Glæd dig! 5 fantastiske spiloplevelser, du kan se frem til i 2019

Disney-eventyr og et cyborg-rollespil er blandt de mest ventede spil i 2019, mener spilekspert.

Selvom år 2019 næppe byder på 'Red Dead Redemption 3', så er der stadig god grund til at glæde sig til de spil, der kommer i løbet af året. (© Square Enix & CD Projekt Red)

Det kan være svært at toppe et spilår som 2018.

Sidste år bød nemlig på titler som 'Red Dead Redemption II', 'God of War' og 'Super Smash Bros. Ultimate'.

Men hvor der er liv, er der håb. Og spilbranchen sprudler af liv i disse tider.

Gamere verden over kan se frem til et nyt år med alverdens kampe, der skal kæmpes, løb, der skal vindes og mønter, der skal samles.

I hvert fald hvis det står til spilekspert Troels Møller, der er redaktør på 'Troldspejlet'.

Her får du hans bud på, hvilke spiloplevelser du allerede nu kan begynde at glæde dig og spare sammen til i 2019.

1

'Metro Exodus': Postapokalyptisk overlevelseskamp

'Metro Exodus' kommer til PlayStation 4, Xbox One og PC. (© Deep Silver)

- 'Metro Exodus' er en efterfølger til 'Metro: Last Light'. Det er et førsteperson-skydespil i en postapokalyptisk verden med farlig stråling alle vegne. Verden er gået nedenom og hjem, og der er vansirede skabninger, som man skal passe på. Det ser vanvittigt flot og fedt ud.

- Det er en ret svær serie at spille. Hver gang, du har et våben, skal du passe på det, fordi det er lavet af gammelt lort. Og fjenderne er meget farligere, end du selv er, så mange gange kan det faktisk bedst betale sig at undgå at komme i kamp med dem.

- Derudover er der alle de andre overlevende mennesker, som man også skal passe på. De prøver også at nakke dig og stjæle fra dig, hvis du har mad eller andet brugbart udstyr.

'Metro Exodus' udkommer 15. februar.

2

'Anthem': Online roboteventyr i rummet

'Anthem' kommer til PlayStation 4, Xbox One og PC. (© EA Games)

- 'Anthem' er et spil, jeg faktisk ikke ved så meget om. Men det er et action-rollespil, og i traileren ser man en meget ikke-menneskeagtig planet, som mennesker dog alligevel render rundt på i store exoskeletter.

- Hvad man skal, aner jeg ikke. Men der er rumvæsenlignende dyr, der er pissefarlige, og du kan flyve rundt med din dragt. Så alt i alt ser det bare monsterfedt ud. Alle, der så traileren første gang på spilmessen E3, var helt sat af over, hvor fedt det ser ud. Men EA (udvikleren bag spillet) øser ikke ligefrem ud med info om spillet. Men det er online, så du kan spille med dine venner.

- Det står til at udkomme 22. februar, men det vil jeg tage med et gran salt. Jeg tror måske, det bliver forsinket.

'Anthem' udkommer - måske! - 22. februar.

3

'Kingdom Hearts 3': Eventyrlig tegnefilmscollage

'Kingdom Hearts 3' kommer til PlayStation 4 og Xbox One. (© Square Enix)

- Jeg var i Tokyo i efteråret og prøvede det nye 'Kingdom Hearts 3'. Særpræget ved denne spilserie er, at den kombinerer figurer fra det populære 'Final Fantasy'-univers med figurer fra Disney, om det så er Anders And, Woody fra 'Toy Story' eller Elsa fra 'Frost'. Det er et action-rollespil, og vi er på et stadie, hvor man spørger sig selv, om det faktisk er en film. For så flot ser det ud.

- Det var skidegodt, da jeg prøvede det, og det så næsten færdigt ud. Så det gav mig håb om, at det kommer til tiden. Det føltes meget færdigt. Og så er det bare fedt at se figurerne, som man ellers kun kender fra film, og hvilke vilde våben udviklerne har givet Woody eller Buzz Lightyear.

'Kingdom Hearts 3' udkommer 29. januar.

4

'Trials Rising': Halsbrækkende motorcykelræs

'Trials Rising' kommer til PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch og PC. (© Ubisoft)

- Ubisoft står bag 'Trials Rising', hvor man kører på motorcykel i sådan en 2,5D- synsvinkel. Så det er i 3D, men man ser det kun fra én kameravinkel, når man kører gennem banerne.

- Det kan være sindssygt svært, og man har lyst til at smadre controlleren. Men det er en af mine favoritserier af spil, og jeg har altid anmeldt dem godt, fordi de er vanvittigt sjove. Det er det spil, jeg personligt glæder mig mest til. Det er ikke verdens største serie af spil, men jeg får altid utallige timer til at gå med det.

'Trials Rising' udkommer 12. februar.

5

'Cyberpunk 2077': Dystopisk cyborg-rollespil

'Cyberpunk 2077' kommer til PlayStation 4, Xbox One og PC. (© CD Projekt Red)

- 'Cyberpunk 2077' ser vanvittigt fedt ud. Det er et rollespil i en 'Blade Runner'-verden. Der er mærkelige robotstyrede taxaer, og man skal opgradere sin krop med mods, så du for eksempel kan gå ind og få en ny arm, hvis din normale menneskearm er ikke stærk nok. Det hele ser latterligt flot ud.

- Vi ved endnu ikke, hvor stor verdenen er. Det ser ud til at være godt lavet, og der er ikke noget ved det spil, som ikke skriger, at det bliver episk fedt.

'Cyberpunk 2077' har endnu ingen konkret udgivelsesdato, men forventes at udkomme i løbet af 2019.

Facebook
Twitter