Internet-stjerne svarer på kritik efter ulovlige optagelser: 'Jeg tænkte mig ikke om'

'Dr Disrespect' sendte live fra et offentligt toilet. Men det må man ikke, og så blev han bandlyst fra Twitch.

Dr Disrespect er en af de mest populære streamere på Twitch, hvor han har gjort sig bemærket ved sin overdrevne karakter, der spiller 'Fortnite' og 'Apex Legends'. (Foto: Greg Doherty © Getty Images)

- Jeg var blind for, hvad der var i orden, og hvad der ikke var.

Sådan lyder det fra Guy Beahm, der er manden bag karakteren Dr Disrespect, som er en af de mest populære streamere på Twitch, hvor folk sender live, mens de spiller.

Guy Beahm har været udelukket fra Twitch i to uger, efter han live-streamede fra verdens største spilmesse, E3, i Los Angeles, og undervejs i sin stream filmede inde på et toilet.

Det er ifølge californisk lovgivning ulovligt, og derfor undskylder Guy Beahm nu for sin opførsel, der fik ham bandlyst fra Twitch.

- Dr Disrespect er grænsesøgende, fuld af meninger, kæphøj og så videre. Og det gør det svært at forblive autentisk uden at støde folk på et personligt plan. Da vi rendte rundt og filmede på E3, tænkte vi åbenlyst ikke over lovgivning og konsekvenserne ved at filme på et toilet, skriver Guy Beahm og fortsætter:

- Vi ville indfange et eventyr. Desværre bragte vi eventyret til forkerte områder uvidende om lovgivningen. På vegne af Dr Disrespect-brandet undskylder jeg for det.

Det var optagelser fra denne toiletbås, der var ulovlige, og som fik Dr Disrespect bandlyst fra Twitch i to uger. (© youtube)

Brugere i oprør

Men selvom Dr Disrespects karantæne er ophævet igen, bliver der nu rettet kritik af Twitch, som ifølge flere brugere er for inkonsekvente i deres strafudmåling af streamere, der overtræder retningslinjerne.

Det er nemlig ikke til at gennemskue, hvorfor nogle bliver udelukket i to uger, mens andre bliver udelukket i 24 timer.

Tidligere har streameren Trainwrecks måtte æde en karantæne på fem dage, efter han havde kaldt en gruppe kvindelige streamere for tøjter, mens en anden streamer ved navn Nyakkj blev udelukket fra Twitch i et enkelt døgn, efter han havde streamet pornografisk indhold.

Tidligere har Twitchs ledende community manager (fællesskabsmoderator) udtalt, at Twitch gerne vil diskutere emnet med brugerne, men at firmaet ikke kan kommentere på, hvordan konkrete sanktioner bliver vedtaget.

Spilekspert og chefredaktør på Nordens største spilmedie, Gamereactor, Magnus Groth-Andersen, finder det problematisk, at Twitch ikke er mere åbne omkring, hvordan deres karantæner udmåles.

- Manglende transparens og kommunikation fra de her platforme har altid været et problem. Det gælder egentlig ikke kun Twitch, men også Facebook, Twitter og Youtube, siger han og fortsætter:

- De skylder deres brugere en klar og tydelig begrundelse. Det ville være passende for dem at have en standard, som pålagde dem at tilknytte en pressemeddelelse af en art, når de laver de her længere bandlysninger, så fans ved, hvilke overvejelser man har gjort sig.

Sådan ser Guy Beahm ud, når han ikke er klædt ud som Dr Disrespect.

For blød straf?

Men selvom man kan være frustreret over procedurerne hos Twitch, så er alternativet alligevel værre.

I hvert fald hvis man spørger Magnus Groth-Andersen, der mener, at brugerne skal være glade for, at der sidder rigtige mennesker og vurderer sagerne fra gang til gang.

- Det er for eksempel ikke som hos Steam (spiludbyder), hvor det udelukkende er algoritmer, der bedømmer, hvad der er stødende og sanktioneres mod. Faktisk er der færre og færre steder, der gør brug af rigtige mennesker i deres kvalitetssikring, siger han.

Flere brugere kritiserer også Twitch for at være for bløde, når de lader en højt profileret streamer som Dr Disrespect 'slippe' med to uger – og at det baner vejen for den næste streamer, som kan streame ulovlige ting relativt konsekvensløst.

Magnus Groth-Andersen mener dog, at det har en positiv effekt, når Twitch slår ned på grænseoverskridende adfærd og viser, at det ikke tolereres på platformen.

- En af grundene til, at de udelukker Dr Disrespect er jo netop hans popularitet. Jeg siger ikke, at man har brugt ham som skrækeksempel, men det giver jo god mening at gøre en sag ud af det, når så stor en streamer er på kant med retningslinjerne, så flere brugere kan se, at det ikke er acceptabelt.

Facebook
Twitter