Ikonisk spilserie får en opfølger efter massiv succes: 'Det er kæmpestort!'

Spilfirmaet Nintendo har netop annonceret, at de arbejder på en toer til et af deres bedst sælgende spil.

Til alverdens gameres store begejstring kunne Nintendo i aftes annoncere, at der kommer en toer til det populære ’The Legend of Zelda: Breath of the Wild’, der er et af de bedst anmeldte spil nogensinde. (© Nintendo)

Hvordan overgår man sig selv, når man har lavet et af de bedste spil nogensinde?

Svaret er ikke enkelt, men ikke desto mindre er det, hvad det japanske spilfirma Nintendo har tænkt sig at gøre.

De har nemlig netop annonceret, at de arbejder på en toer til det ultrapopulære 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild' fra 2017.

Det skete, da de offentliggjorde en kort men dyster teaser til spillet i forbindelse med verdens største gaming-messe, E3, der finder sted i Los Angeles netop nu.

Forgængeren er et af de bedst anmeldte spil nogensinde, ligesom det også er det bedst sælgende spil i 'The Legend of Zelda'-universet samt det bedst sælgende spil til Nintendo Switch-konsollen. Så det kommende Zelda-spil har nogle store lærredssko at fylde ud.

- Det her er kæmpestort! Nintendo har ikke kunne se bort fra den succes, de har haft, så de har været nødt til at lave en efterfølger, siger Patrick Bay, der er chefredaktør på Danmarks største Nintendo-fællesskab N-Club, og fortsætter:

- De bruger heldigvis samme spilmotor, som de byggede til 'The Legends of Zelda: Breath of the Wild', så de kan bruge tiden på at lave endnu et verdensklassespil med de samme byggeklodser i stedet for at skulle bygge det op fra bunden helt forfra, siger han.

Opfølgeren til ’The Legend og Zelda: Breath of the Wild’ kommer til at bygge på samme ’motor’, som Nintendo lavede det første spil med. Det betyder, at udviklerne har bedre tid til at finde på et endnu vildere eventyr. (© Nintendo)

Ifølge Patrick Bay er det dog enormt vigtigt, at Nintendo ikke bare laver mere af det samme, når nu de laver en opfølger til så stor en succes.

- De skal ikke prøve på at lave en kopi. De skal gøre, som de gjorde, da de stod i en lignende situation tilbage i 90'erne:

- Dengang havde de enorm succes med 'The Legend of Zelda: Ocarina of Time', som i spilkredse er bredt anerkendt som det bedste spil nogensinde. Der lavede de også en opfølger, der hed 'The Legends of Zelda: Majoras Mask', hvor de lavede et twist på serien. De gjorde det mørkt, dystert og forskruet, og man så verden fra 'Ocarina of Time' i et helt ny lys.

- Og det ligner, at de laver samme manøvre med denne nye opfølger til 'Breath of the Wild', siger Patrick Bay.

Ifølge Patrick Bay, der er chefredaktør på Danmarks største Nintendo-site, N-Club, skal opfølgeren gerne være mørkere og mere beskidt end sin forgænger, så man ikke bare får serveret mere af det samme. (© Nintendo)

Selvom det er Super Mario, der ofte løber med opmærksomheden, når man snakker om Nintendos store spil-serier, så er 'The Legend of Zelda'-serien også en regulær guldkalv for det japanske spilfirma. Og har været det siden første spil udkom i 1987.

Patrick Bay mener, det er det ypperlige spildesign, der har gjort serien så populær gennem så mange år.

- Zelda-serien har altid stået lidt i skyggen af Mario. Men det, der gør serien speciel, er det vanvittigt gode gameplay. Det blander action, adventure, puzzle og rollespil og er sat sammen på en helt unik måde, som mange andre serier prøver at kopiere men aldrig gør helt lige så godt, siger han og fortsætter:

- Hvis man skal sammenligne spillet med film, så er Zelda-serien et mix mellem 'Ringenes Herre' og 'Indiana Jones'. Det er nogle storslåede verdener med sjove væsener og interessante gåder, der skal løses. I Zelda skal man bruge hovedet for at kunne klare sig, fortæller Patrick Bay.

Den kommende opfølger til 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild' bliver det 20. spil i 'The Legend of Zelda'- serien. (© Nintendo)

Det vides endnu ikke, hvornår spillet udkommer. Men Patrick Bay har alligevel et godt bud.

- De første analyser siger, at det nok bliver op mod julesalget i 2020 i og med, at det nye spil bygger på samme motor som sin forgænger. Så de sparer udviklingstid ved at kunne bruge de samme byggesten, siger han.

Det nye Zelda-spil var dog ikke det eneste, Nintendo kunne præsentere i forbindelse med E3. Her kan du læse fem andre nyheder, der vakte opsigt ved Nintendos presseudsendelse.

1

Super Marios bror bliver genfødt

'Luigis Mansion 3' har ingen udgivelsesdato men kommer engang i løbet af 2019. (© Nintendo)

Nintendo kunne ved deres presseudendelse også præsentere den første gameplay-trailer fra det kommende 'Luigis Mansion 3'.

Præmissen for de to foregående spil er, at den ængstelige Luigi vinder et stort palæ, som desværre viser sig at være hjemsøgt. Og i bedste Ghostbuster-stil er det så hans opgave at støvsuge gespensterne ud af det gamle hus.

