Ikonisk spil genopstår efter 25 år: 'Det har haft mega stor betydning'

Spillet 'Command & Conquer' er blevet genudgivet, og det skaber glæde på de sociale medier.

'Command & Conquer: Red Alert' handler om, at man enten kan være allieret eller Sovjetunionen. Derefter handler det om at vinde over modstanderen. (© EA Games)

Er du

allieret
eller Sovjetunionen?

Sådan lød valget i spillet 'Command & Conquer: Red Alert', da det første gang udkom i 90’erne. Nu er spillet tilbage i en ny udgave, hvor grafikken og musikken har fået en makeover, men hvor resten stort set ser ud, som det gjorde i 90'erne.

Og netop 90'er-nostalgien er noget, som mange spilfans glæder sig til at genopleve. På Twitter skriver mange gamere, at de ser frem til at blive kastet tilbage til de tidlige spil-minder:

Spillet er et realtime strategispil, som bygger på den kolde krig. Det handler i bund og grund om at kæmpe for en af de to fronter, opbygge sin base og en hær, inden ens modstander smadrer dig. Men selvom spillet umiddelbart lyder simpelt, så havde det en stor betydning for de spil, du spiller i dag.

  • Her kan du se forskellen mellem den gamle version (til venstre) og den nye (til højre). (© EA Games)
  • I spillet skal du bygge en base, som du skal forsvare mod fjenden. Samtidig skal du smadre fjendens base med blandt andet tanks, soldater og fly. (© EA Games)
1 / 2

- Det bemærkelsesværdige ved 'Command & Conquer' er, at det er blandt de spil, der grundlagde hele genren.

- Det inspirerede til og satte standarden for nogle af de populære spil som 'League of Legends', 'Starcraft' og 'Dota', så det har haft megastor betydning for spiludviklingen, siger Thomas Bense, stifter og redaktør på Pixel.tv.

Selvom det nu er cirka 25 år siden, 'Command & Conquer' udkom, så er det stadig noget, som Thomas Bense og resten af redaktionen spiller. Når de holder fredagsbar, smutter de på nettet, hvor man kan spille den gamle udgave.

Det gør de af den simple grund, at det stadig er sjovt, og det er noget, man er vokset op med, fortæller han.

Derfor tror han også, at den nye udgivelse vil bringe nostalgifølelsen frem hos mange.

- Jeg tror, at det er god weekendunderholdning for mange, der tidligere har spillet det. Jeg kunne forestille mig, at man vil se flere lave LAN-parties, hvor gamle venner samles og forbinder deres computere for at spille en omgang 'Command & Conquer' igen.

- Spillet vil nok være populært i en kort periode, men det er nok ikke noget, der for alvor bider sig fast, fordi det er et ældre spil, vurderer han.

  • Sovjetunionen og de allierede havde forskellige våben i spillet. Sovjet havde blandt andet tesla-våben, som man kan se i aktion på broen. (Foto: EA Games)
  • En af de få ting, der er lavet om i nyudgivelsen, er i højre del af billedet, hvor grafikken på de allieredes og Sovjetunionens symboler har fået en makeover. (© EA Games)
1 / 2

Siden det første 'Command & Conquer'-spil udkom, har Westwood Studios, der senere blev opkøbt af EA Games, lavet flere nye udgaver af spillet. Men det lykkedes aldrig rigtig at skabe den samme hype om de nyere udgivelser som tilbage i 90'erne.

Det skyldes ifølge Thomas Bense, at det ikke lykkedes at sætte nye standarder i spillene som tidligere.

Netop fordi spillet blev stort i 90’erne, giver det også god mening at opdatere grafikken, musikken og lidt af spillets indhold i den nye udgave, selvom det for længst har nået

pensionsalderen
, mener Thomas Bense.

- Spillet er selve gameplayet, hvor det handler om at bygge sin base op og have det sjovt med det. Og så er det billigt og nemt at lave for EA Games, samtidig med at det kan skabe mange stærke minder, siger han.

'Command & Conquer: Remastered' blev udgivet i fredags.

Facebook
Twitter