Kaldes for en 'magisk' oplevelse: Her er årets danske computerspil

Spillet er blevet kendt for sin håndtegnede stil og sit stemningsfulde univers.

I det prisvindende spil 'Forgotton Anne' skal du i skikkelse af Anne forsvare dit riges sikkerhed mod mørke kræfter. (© Throughline Games)

Det har vakt opsigt over hele verden og har allerede vundet flere internationale spilpriser.

Og nu kan spillet tilføje endnu flere priser til sit cv.

Spillet i rampelyset er det danske 'Forgotton Anne', der netop har vundet prisen som årets bedste danske spil ved Spilprisen 2019, der blev afholdt tirsdag aften i Bremen Teater i København.

Spilprisen hylder hvert år den danske computerspilsbranche, og 'Forgotton Anne' snuppede hele tre priser ved tirsdagens festlige uddeling.

Udover at løbe med hovedprisen, årets bedste spil, kunne udviklerne bag 'Forgotton Anne' også snuppe bedste debut- og bedste visuelle udtryk-statuetterne med sig hjem.

Og da det stod klart for holdet bag spillet, at aftenen bød på mere end én pris, var meldingen fra scenen klar:

- Jeg vil bare sige til hele holdet, at de skal holde fri i morgen. For vi skal feste rigtig meget i aften, lød det fra Alfred Nguyen, der er direktør i ThroughLine Games.

'Forgotton Anne' er særligt blevet rost af anmelderne for sin stemningsfulde atmosfære, der gennemsyrer hele spillet. Det er blandt andet en af grundene til, at spillet har været nomineret til over 40 forskellige priser. (© Throughline Games)

'Forgotton Anne' er et normalt platform-eventyr i 2D. Men her stopper almindeligheden også.

For 'Forgotton Anne' ligner noget, der kunne være lavet af den japanske tegnefilmsmester Hayao Miyazaki. Og historien tager sit udgangspunkt i en verden langt fra de klassiske spilscener, der ofte udfolder sig på slagmarken.

I spillet styrer man Anne, der er enforcer i The Forgotten Realm, som er en dimension, hvor alt, som folk har mistet, tabt eller glemt, forsvinder hen.

På rejsen hen til The Forgotten Realm bliver alle disse mistede ting imidlertid vakt til live. Så Anne deler verden med talende hvidevarer, våben og beklædningsgenstande.

Og som en enlig rytter er det Annes opgave at holde ro og orden og sikre det særlige samfunds sikkerhed.

Troldspejlets Jakob Stegelmann var meget begejstret for det danske spil, da han anmeldte det i maj måned sidste år.

Det er det danske spilstudie ThroughLine Games' debutspil. Og det er blevet rost af danske såvel som internationale anmeldere.

Nordens største spilmedie GameReactor omtaler spillet som en 'fortryllende oplevelse', mens det internationale medie Eurogamer beskriver 'Forgotton Anne' som 'mesterlig historiefortælling', og IGN Japan kalder det for 'magisk'.

Tre andre danske spil blev hyldet

Ud over de tre priser, som 'Forgotton Anne' løb med, skulle der også uddeles fire øvrige priser.

'Hitman 2', der har en koldblodig lejemorder i hovedrollen, løb med priserne for bedste spildesign og bedste lyd.

Selvom skaberne af 'Hitman 2' måske har flere penge mellem hænderne, så måtte den danske eksportsucces altså se sig slået af indiespillet 'Forgotton Anne' i kampen om titlen som årets bedste spil. (© IO Interactive)

Det udfordrende puzzle-spil 'Youropa' tog prisen for bedste tekniske bedrift med hjem, mens 'Kogama' modtog prisen for bedste live-spil, der hylder de spil, som løbende kræver nyt indhold i form af nye baner og karakterer.

Spilprisen er spilbranchens egen pris. Den arrangeres af Producentforeningen, som er en brancheorganisation for producenter af film, tv og spil.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter