Harry Potter-fænomen har ramt Danmark: Her er 5 ting du skal gøre – og én ting du skal undgå

Efterfølgeren til 'Pokémon Go' er en magisk omgang. Bliv klogere på det mest hentede mobilspil lige nu.

Harry Potters popularitet ser ikke ud til at falme med årene. Nu er et nyt mobilspil med troldmandslærlingen klar til at underholde dig denne sommer. (Foto: Warner Bros. © Scanpix)

Hvis du ser nogle yderst fokuserede mennesker, der går rundt på pladser, parker og veje med næsen dybt nede i deres mobiltelefoner, så kan de meget vel være i gang med at spille afløseren til kæmpehittet 'Pokémon Go'.

I weekenden udkom mobilspillet 'Harry Potter: Wizards Unite' nemlig på dansk, og det er udviklet af det samme spilstudie, der stod bag det ultrapopulære mobilspil.

Og noget tyder på, at 'Harry Potter: Wizards Unite' bejler til at blive en lige så populær dille denne sommer – spillet topper i hvert fald App Stores spilliste lige nu.

En af dem, der allerede har kastet sig over mobilspillet, er den 22-årige Harry Potter-fan Sarah Knudsen, der har elsket det magiske univers, siden hun som barn læste bøgerne og så filmene med sin mor. I dag er hun blevet endnu større fan og er én af ordstyrerne på fansiden Potterheads Danmark på Facebook.

Her serverer Sarah Knudsen fem ting for dig, som du bør prøve af, hvis du gerne vil have en fed spiloplevelse. Og så kommer Sarah Knudsen også med sit bud på, hvilken ting ved spillet der godt kunne være bedre.

1

Fordel at spille sammen med andre

(Foto: Photo ITAR-TASS © Scanpix)

Det er sjovest at have nogle at gå med, når man spiller det, siger Sarah Knudsen:

- Så kan man også være flere om at kæmpe mod alle de væsner, man møder derinde. For eksempel er der nogle slotte og borge i spillet, hvor man kan være flere om at kæmpe på samme tid.

- Hvis man er flere, føler man sig heller ikke så dum, som hvis man går alene og kigger ned i skærmen.

2

Vild med magiske væsner? Så er du godt kørende

(© © 2019 Warner Bros)

Hvis du er vild med Harry Potters univers og alle dets magiske væsner og skræmmende Dødsgardisterne, så vil du helt sikkert synes, at 'Harry Potter: Wizards Unite' et hit. Væsner er der nemlig mange af, fortæller Sarah Knudsen.

- Inde i spillet møder man en del poletter, som man kan trykke på, og når man gør det, dukker der et magisk væsen op. Jeg så for eksempel et væsen, der blev rusket af mørkets troldmænd, og som jeg skulle hjælpe ved at kaste en besværgelse. Et andet sted var Arthur Weasley blevet forvandlet til en gummiand.

- Det er især gennem væsnerne, at Harry Potter-universet viser sig tydeligst, for resten af spillet minder meget om 'Pokémon Go', hvor man går rundt og kigger på ting og samler point.

3

Tag ind til byen

(Foto: Warner Bros. © Scanpix)

Hvis du bor på landet eller i provinsen, vil du ikke opleve lige så mange væsner i 'Harry Potter: Wizards Unite', som hvis du bor i København eller andre store byer. Det opdagede Sarah Knudsen, der bor i hovedstaden, hurtigt.

- Man kan tydeligt se, hvor hurtigt folk bevæger sig op i levels i forhold til, hvor de bor. Det er meget centreret omkring København, og det virker sjovere for mig at spille her end for eksempel i Helsingør, hvor mine forældre bor. Man skal i hvert fald gå meget længere for point der, end hvis man er i en stor by.

4

Du kan selv vælge din yndlingsprofession

(© Warner Bros.)

Vil du være en professor fra Hogwarts, en magizoolog eller en auror? I 'Harry Potter: Wizards Unite' kan du selv vælge, hvilken type du vil bruge til at fange væsnerne med.

- De har hver især forskellige fordele – professorerne er for eksempel gode til besværgelser. Jeg har indtil videre kun prøvet magizoolog, da det er de magiske væsner, der interesserer mig mest, siger Sarah Knudsen.

Man kan dog godt skifte mellem professionerne og derved få tre forskellige spiloplevelser.

5

Gå efter transitnøglerne

(Foto: Warner Bros. © Scanpix)

I Harry Potter-universet kan man teleporteres til nye spændende steder med en transitnøgle, og sådan er det også i det nye mobilspil, fortæller Sarah Knudsen.

- Man finder transitnøglerne i nogle skrin, men de kan kun åbnes ved, at man går et vis antal kilometer, måske fem eller ti kilometer.

- Når man har gået de kilometer, aktiverer man nøglen, og så teleporteres man ind i et 360 graders rum, hvor man kan finde ting, der kan give bonusser. De kan både være over hovedet på én eller for eksempel gemme sig bag ved møbler, så man skal kigge over det hele.

6

Drop den danske version, hvis du er fan

(Foto: Warner Bros. © Scanpix)

Til gengæld havde de ikke behøvet at skynde sig med at oversætte spillet til dansk, mener Sarah Knudsen. Som fan fik hun i hvert fald mere ud af den engelske version af spillet.

- Jeg synes ikke, at oversættelsen fungerer så godt. Måske er det gået lidt hurtigt, for de har i hvert fald nogle oversættelser, hvor man tænker: 'Hmmm'. Jeg har både læst bøgerne og set filmene på begge sprog, men spillet er klart fedest på det originale sprog.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk