'Jeg blev virkelig skræmt og chokeret': Grufuldt spil vil ødelægge din nattesøvn - igen

Ny Netflix-serie, ny film og nyt spil er på vej om 'Resident Evil', der i år fejrer 25 års fødselsdag.

'Resident Evil'-spilserien har skræmt gamere fra vid og sans i snart 25 år. (© Capcom)

Måske kender du Rick Grimes fra tv-serien ’The Walking Dead’, som sammen med Michonne gennemborer zombiehjerner for at undgå at blive bidt af frådende, halvrådne zombier.

Ellers har du måske fulgt i hælene på Brad Pitt, mens han flygter i en helikopter fra New Yorks tage med en hær af sultne, halvsplattede skabninger efter sig, som vil gøre alt for at sætte bisserne i en saftig menneskearm.

Hvis du har nydt at få pulsen op, mens du ser 'World War Z' og 'The Walking Dead', så skal du måske takke spillet 'Resident Evil' for den glæde.

For spillet, der udkom til PlayStation i 1996, dengang hvor det stadig ikke var nødvendigt at give konsollerne numre, har nemlig været en af årsagerne til, at en zombiebølge skyllede ind over underholdningsindustrien. Spillet har endda været katalysator for en filmserie på hele seks film – og snart en syvende, og en kommende Netflix-serie, som alle har fået navn efter spillet.

- I og med at spillet er så stort, er det klart, at det har skubbet zombiegenren ind i populærkulturen, siger Thomas Bense, der er redaktør på gamingmediet Pixel.tv.

Det eneste Netflix endnu har offentliggjort er teaseren på den kommende serie om 'Resident Evil'. (© Netflix)

'Resident Evil' er, siden det første spil kom i handlen i 1996, udkommet i ni officielle udgaver, og dertil kommer langt flere spinoffs og genudgivelser – og i 2021 udkommer endnu et spil i rækken. Det har betydet, at 'Resident Evil' er den horrorspilserie, der har tjent allerflest penge – og det undrer ikke Thomas Bense.

- De første minder, jeg har om spillet, er de chok og overraskelser, det gav én. Det var det første spil, hvor jeg virkelig blev skræmt og chokeret. De andre spil, som kom efter i serien, har været gode til at bibeholde det og skabe den her uhyggelige og dystre stemning. Det har været med til at opbygge den her store fanskare, som 'Resident Evil' har i dag, siger han.

Han fortæller, at det ikke kun er film- og tv-industrien, der har skævet til 'Resident Evil', når der skulle udgives nyt. For mange andre spilproducenter har også ladet sig inspirere af zombiehypen og uhyggen fra spillet og lavet hårrejsende horrorspil.

På grund af medicinalfirmaet Umbrella Corporation er der i spillet udbrudt en pandemi, hvor mennesker bliver til zombier, og monstrer vandrer rundt omkring. (© Capcom)

Til trods for konkurrencen har 'Resident Evil' i Thomas Benses øjne holdt kadencen og endda fortsat med at være førende i disciplinen at skræmme. Selv de normalt lidt overhypede virtual reality-briller, som ellers ser ud til at være mere talt om end brugt, har man formået at få til at virke virkelig godt og gøre spiloplevelsen endnu mere intens, siger han.

Kommende spil ser lovende ud

I det kommende spil 'Resident Evil Village' er det en gammel kending, man genbesøger. Hovedpersonen i spillet er nemlig Ethan Winters, som også skulle bevæge sig gennem en zombier og monstre i 'Resident Evil 7: Biohazard'.

Denne gang er det dog hans kidnappede datter, der skal reddes i et slot fyldt med ubehageligheder fra kælder til kvist.

- De har været gode til at forny spillet – og det lignede det også, de vil gøre i det kommende spil. Ud fra de trailers, jeg har set, ser det sindssygt godt ud, og jeg tror, jeg vil fortsætte med at få masser af chok. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme ned i kælderen inde i det slot, siger Thomas Bense.

Det kommende spil foregår i et slot. (© Capcom)

Bedre som serier end som film

De seks spillefilm, som allerede er lavet i 'Resident Evil'-serien, og som har haft skuespilleren og modellen Milla Jovovich som hovedrolle, er en af de mest succesfulde filmserier, der er skabt af ud af et spil.

Men til trods for det er Thomas Bense ikke voldsomt begejstret over filmene, der efter planen får en zombie-lillesøster til efteråret. Derimod vurderer han, at der er mere potentiale i 'Resident Evil'-animationsserien, som Netflix er ved at lægge sidste hånd på.

- Der har været tonsvis af spil, der er blevet lavet til film, og hvor fans er blevet skuffet og ligefrem sure over resultatet. I tv-serier er der mere tid til at folde historien ud, hvor de mere passionerede fans kan få flere nuancer med, som der ikke altid er tid til på film, siger han og peger også på, at Netflix allerede har haft succes med at lave en serie baseret på spillet 'The Witcher', hvor Lars Mikkelsen blandt andre var med.

Der er endnu ikke offentliggjort udgivelsesdatoer for Netflix-serien eller den kommende film. Dog forventes det, at 'Resident Evil Village' vil udkomme til maj i år.

Facebook
Twitter