Kaldes 'konsoldræber' og 'Netflix for gamere': Her er dommen over Googles spil-satsning

Google Stadia er på markedet fra i dag, hvor man har mulighed for at spille spil direkte på tv’et.

Google har i dag lanceret Stadia, hvor man kan spille på sit tv ved hjælp af en controller og en såkaldt Chromecast. (© Google)

To små dimser, et tv, og så kører det.

Google har netop lanceret Google Stadia, og dermed skulle man kunne vinke farvel til den kluntede konsol under tv'et.

I stedet streamer man blot computerspillet direkte hjem på ens tv, ligesom man kender det, når man streamer film og tv-serier på Netflix - hvilket har givet Stadia øgenavnet konsoldræberen.

Flere anmeldere har allerede haft fingrene i Google Stadia - blandt andre Thomas Bense, der er stifter og redaktør på Pixel.tv. Selvom han kalder oplevelsen med den nye tjeneste for fed, så er det ikke helt en konsoldræber. Endnu.

- Den store udfordring er, at der ikke er så mange spil tilgængelige. Der er fede spil på tjenesten allerede her ved lanceringen, men problemet er, at mange af dem er forholdsvis gamle.

- Det vigtige er at få eksklusivt indhold, der kan sælge tjenesten. Det er Google i gang med, og med tiden er håbet, at det vil blive en slags Netflix for gamere, siger Thomas Bense.

Enkelt og billigere

Netop det, at man ikke behøver at investere i en dyr konsol, er en af de ting, flere anmeldere roser. The Guardians anmelder skriver, at de største fordele ved Stadia er prisen og fraværet af boksen under tv’et. Dog råder anmelderen til kun at vælge Stadia nu, hvis man prioriterer stuens design højere end et stort udbud af spil.

Her er en oversigt over nogle af de spil, som man kan finde på Google Stadia. (© Google)

Netop på grund af prisen tror Thomas Bense også, at Google Stadia i begyndelsen vil henvende sig til det bredere publikum end den hardcore spilnørd. Samtidig roser han også brugervenligheden, fordi der kun skal bruges en Chromecast og en controller for at komme i gang.

- Den vinder på at være billigere end konsollerne. Hvis man ikke gider at have en konsol i stuen og gerne vil have adgang til spil på en brugervenlig måde, så vil der nok være mange, der køber den. Mens nørderne i starten holder sig til konsollerne, hvor der er mange flere spil.

Google har i dag lanceret Stadia, hvor man kan spille på sit tv ved hjælp af en controller og en såkaldt Chromecast. (Foto: Ina Fassbender © Scanpix)

Men Thomas Bense er trods alt sikker på, at det her kun er begyndelsen for en ny æra inden for den måde, vi spiller computerspil på, og fortæller, at flere andre af de store som blandt andre Apple og Microsoft har lanceret streamingtjenester for spil eller planlægger at gøre det samme snart.

Dårlig netforbindelse kan være et problem

For at spille spillene på Stadia uden at spille fryser fast, kræver det dog en hurtig internetløsning. For anmelderen hos Wired var det et problem i kampspillet 'Mortal Kombat 11', hvor anmelderen oplevede, at spillet låste fast, mens der blev bokset løs i spillet.

Thomas Bense fortæller, at han ikke bed mærke i det, da han spillede, men at risikoen for forsinkelser kan være grunden til, at der endnu ikke er skydespil som Counter Strike på platformen endnu. Dog peger han på, at Stadia først lige er lanceret, og at Google derfor skal have mulighed for at indordne serverkapaciteten til antallet af gamere.

Google Stadia har i øjeblikket 42 spil på tjenesten – blandt andet 'Red Dead Redemption 2', 'Shadow of the Tomb Raider' og det eksklusive spil 'Gylt'.