Hypet spil ramt af nye problemer: Beskyldes for at give epileptiske anfald

Allerede på udgivelsesdagen vælter problemerne ned over det længe ventede 'Cyberpunk 2077'.

Efter årelange udsættelser kan du endelig få lov til at prøve kræfter 'Cyberpunk 2077'. Det lader dog til at være en ret dårlig idé at spille spillet, hvis man er i risikogruppen i forhold til epileptiske anfald. (© CD Projekt Red)

Efter talrige forsinkelser, beskyldninger om overarbejde og problemer med repræsentation kunne spilfans verden over i dag, torsdag, endelig få fingre i det længe ventede 'Cyberpunk 2077'.

Et spil, det har været undervejs siden 2012.

Men man har nærmest ikke kunnet nå at sætte sig til rette foran skærmen, før en ny, uheldig sag er dukket op om spillet, der allerede er blevet forudbestilt otte millioner gange.

Nu beskyldes spillet nemlig for at give epileptiske anfald, skriver gamingmediet Kotaku.

Spiljournalist Liana Ruppert fortæller, at hun har oplevet et epileptisk anfald på grund af spillets brug af hurtigtblinkende, visuelle effekter.

- Mens jeg spillede 'Cyberpunk 2077', oplevede jeg et alvorligt anfald og følte flere gange, jeg var tæt på at få endnu ét, skriver hun blandt andet i artiklen.

Selvom spilmanualen til spillet inkluderer en advarsel om mulige epileptiske anfald som følge af spillet, kritiseres det, at advarslen ikke er mere tydelig.

Nu har spilstudiet og udgiveren af 'Cyberpunk 2077', CD Projekt Red, svaret på kritikken på Twitter. Her skriver de, at der arbejdes på at lave en separat advarsel i spillet - udover den, man altså kan læse om i manualen.

- Herudover arbejder vores udviklingsteam på en mere langsigtet løsning, som vi vil implementere hurtigst muligt, lyder det videre i tweetet.

'Cyberpunk 2077' har mere eller mindre konstant været præget af problemer og kontroverser, indtil det i dag, den 10. december, endelig er kommet på gaden. (© CD Projekt Red)

Fyldt med "irriterende fejl"

Risikoen for epileptiske anfald er dog ikke det eneste, der bliver kritiseret af 'Cyberpunk 2077'-gamere. Spillet er også blevet kritiseret for sine "irriterende fejl" i de første anmeldelser.

Fejl, der kunne skyldes, at nogle "chefer måske vil nå at udgive spillet inden julesalget", som Palle Havshøi-Jensen, chefredaktør for PlayStadion-mediet PSLife.dk, tidligere har sagt til dr.dk.

'Cyberpunk 2077' er et action-rollespil og foregår i en dystopisk verden, der er blevet lagt øde hen af en stor atomkrig. Stort set alle områder er blevet gjort lovløse, og derfor søger den menneskelige befolkning tilflugt i storbyer, hvor teknologien ikke har indfriet en lykkelig fremtidsdrøm.

Det er CD Projekt Red, der står bag 'Cyberpunk 2077'. De polske spiludviklere blev for alvor en del af spilverdenens superliga, da de udgav rollespillet 'The Witcher 3' i 2015.

Nu har CD Projekt Red så været ude at love, at 'Cyberpunk 2077' bliver et helt anderledes og bedre spil efter en opdatering.

Ifølge mediet GamesRadar har én af udviklerne bag spillet nemlig skrevet i en Twitter-korrespondance, at "en række udfordringer, som anmeldere er stødt på og har indrapportet, allerede er blevet fikset".

Han lover desuden, at 'Cyberpunk 2077' bliver "et anderledes spil" med en kommende konsol-opdatering.

Det er en enorm dystopisk verden, historien i 'Cyberpunk 2077' udspiller sig i. Her vil man blandt andet kunne opleve Keanu Reeves, kendt fra især 'Matrix'-filmene, der har sikret sig en rolle i det længe ventede spil. (© Igdb Presskit)

Omgivet af stor hype

Tidligere er det blevet kritiseret, at der var udsigt til, at man i 'Cyberpunk 2077' ikke kunne spille som kvindelig karakter. Desuden har problemer med overarbejde - såkaldt crunch - plaget de ansatte hos CD Projekt Red.

Det ændrer dog ikke på, at der har været - og fortsat er - massiv hype omkring det længe ventede spil, der altså kan spilles fra i dag, den 10. december.

- Spilnørder har altid været fascineret af den her cyberpunk-verden, og der findes ikke så mange af den slags spil endnu. Derfor tyder det på, at 'Cyberpunk 2077' virkelig er noget for den her type fans, og når CD Projekt Red samtidig også havde kæmpe succes med 'The Witcher 3', så nedtoner det ikke ligefrem forventningerne, har Palle Havshøi-Jensen tidligere udtalt til dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk