Har du prøvet det? Længe ventet spil slår rekord og får serverne til at gå ned

Med 'New World' håber gigantvirksomheden Amazon, at de endelig kan lave et spilhit.

'New World' er Amazons bud på et stort online rollespil, som du kan spille med dine venner. (© Amazon Games)

Pas på, 'World of Warcraft'.

Der er en ny dreng i klassen, og han er allerede meget populær.

Efter flere års udvikling og en masse bump på vejen udkom spillet 'New World' nemlig langt om længe tirsdag den 28. september.

Det er et online-multiplayer-rollespil udviklet af Amazon Games - og ja, det er dén gigantiske, amerikanske internethandelsvirksomhed, som blandt andet har sin egen streamingtjeneste, sit eget filmstudie, ejer streamingplatformen Twitch og altså også et spilselskab, der har lavet spillet.

På udgivelsesdagen hoppede mere end 700.000 spillere ind i 'New World' på samme tid, hvilket allerede på under 24 timer har gjort det til det mest spillede spil på spilplatformen Steam i år.

I skrivende stund ser mere end 450.000 med på streaming-platformen Twitch, når streamere spiller 'New World' i deres livestream, og antallet af seere må forventes at stige igen i aften.

I 'New World' kan du selv vælge, hvilken slags kriger du vil være, og hvilke færdigheder du vil dygtiggøre dig i. (© Amazon Games)

Det lader altså til, at Amazon har lavet et spil, som rigtig mange gerne selv vil kaste sig over, eller som de i hvert fald gerne vil se andre spille.

Journalisten Gabriel Moss fra gamingmediet IGN, var en af dem, som havde tidlig adgang til spillet.

Og han har virkelig nydt sin tid med spillet, skriver han i sin anmeldelse.

- Det her er et decideret smukt spil. I modsætning til mange andre spil i samme genre kan man rent faktisk se langt ud i horisonten, og træer og græs vejer i vinden og kaster skygger af sig.

- Det mindede mig utrolig meget om spilsuccesen 'The Witcher 3', skriver Gabriel Moss.

Lange virtuelle køer

Alt er dog ikke fryd og gammen for Amazon.

Der har nemlig allerede været en utrolig lang virtuel kø for at spille 'New World', som tilfældet tidligere har været det med mange andre online- multiplayer—rollespil.

Lige i det her tilfælde virker det dog ret ekstremt, og det har udviklet sig til en joke på de sociale medier, fordi folk har ventet så længe.

Gaming-eksperten, Simon Carles, viste på sin Twitterprofil, hvordan mere end 400.000 brugere sad i kø for at spille Amazon-spillet, og det var endda kun til de europæiske servere.

De mange ventende spillere havde nok ønsket, at de kunne have brugt deres ventetid med en hakke i jagten på ressourcer i spillet i stedet. (© Amazon Games)

Den lange ventetid er heller ikke gået Amazons næse forbi.

På deres Twitterprofil skriver de, at de første 24 timer med spillet har været fantastiske, men at de samtidig er klar over, at flere spillere oplever lange køer.

- Vi arbejder hårdt på flere ting, der kan afhjælpe problemet. Vi laver nye servere og udvider kapaciteten på de eksisterende, skriver de i opslaget og uddyber:

- Vores hovedfokus er lige nu på at få folk online hurtigt, og så kan man inden for de næste to uger gratis skifte server, hvis man vil det.

Som 'Pirates of the Caribbean'

Men hvad går spillet overhovedet ud på?

Præmissen for 'New World' er simpel, og spillet minder om noget, man nok har prøvet før, hvis man tidligere har kastet sig over et online- multiplayer-rollespil som 'World of Warcraft' eller 'The Elder Scrolls Online'.

Man starter spillet som medlem af en piratbesætning, men efter et voldsomt skibbrud vågner man op på øen Aeternum.

Og så gælder det ellers herfra om at kæmpe mod monstre og andre spillere, mens man udvikler sin karakter og gør hans eller hendes udstyr bedre.

- Det er lidt som et 'Pirates of the Caribbean'- rollespil, hvor man også har kastet lidt fantasy-elementer ind, forklarer journalisten Gabriel Moss fra IGN.

Meget af det udstyr, man kan få i 'New World', bærer tydelige referencer til sørøvere og pirater. (© Amazon Games)

Generelt har det været vigtigt for Amazon, at spillerne i 'New World' virkelig får en følelse af, at de samarbejder med andre brugere.

- Om så du er på ekspedition med dit hold for at løse gåder eller for at overvinde magtfulde fjender, så er 'New World' er et spil, hvor der bliver lagt vægt på og fejret brugerinteraktioner og fællesskaber, skriver en udvikler fra Amazon Games.

I mange lignende spil kan man købe og sælge ting af spillets ikke-spilbare karakterer (som også kaldes for NPC'er), men det er straks sværere i 'New World'.

Her er der nemlig ingen købmænd overhovedet, og man skal derfor handle med andre spillere for at få fat i ressourcer, nyt udstyr eller eliksirer.

Der er masser af områder at undersøge i 'New World', og du er nødt til besøge dem til fods, da der lige nu ikke er heste eller andre væsner til at ride på. (© Amazon Games)

Derfor må man i stedet ofte selv skabe det, man mangler, eller prøve på at finde det - Og det er et fedt aspekt ved spillet, mener Gabriel Moss, da det giver spillerne en håndgribelig grund til at bruge tid på at opbygge deres handelsevnerne.

- Økonomiendelen i 'New World' er mere end bare en sjov sideaktivitet, som man kan dyppe tæerne i imellem sine eventyr, men derimod livsnødvendigt, når man rejser rundt på den smukke og farlige ø, siger Gabriel Moss.

'New World' er ude eksklusivt til PC.