Gys! Mads Mikkelsen er klam skurk i ny kæmpe-satsning til Playstation

'Det ser meget mystisk ud', siger spilkender, om det stort anlagte spil, som Mads Mikkelsen har fået en stor rolle i.

(Foto: Boyer-Hahn-Marechal © Ritzau Scanpix/Sony Interactive Entertainment)

I nat afholdte Sony deres pressekonference ved den årlige spilmesse E3 i Los Angeles.

Og blandt de mange nye spil, der blev annonceret til Sonys Playstation, blev der også præsenteret en trailer til det stort anlagte spil ’Death Stranding’, som Mads Mikkelsen har en stor rolle i.

Det er den store japanske spilmager Hideo Kojima, der står bag spillet. Han er kendt for at stå bag spilserien 'Metal Gear Solid'.

Det vides ikke, hvilken rolle, Mads Mikkelsens figur har i 'Death Stranding'. Men umiddelbart ligner det en skurkerolle.

I traileren kunne man se hovedrollen spillet af Norman Reedus fra 'The Walking Dead' vandre ensomt rundt i en gold verden, mens han bærer rundt på indpakkede børn og voksne, alt imens han skal undgå nogle uhyggelige, lydfølsomme monstre.

Ved hjælp af den nyeste teknologi har holdet bag spillet formået at fange selv de mindste detaljer ved Mads Mikkelsens ansigt.

Det er endnu sparsomt med oplysninger om, hvad spillet egentlig går ud på, ligesom det heller ikke har været muligt at få en kommentar fra Mads Mikkelsen om sin rolle i spillet.

Men Palle Havshøi-Jensen, der er redaktør på Playstation-mediet PSlife.dk, siger, at man dog er blevet en smule klogere efter at have set nattens trailer for spillet.

- Det ser superflot ud. Og hovedkarakteren er spillet af Norman Reedus, som man ser gå rundt i nogle landskaber. Det ligner, han er et form for bud, der bringer babyer ud. Så møder han nogle svævende væsener, og det hele er meget mystisk. Men det er jo lavet af Hideo Kojima, der også har lavet 'Metal Gear Solid'-serien, og han fortæller altid sindsyge historier, siger Palle Havshøi-Jensen

Det er Norman Reedus, der er kendt for sin rolle som Daryl i tv-serien 'The Walking Dead', der lægger krop og stemme til hovedkarakteren i 'Death Stranding'.

Sony-chef: 'Det er meget mystisk'

Chef for Playstation i Norden Suman Rath fortæller, at han er han er stolt af den interesse, spilbranchen udviser for nordiske skuespillere, ligesom filmbranchen har gjort i nogle år.

- Det er stadig meget mystisk, hvad spillet går ud på, og vi ved lige så meget, som resten af verden har set. Men en af de ting, vi er særligt glade for i den nordiske afdeling, er, at have en nordisk repræsentation med i spillet. Det er jo det, der er sket indenfor film og tv, de seneste år. Og det er en fornøjelse at se, at spilindustrien nu også omfavner vores nordiske talent, siger han.

En blåstempling af spilindustrien

Det er ikke noget nyt, at det er skuespillere, der lægger stemme til animerede karakterer i film, tv og spil.

Sjældnere ses det dog, at skuespillere også lægger ansigt og krop til karaktererne, så de på den måde bliver legemliggjort én til én i spillet.

Tidligere har Kevin Spacey lagt krop til 'Call of Duty' og Ellen Page og Willem Dafoe var hovedpersoner i 'Beyond Two Souls'.

Willem Dafoe er en af de andre Hollywood-stjerner, der har lagt ansigt til spilfigurer. Her er det i 'Beyond Two Souls'.

Men det betyder alligevel noget for den generelle opfattelse af gaming, når klassisk kultur smelter sammen med den nyere af slagsen, siger Palle Havshøi-Jensen.

- Det betyder, at dem, som går og tror, at spilindustrien er noget nørdet noget, kan se, at de store skuespillere lægger stemme og krop til spil. De har i mange år kun lagt stemme til. Så det er en blåstempling af spilindustrien, siger han og fortsætter:

- Og så er det fedt for Sony at kunne sige: ’Se her, vi har fire Hollywood-stjerner med i det her spil.' Og jeg tror da, det kommer til at udvikle sig mere i denne her retning i de kommende år. Det er nemlig også interessant for skuespillerne at kigge i retning af spil, for spilindustrien tjener jo faktisk mange flere penge end filmindustrien.