Glem Fortnite! Ultrapopulær konkurrent smadrer vild rekord

50 millioner gamere kan ikke tage fejl: Nyt spil skubber 'Fortnite' af tronen.

'Apex Legends' har på kort tid overgået 'Fortnite' i umiddelbar popularitet. Det tog blot 'Apex: Legends' én måned at samle 50 millioner spillere. (© EA Games / Epic Games)

Hvad kan man nå på årets korteste måned?

'Fortnite'-dræberen 'Apex Legends' udkom 4. februar og brugte blot 28 dage på at samle 50 millioner spillere.

Spillet er den største konkurrent til det populære 'Fortnite', der til sammenligning var mere end fire måneder om at indsamle samme mængde spillere.

Begge spil er gratis og baseret det populære batte royale-format, hvor en kæmpe flok skydegale spillere lander på en bane - og hvor det i al sin enkelthed gælder om at være sidste overlevende.

I 'Apex Legends' spiller man sammen på et hold bestående af tre spillere. Inden hver runde starter, skal man vælge én af disse figurer at spille med. (© EA Games)

Og Palle Havshøi-Jensen, der er spilekspert og chefredaktør på spilmediet PSLife.dk, mener, at Epic Games, der står bag 'Fortnite', i dén grad bør holde nøje øje med deres konkurrent, der tonser afsted.

- Epic Games skal være bekymrede for, om deres guldkalv forsvinder lige så hurtigt, som den kom. 'Apex Legends' har meget fart på, og det er kæmpestudiet EA Games, der står bag, så hvis de kan lugte, at deres spil kan slå 'Fortnite', så vil de smide alle mandetimer i dét projekt, fortæller han.

- Hvis jeg kender dem ret, er de ikke tilfredse med andet end førstepladsen, lyder vurderingen af EA Games' ambitioner fra Palle Havshøi-Jensen.

De flygtige gamer-sind

Skal man tro Palle Havshøi-Jensen, så er det typisk for gamere at have et flygtigt sindelag og en relativt illoyal tilgang til spil.

Og det er også derfor, 'Fortnite' ikke kan være sikre på evig succes, nu når det går så godt for 'Apex Legends'.

- Hvis der kommer et spil, der er bedre, rykker spillerne bare. De rykker over, hvor deres venner er. Og så betyder det også meget for spillere, hvordan udviklerne behandler deres spil. Hvis spillerne synes, det bliver ubalanceret eller noget i den dur, så smutter de, siger Palle Havshøi-Jensen og fortsætter:

- Man har ikke et loyalt forhold til spilstudierne. Man kan se, at de gamere der tidligere har streamet 'Fortnite' til tusindvis af seere, nu også er begyndt at streame 'Apex Legends', lyder det fra Palle Havshøi-Jensen.

Hver figur i 'Apex Legends' har forskellige evner. Karakteren Caustic (t.v.) kan f.eks. bruge specielle gasangreb mens Lifeline (i midten) kan genoplive holdkammeraterne. (© EA)

Ifølge spileksperten, så er det da også kun et spørgsmål om tid, før 'Fortnite' må overlade tronen som det førende spil i verden til 'Apex Legends'.

- Med det momentum de har nu, så vil det vippe 'Fortnite' af pinden. De næste 50 millioner brugere når de nok ikke på 28 dage, men 'Fortnites' succes varer ikke ved evigt. Det er der ikke noget, der gør i denne branche, siger Palle Havshøi-Jensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk