Troldspejlet

Glem din konsol: Her er årets 5 bedste spil til mobilen

2017 har været fyldt til randen med mindeværdige spiloplevelser - også på mobilen. 

Spillet 'Monument Valley 2' er på listen. De optiske illusioner og det fantasifulde banedesign er blandt spillets kendetegn.

Det er måske ikke hver dag, at vi tænker over det.

Men udover at vores smartphone er et kamera, en kommunikationsværktøj, en træningsmakker og en streaming-ven, er den også i stand til at levere glimrende spiloplevelser.

I takt med at mobiltelefonerne de seneste ti år er blevet mere avancerede, er der også kommet flere kræfter, som spiludviklerne begynder at kunne arbejde med.

Det har gjort, at du nu kan få en lang række af store spiloplevelser på den lommevenlige skærm. Vi udpeger her fem af årets bedste.

Inside

Kan man fortælle en god og fængende historie uden brug af ord?

Den disciplin har de danske udviklere Playdead specialiseret sig i. De brød for alvor igennem med spilhittet ‘Limbo’ i 2010, der satte de danske udviklere på verdenskortet. Spillet blev rost til skyerne af anmelderne - og deres opfølger, ‘Inside’, bygger videre på den samme succesfulde opskrift.

Som spiller indtager man rollen som en lille dreng i en dystopisk verden. Der bliver ikke fortalt, hvorfor man er der, eller hvor man skal hen. Historien udvikler sig undervejs og udfolder sig ikke ved hjælp af lange dialoger og sætninger, men ved hjælp af drengens færd gennem verdenen.

Spillet har nærmest et kunstnerisk udtryk og den simple, omend opslugende, verden udgør en spiloplevelse, du sjældent vil prøve magen til.

Game Dev Tycoon

I ‘Game Dev Tycoon’ kan du prøve, hvordan det er at være en spiludvikler, som skal skabe sin egen forretning.

Spillet er en forretnings-simulator, og du starter i din færd i en lille garage i 80’erne, som skal være dit kontor.

Herfra skal du tage en række valg, der alle har indflydelse på, hvordan din forretningsmæssige succes udarter sig. Skal du f.eks. fokusere mest på gameplayet eller historien i dit spil? Og hvordan forholder du dig til, at nye konsoller bliver udgivet?

Spillet passer perfekt til mobilens lille skærm. Du kan samle det op, når du har få minutter i bussen eller i toget. Men husk at kig op, for lige pludselig er du ved endestationen og du har spillet i et par timer fremfor et par minutter.

FEZ: Pocket Edition

Spillet ‘FEZ’ er oprindeligt udviklet til forskellige konsoller i 2012 af den canadiske udvikler Phil Fish. Phil Fish har været en markant personlighed blandt uafhængige udviklere og hans historie er blevet fortalt i dokumentarfilmen ‘Indie Game: The Movie’, hvor han bl.a. fortæller, at ‘FEZ’ har været altopslugende og definerende for hans personlighed.

‘FEZ’ er i genren puzzle-platform og ser oprindeligt ud som et 2D-spil. Undervejs modtager spillets hovedperson Gomez dog en fez-hat og herefter afslører banerne flere lag og en dybere verden, som skal udforskes.

Resultatet er en opslugende spiloplevelse, hvor man som spiller konstant overraskes af spillets design og banernes opbygning.

Monument Valley 2

‘Monument Valley 2’ er opfølgeren til den succesfulde forgænger, ‘Monument Valley’, fra 2014, som er blevet downloadet over 30 millioner gange. Begge spil har vundet et hav af priser. og toeren fortsætter de gode takter, som det første spil introducerede.

Spillet er i den hjernevridende genre, idet man skal navigere sin figur, Ro, gennem labyrinter af optiske illusioner. Som spiller kan man manipulere banedesignet og skrue på banens opbygning, således at de optiske illusioner skaber nogle passager, så figuren kan komme videre.

Spillet har karakter af en drømmeverden og med den velkomponerede lydside, er der garanti for en fængende spiloplevelse på mobilen.

Stranger Things: The Game

Hvem skulle have troet, at et marketingsstunt skulle ende med at blive et af de bedste mobilspil i år? ‘Stranger Things: The Game’ er naturligvis udviklet for at skabe opmærksomhed om Netflix’ populære sci-fi serie, men resultatet er også et vellykket mobilspil.

‘Stranger Things: The Game’ er optimeret til smartphonens touch-skærm, og er altså ikke en kluntet versionering af et spil, som oprindeligt var tænkt til at blive spillet med en almindelig controller.

Spillet indkapsler 80’er-følelsen fra serien - og giver dig mulighed for at gennemspille nogle passager fra universet, som vækkes til live med den karakteristiske bit-grafik. Du får mulighed for at spille som flere markante personer fra serien, f.eks. Chief Hopper og Lucas, og spillets klassiske action-adventure elementer er udfordrende og varierende.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk