Han bruger al sin fritid og tusindvis af kroner: Simon har kun 8 seere

For 25-årige Simon Notlev handler det ikke om antallet af følgere.

(Foto: Oliver Seppo © dr)

At være streamer kan være en en ganske indbringende levevej.

En mand som Tyler 'Ninja' Blevins bliver set af tusinder, tjener millioner og mænger sig med verdensstjerner - blot ved at sidde og spille computerspil.

Men for hver af de store streamere findes der tusindvis af små, som aldrig kommer i nærheden af det søde liv, som Ninja nyder godt af.

En af dem er danske Simon Notlev på 25 år, som har kanalen SimonNotlev på livestreamingplatformen Twitch.

Her bruger han det meste af sin fritid på at livestreame, mens han gamer.

Men hvor Ninja i gennemsnit har mange tusinde seere, så har Simon blot otte.

Alligevel tænder han sin computer flere gange om ugen og livestreamer med høj energi og godt humør.

- Jeg startede min Twitch-kanal tilbage i 2014. På det tidspunkt lavede jeg egentlig YouTube-videoer, men da jeg var i gang med uddannelse, havde jeg ikke tid til at redigere så mange videoer, og derfor skiftede jeg til Twitch. Her kunne jeg streame, når jeg havde tid til det, fortæller Simon Notlev, og fortsætter:

- På Twitch kunne jeg lave noget aktivitet for mine seere, og stille og roligt blev det min primære platform.

Som streamer er det enormt vigtigt at være aktiv, hvis man vil have succes. En mand som Ninja streamer flere gange om ugen, mange timer ad gangen. Simon Notlev forsøger at gøre det samme, og han streamer også ofte for at holde sin kanal aktiv.

Simon Notlev kalder sit lille fællesskab på Twitch for 'The Notlevs' og fortæller, at de er som en lille familie. (Foto: PRIVATFOTO)

- På nuværende tidspunkt streamer jeg tre gange om ugen i tre timer ad gangen, men det kan også være mere end det. Jeg har for eksempel en tradition, hvor jeg streamer 12 timer i træk på min fødselsdag eller på min kanals jubilæum, lyder det fra Simon Notlev.

En dyr hobby

At starte som streamer er ikke billigt. Det er ikke nok bare at have en computer. Man skal have det helt rette udstyr for at kunne lave en stream, som kan levere et ordentligt produkt - og det kan hurtigt blive dyrt.

For Simon Notlev er det dog en nødvendighed at hive pengepungen frem, så længe det ikke tager overhånd.

- Jeg har brugt rigtig mange penge på streaming, fortæller han.

- Der er blevet brugt en hel del penge på spil, ordentligt lys, udstyr til computer og spillekonsol, og der kommer højst sandsynligt til at blive brugt flere, når både computeren skal opgraderes og nye spilkonsoller udkommer.

- Man kan ikke rigtig sige, at der kan blive brugt for mange penge. Som gamer vil man altid gerne have de nyeste spil og udstyr. At opgradere sin computer er uundgåeligt, fordi nye spil med tiden kræver bedre udstyr for at kunne køre på computeren, samtidig med man streamer. Man skal bare ikke sætte sig i økonomiske problemer, det synes jeg er meget vigtigt at huske på.

Simon Notlev har brugt rigtig mange penge på grej. Men som han siger: - Man kan ikke rigtig sige, at man kan bruge for mange penge. (© PRIVATFOTO)

Drevet af passion

Når det for Simon Notlev har været en dyr affære at være streamer, og hans kanal ikke får de mange seere, som kunne garantere en form for indtjening, hvad er det så, som får Simon til at tænde for sin stream så mange gange om ugen i så mange timer?

For Simon er svaret enkelt: Passion, underholdning og at bidrage med noget positivt i folks liv.

Som barn var Simon Notlev en spasmager, og dét med at underholde var altid spændende for ham.

Igennem sit liv har han haft mange hobbyer og interesser, som for eksempel musik, wrestling, fodbold og skuespil. Fælles for dem alle er, at der er et element af underholdning, som står Simon Notlevs hjerte nær, og det er dét som motiverer ham.

- At kunne give folk et smil på læben og vende en dårlig dag til en god, kan virkelig være motiverende, siger Simon Notlev.

- Når jeg streamer, skriver folk ting som 'hvor er jeg glad for, at du streamer', 'jeg har sådan glædet mig, til du kom på' eller 'jeg har haft en dårlig dag, men nu har jeg grinet godt igennem og fået det bedre'. Det er for mig en anerkendelse af, at man har gjort det godt.

Få, men faste seere

Selvom Simon Notlevs seertal ikke er skyhøje, så har han alligevel fået en række faste seere, som kommer vender tilbage til hans Twitch-kanal.

En af dem er Michael på 28 år. Han ser tit med, når Simon starter sin stream. For ham er Simons kanal lig med afslapning og godt selskab.

- Simon har tit en virkelig afslappet atmosfære på sine streams, lyder det fra Michael, som har fulgt kanalen længe.

- Det lidt den følelse af, at man har en roommate, der spiller spil, mens man laver lektier ved siden af. Så kan man komme med små input til undervejs i chatten. Derudover så har Simon meget variation i sine streams, og han er god til at involvere sine seere i de spil, han spiller - om det er spil, han spiller alene, eller multiplayer-spil med sine seere.

- De har set de gode og dårlige tider af mit liv, fortæller Simon Notlev om sit lille streaming-fællesskab. (© Screenshot fra Twitch)

For Michael er det en fornøjelse at se de mindre streamere. De interagerer mere med deres seere, hvilket ikke er muligt for de store streamere, da der ofte er mange tusinde seere, som skriver i chatten på samme tid.

- Når jeg ser en mindre streamer, så føles det mere direkte, da der ikke er tonsvis af chatbeskeder, så du har nærmest en garanti for, at din kommentar bliver læst op.

En anden ting, som Michael lægger vægt på, er, at communitiet omkring Simon Notlevs kanal er tættere, end hvad han ellers har oplevet hos store streamere.

Ofte sidder Michael på Discord, som er et chatprogram, hvor Simon har en server til sine seere.

- Dem, der er aktive på Discord'en, som vi kalder det, snakker meget med hinanden. Ikke nok med, at vi har det til fælles, at vi er fans af Simon Notlevs streams, så elsker vi at game, se tv-serier, film og alt muligt andet, som vi kan snakke længe om. Og Simon er selv meget aktiv i den gruppe og nem at få fat i. Jeg vil ikke sige, at større streamere ikke er aktive med deres community, men de kan være lidt mere travle og lidt sværere at fange direkte. Så jeg vil sige, at 'The Notlevs', som vi fans af Simon kalder os selv, er en lille, men ret tæt familie, fortæller Michael.

For Simon Notlev er det enormt dejligt, at folk vender tilbage til hans kanal igen og igen.

- Faste seere er virkelig specielle, fortæller Simon:

- De kan havde fulgt kanalen længe og derved følge med i din udvikling. De har set de gode og de dårlige tider i mit liv, som streamer og som person. Vi er som en lille familie, hvor det ikke handler om mig, men også om seerne. Vi er der for hinanden. Nogle af dem har jeg endda mødt i virkeligheden, og de er blevet nogle af mine bedste venner. Jeg er så glad for, at jeg startede med at streame, fordi hvis ikke, havde jeg aldrig mødt disse fantastiske mennesker.

Facebook
Twitter