Kæmpe esports-weekend i vente: Astralis er favorit til at vinde 3 millioner kroner

Verdensmesterskabet i Counter-Strike skal afgøres i weekenden. Og sejren er bestemt inden for Astralis' rækkevidde, mener ekspert.

Lige nu kæmper de danske spillere i Astralis om ære og penge i CS:GO Major-turneringen i Katowice. (© Astralis)

- Det er den største turnering i verden. Det er creme de la creme, der er samlet. Der er meget på spil for alle holdene, og det her er turneringen, alle gerne vil vinde.

Sådan lyder vurderingen af weekendens verdensmesterskab i Counter-Strike fra Casper Due, som er ekspert og nuværende træner hos Counter-Strike-holdet OpTic.

I weekendens store turnering ligger Astralis lunt i svinget til at vinde 500.000 solide dollars, hvilket svarer til knap 3,3 millioner danske kroner.

Der skal nemlig gå meget galt, hvis ikke det danske CS:GO-hold endnu engang skal snuppe titlen som verdensmestre ved mesterskabet i Counter-Strike, også kendt som Major i Katowice, når der bliver spillet finale på søndag.

For allerede torsdag aften røg Astralis’ største konkurrenter, det hollanske hold Team Liquid, meget uventet ud af konkurrencen allerede i kvartfinalen.

Liquid blev slået 2-0 af det finske debutanthold Ence, der aldrig tidligere har været med til en CS:GO Major-turnering.

- Det var en kæmpe overraskelse, at Liquid tabte til Ence. Det lå i kortene, at de skulle stå i finalen mod Astralis. Ingen havde regnet med, at de skulle ryge ud i kvartfinalen, lyder det fra Casper Due, der er træner på det amerikanske hold OpTic, der består af danske spillere. Ligesom han også har været kommentator på tidligere CS:GO-turneringer.

Og ifølge Casper Due åbner Liquids farvel til turneringen nemlig op for, at Astralis nu kan gå hele vejen og vinde finalen.

Liquid var nemlig det danske topholds største konkurrenter.

- Vi skal ikke længere tilbage end til januar, hvor Liquid slog Astralis i en opvarmningskamp. Der var virkelig lagt op til et stort slag mellem de to hold, siger han.

Vi skal blot tilbage til september 2018, hvor Astralis sidst kunne kalde sig mestre ved en major-turnering. Her var det i FACEIT Major i London. (Foto: LAUREN HURLEY © Ritzau Scanpix)

Meget kan ske endnu

Skal man tro Casper Due, så er sejren absolut inden for rækkevidde for Astralis, der ikke har den store modstand tilbage i turneringen.

- Liquid og Astralis er verdens suverænt bedste hold. Så når Liquid ikke er med længere, betyder det, at Astralis' vej til sejren på søndag ser markant nemmere ud, end den gjorde i går.

Alligevel skal man dog ikke trække i klaphatten og dannebrogsskjorten endnu. For ifølge Casper Due kan det også nå at gå galt for det danske tophold.

- Allerede i aften (fredag) skal Astralis møde Ninjas in Pyjamas, som er et hold, der spiller mere frigjort og på de individuelle spilleres færdigheder. De er gode til at tilpasse sig situationer og spille ud fra dem. Så det er en anderledes opgave for Astralis, der spiller struktureret og klogt, hvor Ninjas in Pyjamas er meget uortodokse, siger han.

Den helt store esports-weekend

Men det er ikke kun Counter-Strike, der bliver spillet i den polske by Katowice i weekenden.

Sideløbende med CS:GO Major-turneringen bliver der også afholdt den store 'Fortnite'-turnering ESL Katowice Royale, hvor den samlede præmiepulje er på cirka tre millioner kroner.

Christoffer 'Jarl' Jensen er 'Fortnite'-spiller og kæmper i weekenden med om at blive den bedste. Til daglig er han en del af 'Fnatic'-holdet. (© Fnatic/Epic)

Hvis man kipper lidt med det rød-hvide flag, kan man i den turnering glæde sig til at se de danske spillere Boyer, Skram, Kejser og Jarl, der alle dyster om at blive de bedste til 'Fortnite'.

Du kan følge CS:GO Major-turneringen i Katowice fredag-lørdag på TV2 Zulu og på streaming-tjenesten Twitch.

Fortnite-turneringen ESL Katowice Royale bliver vist på DR TV fredag-søndag. Finalerne i dén turnering sendes ligeledes søndag på DR Ultra.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter