Gamere i vild panik: Ultra-populært spil ramt af store problemer

En planmæssig opdatering gik helt galt for spilgiganten EA.

I 'Apex Legends' spiller man sammen på et hold bestående af tre spillere. Inden hver runde starter, skal man vælge én af disse figurer at spille med. (© EA Games)

- I er lidt for sent på den med den her aprilsnar!

- Få nu styr på jeres servere!

- Jeg har prøvet at reparere, at geninstallere, at genstarte og alt muligt andet.

Sådan lyder reaktionerne på Reddit, efter at 'Apex Legends' blev opdateret onsdag aften.

Det gik nemlig helt galt, da udviklerne bag det populære computerspil onsdag udrullede en planlagt opdatering. Det skriver det anerkendte spilmedie Kotaku.

Nogle gamere oplevede pludselig massive tekniske problemer, mens andre måtte sande, at de pludselig havde mistet alt deres ekstra udstyr, kaldet 'skins', og måtte starte helt forfra på spillet. Det fortæller Troels Møller, der er spilredaktør hos Troldspejlet.

- Det var folks brugerprofiler, der tilsyneladende blev slettet. Så alle de point, man havde tjent op i spillet, var pludselig væk, siger Troels Møller.

Hver figur i 'Apex Legends' har forskellige evner. Karakteren Caustic (til venstre) kan for eksempel bruge specielle gasangreb mens Lifeline kan genoplive holdkammeraterne. (© EA)

Udviklerne bag 'Apex Legends', Respawn Entertainment, var hurtigt ude på Twitter for at fortælle, at man straks ville se på sagen.

De så sig senere nødsaget til at opfordre gamerne til ikke at foretage køb i spillet, før de 'nåede til bunds i sagen'.

- Det viste sig, at et antal brugere var blevet flyttet til de forkerte servere, og at al deres spil-progression ikke var fulgt med. Så de skulle flyttes tilbage igen. Det virker til, at det var relativt hurtigt fikset, uddyber Troels Møller.

Hverken første eller sidste gang

Udviklerne har da også skrevet på Reddit, at alt nu burde være i skønneste orden.

- Hvis det er en mindre fejl, som det her har vist sig at være, så kan det fikses rimelig hurtigt. Hvis det derimod er en fejl i selve spilkoden, så havde det været en anden og meget mere alvorlig fejl, fortæller Troels Møller.

Han understreger samtidig, at det 'hverken er første eller sidste gang', at man vil opleve en fejl i 'Apex Legends' eller andre populære online-spil.

- Det ser jo skræmmende ud, når alle ens point er væk, men det er ikke noget, der kommer til at ændre 'Apex'' status som ét af de absolut mest populære spil lige nu. De var hurtige til at fikse fejlen, og de var åbne undervejs i processen.

- Og det er noget, der vækker genklang i gaming-community'et, slutter Troels Møller.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter