Hov! Efterårets største spil virker ikke ordentligt, når du køber det

Hvis du køber et fysisk eksemplar af 'Call of Duty: Black Ops 4', kræver det en opdatering på 50 gigabyte, før spillet fungerer.

'Call of Duty: Black Ops 4' udkommer 12. oktober men kræver en stor opdatering for at fungere. (© Activision/Treyarch)

Når 'Call of Duty: Black Ops 4' udkommer fredag, vil mange gamere givetvis gribe ud efter pungen og investere i et eksemplar af det nyeste skud på stammen i den populære spilserie, hvor forgængeren solgte over 25 millioner enheder og i 2015 blev årets bedst sælgende spil.

Men hvis man køber spillet fysisk i en butik på en god, gammeldags disk, så skal man altså ikke regne med, at man bare kan stryge hjem på cyklen og sætte sig til rette foran skærmen med sit nye spil.

For 'Call of Duty: Black Ops 4' virker nemlig ikke, som det skal, når det kommer på disken.

Det kræver en enorm opdatering på omkring 50 gigabyte, som spilleren skal hente og installere, før hun eller han kan give sig i kast med spillet. Det skriver Activision, der er udgiver af spillet, på deres hjemmeside.

- Spillere er nødt til at hente og installere en day one-update til 'Call of Duty: Black Ops 4', før de kan gå i gang med at spille. Denne opdatering skal installeres helt for at få adgang til Multiplayer, Zombies og Specialist Headquarters. Blackout er spilbart, når opdateringen er færdig med 30 procent af installationen, står der på siden.

Køber du spillet digitalt, er der ingen problemer med at spille.

Palle Havshøi-Jensen fra spilmediet PSLife.dk fortæller, at det er blevet mere og mere normalt de senere år med opdateringer, der kommer samtidig med et spils frigivelse.

Men det første gang, man ser, at et spil udkommer og kræver stor en opdatering for at kunne spilles.

- Det er ved at være standard på de her store udgivelser, at der følger en opdatering med på udgivelsesdagen. Som regel er spil sendt i "trykken" omkring halvanden måned før udgivelsen, og det giver udvikleren tid til at finde og rette fejl. Men spillet i det her tilfælde fylder 55 gigabyte, og opdateringen fylder 50 gigabyte, så det virker jo nærmest som om, de har skiftet hele spillet ud, siger Palle Havshøi-Jensen.

'Call of Duty'-serien startede i 2003. Det nye spil er det 15. i rækken af spil i hovedserien. (© Activision/Treyarch)

Får ikke store konsekvenser

Umiddelbart finder Palle Havshøi-Jensen det usandsynligt, at spillet reelt set ikke skulle kunne spilles uden opdateringen, når man har købt det på disk.

- Jeg vil da tro, at spillet nok skal starte og kunne spilles. Det virker utænkeligt, at de skulle sælge ubrugelige spil. Men Activision vil naturligvis helt klart skrive, som de gør på deres hjemmeside, så folk henter opdateringen og får den oplevelse af spillet, der har været Activisions intention, siger han.

I følge Palle Havshøi-Jensen er de store udgivelsesopdateringer heller ikke noget, man vil se mindre af i fremtiden. Hvor irriterende de end måtte være for spillerne.

- Det har været kutyme i et par år efterhånden. I gamle dage var der ikke opdateringer på samme måde. Der lå spillet der ligesom bare, når det var færdigt. Men i takt med at internettet er blevet bedre og hurtigere over årene, så har det også givet udviklerne en lidt ærgerlig kattelem, hvor de så bare kan udgive et spil og sende rettelser ud senere, siger Palle Havshøi-Jensen.

Se den nye trailer for spillet her

Han vurderer i øvrigt ikke, at det vil få nogle nævneværdige konsekvenser Activision, at de sender spillet på gaden med mangler, der altså kræver denne store opdatering.

- 'Call of Duty' er jo skydespillenes svar på Fifa. Det er det største first-person shooter, og det kommer til at sælge stort uanset hvad. Folk kommer måske til at være irriterede mens de skal opdatere. Men det er ikke noget, der betyder noget for salget, tror jeg, siger Palle Havshøi-Jensen.

Samlet set har Call of Duty-serien solgt over 250 millioner spil og omsat for over 15 milliarder dollars, hvilket svarer til næsten 100 milliarder kroner. (© Activision/Treyarch)

Efteraber 'Fortnite'

Udover den enorme opdatering, man skal æde for at spille 'Call of Duty: Black Ops 4', så udmærker spillet sig også på andre punkter.

Det indeholder nemlig ingen single player-del og minder i højere grad om tidens populære spillestil, som man kender det fra 'Fortnite', hvor op til 100 mennesker af gangen spiller mod hinanden.

- Deres nye Blackout-del er hentet direkte fra 'Fortnite'. De har set, hvor mange penge 'Fortnite' tjener og vil naturligvis også have del i det. Og det tror jeg også kommer til at rykke noget salg. 'Call of Duty' har en lidt anden målgruppe, som måske er lidt ældre og måske ikke har overgivet sig til 'Fortnite', fordi det er lidt for ungt og fjollet. Men de kan blive fanget ind nu, siger Palle Havshøi-Jensen og fortsætter:

- Alle laver for tiden en 'Fornite'-klon. Men det er det her ikke. De giver den gas og fuld fart på, og det tror jeg godt kan bliv et hit. Det er her 'Black Ops 4' virkelig kommer til at adskille sig fra de andre spil i serien, siger han.

'Call of Duty: Black Ops 4' udkommer fredag d. 12. oktober.

Facebook
Twitter