. I dag har jeg derimod kun et par timers arbejde, og så streamer jeg også. Det er en balance, som mange kæmper med, men jeg synes også, man skal finde tid til sine hobbyer.

Du har selv sagt, at 19 timers gaming i døgnet er vanvittigt. Bør man ikke finde en måde regulere branchen på?

- Jeg tror, det er ekstremt svært at gøre noget ved det. Jeg kender også folk, som ikke slukker telefonen, når de kommer hjem fra arbejde. Der er ikke nogen tvivl om, at det ikke er sundt, men jeg tror ikke, at løsningen er at regulere. Det er en balance, man selv må finde, siger Jens Sætter-Lassen og slutter:

- Og hvis GiantWaffle vil streame 19 timer i døgnet, så synes jeg, han skal være velkommen til at gøre det.