'Hvad kaldte du mig lige!?': Længe ventet spil i stormvejr over racistisk udbrud

Et racistisk udbrud har fået stor betydning for det kommende zombie-spil 'Back 4 Blood'.

I 'Back 4 Blood' handler det om at dræbe zombier. Og mange af dem. (© Warner Bros. Interactive Entertainment)

Der findes vel næppe noget værre end at blive omringet af zombier i et spil og vide, at det er umuligt at klare skærene.

Det skulle dog lige være, hvis zombierne samtidig er racistiske.

Det er lige nu tilfældet i spillet 'Back 4 Blood', der er den åndelige efterfølger til det originale og populære 'Left 4 Dead' af spilfirmaet Turtle Rock Studios, der bliver udgivet af Warner Bros. Interactive Entertainment.

I spillet skal man i hold af fire overleve en zombie-apokalypse, mens man slår og skyder sig igennem horder af zombier, der i det nye spil går under betegnelsen "The Ridden".

Flere spillere har fået mulighed for at prøve spillet inden det bliver officielt udgivet den 12. oktober i år, og mange er blevet overrasket over det voldsomme sprogbrug, som flere af zombierne har.

En af dem er Twitter-brugeren Da Homma, der var en af de første til at skrive om problemet.

Han har delt et videoklip fra en Twitch-livestream, og her kan man se, hvordan en zombie kommer farende mod ham, mens den kommer med et racistisk udbrud.

Da Homma virker da også overrasket, da han udbryder "Hvad kaldte du mig lige?!"

'Behold det i spillet'

Da Hommas klip er ikke så overraskende gået viralt på de sociale medier, og flere på Twitter stiller spørgsmålstegn ved, om det virkelig kan være meningen, at zombierne bruger rascistiske vendinger i spillet.

En bruger ved navn Lala skriver for eksempel:

- Fortæller du mig virkelig, at jeg, selv i en zombieapokalypse, er nødt til at forholde mig til racisme?

Mens en anden, ved navn Mr. Gray, ikke er i tvivl om, at det gjort med vilje af Turtle Rock Studios.

- Jeg har lavet voice-over-arbejde i mere end 20 år, og jeg kan ikke se, hvordan den her sætning ikke skulle være efterladt i spillet med vilje. Om det så er direkte fra stemmeskuespilleren eller lavet i postproduktionen, så er det blevet redigeret til at lyde sådan, skriver han.

En anden Twitter-bruger, ved navn XanderArt, er dog anderledes positiv over for det nye tiltag i spillet.

- Jeg er selv sort, og det er sjovt at høre den lyd fra dem. Alle de mange memes laver jo allerede sig selv. Behold det i spillet, for det er sjovt at forestille sig en zombie "snakke lort". Derudover så glemmer internettet aldrig, så det er meningsløst at ændre det, skriver XanderArt.

Ikke med vilje

Warner Bros. Interactive Entertainment., som har det overordnede ansvar for spillet, er dog allerede i gang med at løse problemet hurtigst muligt.

- Vores hold er blevet gjort opmærksomme på det stødende sprogbrug, der kan høres i spillet. Det har ikke været indtalt, og det har heller aldrig været meningen, at det skulle være en del af vores spil.

- Lyden er et resultat af to forskellige Ridden (zombie) knurrelyde, der bliver afspillet samtidig. Når man hører dem på samme tid, lyder det som "det ord", skriver WB games.

Og det ser da også ud til, at de racistiske zombier snart er fortid igen.

I deres opslag på Twitter skriver Turtle Rock Studios, at de er kede af situationen, og at lyden vil være fjernet, inden spillet bliver udgivet rigtigt.

Der er tydeligvis grænser for, hvor onde zombier må være.

FacebookTwitter