Og Patrick Bay mener, at det her kan blive en mulighed for Super Marios bror for endelig at komme op på siden af sin bror i popularitet.

- Luigi har ligesom alle andre Nintendo-figurer altid stået i skyggen af Mario. Men det her ser ud til at blive en genfødsel for Luigi, og det kan måske få ham ind i rampelyset og op på siden af sin bror, siger Patrick Bay og fortsætter:

- Nu kender vi ikke historien, men det ser bare velpoleret ud. Det har det, som man kalder Nintendo-polish. Det handler om, at man bare føler, at der er tænkt over alle detaljer. Fra humor til grafik til selve følelsen. Det er svært at sætte ord på, men det føles bare rigtigt, når man spiller. Og 'Luigis Mansion 3' ser ud til at være sådan et spil.

2

Nostalgi for alle pengene

'The Legend os Zelda: Link’s Awakening' har ingen udgivelsesdato men kommer i 2019. (© Nintendo)

Føromtalte annoncering af det nye Zelda-spil var ikke den eneste Zelda-relaterede nyhed, Nintendo kunne fremvise.

Der blev nemlig også vist en ny trailer fra det kommende 'The Legends of Zelda: Link's Awakening', der er et remake af originalen med samme navn, som udkom til Gameboy i 1993.

Patrick Bay mener, man skal være påpasselig, når man laver remakes af gamle spil.

- Man skal passe på med ikke at ødelægge nostalgien ved det originale spil. Men Nintendo er heldigvis kendt for at lave solide remakes, hvor de tager spil fra tidligere og laver dem forfra, som var de lavet i 2019.

Der er dog også dem, der mener, at Nintendo malker sine spilserier for pengenes skyld ved at holde fast i figurer, der er over 30 år gamle. Men selvom Patrick Bay godt forstår kritikken, så synes han, der er forskel på det, man kalder henholdsvis et remake og et remaster.

- Når man laver et remaster af et spil, opdaterer man egentlig bare grafikken, og så er det dét. Men ved et remake laver man grundlæggende forandringer, som stadig er tro mod originalen. De tager hele grundlaget for spillet og opdaterer, hvordan det ser ud. Men de laver også gameplay-forandringer og andre tilføjelser, siger Patrick Bay og fortsætter:

- Men man skal selvfølgelig være kritisk, når der bliver lavet remasters og remakes.

3

Gammel serie bryder med traditionerne

'Animal Crossing: New Horizons' udkommer 20. marts 2020. (© Nintendo)

En anden af Nintendos populære serier løftede også sløret for, hvordan det næste spil kommer til at se ud.

Det drejer sig om 'Animal Crossing: New Horizons', som bliver det næste skud på stammen i serien, der har eksisteret siden, det første spil i rækken udkom til Nintendo GameCube i 2001.

Patrick Bay fortæller, at der er lavet om på konceptet, som ellers har været det samme i snart tyve år.

- Jeg synes virkelig, Nintendo har prøvet på at skabe en ny oplevelse i det her univers. I de tidligere spil startede man i landsby, hvor alle de andre indbyggere var etablerede og havde det godt, siger han og fortsætter:

- Men i 'New Horizons' starter man på en øde ø, som man skal bygge op fra bunden. Man starter faktisk i et telt. Men langsomt udvider man, og øen bliver også mindre og mindre øde, som der kommer flere indbyggere til.

Selvom serien ikke hører til blandt de mest action-fyldte, så mener Patrick Bay, at 'Animal Crossing' har sin helt egen charme i kraft af den rolighed, det byder på.

- 'Animal Crossing' er et totalt hyggespil. Man går egentlig bare rundt og snakker med de andre indbyggere, samler ressourcer og opgraderer sit hus. Det er lidt 'The Sims'-agtigt. Der er ikke den store handling, og den udvikling, der er, handler om at gøre sit hus større og blive venner med de andre beboere. Det er ikke hardcore action med boss-kampe og den slags, fortæller han.

4

Pokémon som man altid har drømt om

'Pokémon Shield' og 'Pokémon Sword' udkommer den 15. november i år. (© Nintendo)

Man kan ved dette års E3-messe også give sig i kast med de kommende skud på Pokémon-stammen.

Når 'Pokémon Shield' og 'Pokémon Sword' udkommer den 15. november, vil det for første gang være til en konsol og ikke til en håndholdt enhed.

Men det er ikke det eneste nye ved 'Pokémon Shield' og 'Pokémon Sword'.

- I de her spil ser du det for første gang hen over skulderen på din karakter i stedet for oppefra. Og jeg har drømt om denne her Pokémon-oplevelse, siden jeg satte det første spil i min gameboy tilbage i 90'erne. Det er virkelig den fulde Pokémon-oplevelse, lyder det med stor begejstring fra Patrick Bay.

5

Ingen ny Switch

(© Unsplash)

Mange havde forventet, at Nintendo ville præsentere en ny og forbedret udgave, at deres storsællert af en konsol Nintendo Switch

Men sådan gik det altså ikke.

- Flere troværdige medier havde fået nys om det. Der har været rygter om en Nintendo Switch Pro, som skulle have ekstrakræfter, så man ville kunne spille i en højere opløsning og have kortere loading-tider.

- Der var endda også rygter om en Nintendo Switch Mini, som skulle være billigere, og udelukkende kunne bruges som håndholdt konsol.