Hvad foregår der!? Internettet går i selvsving over nyt spil med danske stjerner

Mads Mikkelsen og instruktøren Nicolas Winding Refn er med i et nyt PlayStation-spil, der er omgivet af stor mystik.

Det har længe været kendt, at Mads Mikkelsen er med i 'Death Stranding'. Men nu er den danske instruktør Nicolas Winding Refn også kommet på rollelisten. (Foto: Screendump fra traileren til spillet fra Youtube. © Kojima Productions / Sony)

Med blodstænk i ansigtet synger Mads Mikkelsen vuggevise for et spædbarn.

Et øjeblik efter står samme Mads Mikkelsen med sorte tårer ned ad kinden - omringet af fire allierede zombiesoldater i et flammehav.

Forvirret?

Så er du ikke alene.

Begge scenarier udspiller sig i en ny, ni minutter lang trailer til det længe ventede PlayStation 4-spil 'Death Stranding', der er blevet set over fem millioner gange på bare 24 timer.

Siden annonceringen har det været sparsomt med oplysninger om, hvad spillet egentlig går ud på, og de korte trailers, der er udkommet løbende, har heller ikke kunnet give de frådende PlayStation-ejere svar på, hvad de kan forvente sig af spillet, der har den japanske spil-legende Hideo Kojima i instruktørstolen.

På internettet er der også bred enighed om, at der på trods af ni minutters indsigt i det hypede spil stadig ikke er mange, der forstår, hvad spillet handler om.

- Jeg er ikke sikker på, hvad jeg det er, jeg lige har set, men jeg nød det i stor stil.

- Forudbestiller 'Death Stranding' uden at ane, hvad fanden det går ud på.

Sådan lyder nogle af de mange reaktioner, som den lange og forvirrende trailer har affødt.

Mads Mikkelsen ser ud fra traileren ud til at få en stor rolle i ’Death stranding’. Og selvom han ikke kan røbe meget om sin funktion i spillet, så har han tidligere udtalt til dr.dk, at folk godt kan glæde sig: - Jeg forventer, at folk taber kæben, når de ser det, og at Hideo Kojima endnu engang beviser, at han er The Godfather over alle spil i verden. (© Sony Computer Entertainment)

Ifølge Magnus Groth-Andersen, der er chefredaktør på Nordens største spilmedie GameReactor.dk, så er det med fuldt overlæg, at Sony, der udgiver spillet, holder kortene tæt til kroppen og udgiver så hemmelighedsfuld en trailer.

- Ingen aner, hvad det handler om. Og det er helt bevidst, at de går kryptisk til værks. Gamere ved, at instruktøren Hideo Kojima er garant for fantastiske spil, og kombineret med at traileren så ikke rigtigt fortæller en skid, bliver mystikken om spillet og dermed vores nysgerrighed virkelig vakt til live, siger han og fortsætter:

- Pressen ringer normalt ikke for at høre, hvad alle andre spil handler om.

- Når der er et halvt år til, at et spil udkommer, har vi en almen opfattelse af, at vi burde vide, hvad det handler om, og hvad målet er. Men den vage kommunikationsstrategi, 'Death Stranding' benytter sig af, gør, at folk bliver endnu mere nysgerrige på spillet, lyder det fra Magnus Groth-Andersen.

Hollywood-stjernerne Norman Reedus og Léa Seydoux har lagt stemme og krop til karaktererne Sam og Fragile. (© Sony Computer Entertainment)

To danskere på rollelisten

Instruktøren af 'Death Stranding', Hideo Kojima, står blandt andet bag den legendariske 'Metal Gear Solid'-spilserie, der er blevet rost til skyerne af anmeldere.

Og det er lykkedes ham at samle en rollebesætning bestående af de helt store kanoner.

Hovedkarakteren Sam er formet efter Norman Reedus fra 'The Walking Dead', ligesom førnævnte Mads Mikkelsen også har en stor rolle i spillet under navnet Cliff – om det så er som vuggevisesyngende familiefar eller zombiehærførende skurk.

Men han er ikke den eneste dansker på rollelisten. Den danske filminstruktør Nicolas Winding Refn lægger også krop og bevægelser til karakteren Heartman.

Den danske instruktør får følgeskab af skuespillerinden Léa Seydoux, der særligt er kendt for sine roller i James Bond-filmen 'Spectre' og 'Adeles Liv', samt filminstruktøren Guillermo del Toro, der står bag film som 'Pans Labyrint' og 'The Shape of Water', som sikrede ham to Oscar-statuetter for bedste film og bedste instruktør.

Ved hjælp af den nyeste teknologi har holdet bag spillet formået at fange selv de mindste detaljer i de forskellige skuespilleres mimik. Her er det skuespillerinden Léa Seydoux, der er lavet om til en 3D-figur. (© Sony Computer Entertainment)

Hvad de mange karakterers funktion er i spillet, er stadig et mysterium for mange. Men Magnus Groth-Andersen kaster sig alligevel ud i en spekulation om, hvad spillet grundlæggende går ud på.

- Det er rent gætværk, men som jeg forstår det, så befinder man sig i en verden, hvor en række mystiske eksplosioner har presset menneskeheden langt tilbage. For sammen med eksplosionerne er der indtrængt nogle overnaturlige væsner kaldet Beached Things, siger han og forstsætter:

- I skoene på Norman Reedus' firgur Sam lader det så til at være op til spilleren at samle menneskenes verden igen. Så det kan lyde lidt antiklimatisk, men jeg tror, det egentlige formål i spillet er at genetablere rejse- og handelsruter mellem menneskehedens fæstninger. Altså at bringe ting fra A til B, lyder vurderingen fra Magnus Groth-Andersen.

Spillet udkommer den 8. november til PlayStation 4, selvom Sony så småt planlægger at sende den seks år gamle konsol på pension, når det forventes, at PlayStation 5 udkommer engang til næste år.

Som spiller indtager man rollen som Sam, og i hans sko skal man helskindet forsøge fragte særligt vigtige ting – som eksempelvis spædbørn - rundt i den dystopiske verden. (© Dr)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter