Kendt gamer bandlyst på livstid fra Fortnite

Gameren FaZe Jarvis er blevet taget i at snyde i 'Fortnite'. Det er ikke gået ustraffet hen.

Den 17-årige brite fortæller i en grådkvalt youtubevideo om den livslange karantæne, han er blevet underlagt, efter han er blevet taget i at snyde i 'Fortnite'.

Du må ikke snyde.

Det er barnelærdom for de fleste - uanset om man spiller ludo med sin mormor eller på egen hånd kaster sig ud i det ultrapopulære spil 'Fortnite'.

Den barnelærdom har 17-årige Jarvis Kaye - bedre kendt under sit gamer-navn FaZe Jarvis - dog valgt at sidde overhørig. Og nu får gameren straffen at mærke fra udviklere bag 'Fortnite', Epic Games.

De har nemlig bandlyst FaZe Jarvis fra at spille 'Fortnite' nogensinde igen, skriver CNN.

Den britiske teenager, der har mere end to millioner abonnenter på YouTube, har selv lagt en grådkvalt video op på sin konto, hvor han fortæller om den livslange karantæne, han er blevet underlagt som følge af sine handlinger.

Grunden? Han har brugt de såkaldte aimbots - en slags snyde-software - der hjælper spillere med bedre at ramme deres mål i 'Fortnite'.

- Det står fuldstændig klart, at jeg har begået en kæmpe fejl. Og jeg kunne selvfølgelig aldrig finde på at gøre det her igen, lyder det i den syv minutter lange video, hvor han på et tidspunkt bryder grædende sammen.

FaZe Jarvis' undskyldningsvideo er i skrivende stund blevet set mere end syv millioner gange.

FaZe Jarvis har dog ikke bare snydt i 'Fortnite'. Han har også lagt videoer op på sin youtubekonto, hvor man ser ham bruge snyde-softwaren, skriver CNN. Videoerne er nu pillet ned, og det er tydeligt, at den 17-årige brite fortryder sine handlinger.

- Jeg tænkte aldrig over de konsekvenser, mine videoer kunne føre med sig. Jeg ville bare underholde jer, siger han i videoen.

Epic Games, der står bag Fortnite, har bekræftet over for CNN, at FaZe Jarvis er bandlyst på livstid fra at spille Fortnite igen.

- Vi har en nultolerancepolitik over for brug af snyde-software. Når folk bruger aimbots eller andre snyde-teknologier til at opnå unfair fordele, ødelægger de spillet for folk, der spiller på fair vilkår, lyder det i en udtalelse fra spilfirmaet.

I kølvandet på sagen har FaZe Jarvis' mor udtalt, at hun synes, Epic Games skal tilgive hendes søn for hans fejl, ligesom hashtagget #FreeJarvis er begyndt at sprede sig på Twitter.

Dansk gamer: 'Man snyder bare ikke!'

Den danske gamer Marie Watson forstår godt, at FaZe Jarvis' snyderi bliver straffet af Epic Games.

- Det, han har gjort, er bare ikke i orden, og jeg synes, det er fair, at han bliver straffet. Han er professionel gamer og ved udmærket godt hvilket ansvar, han har. Der er bare nogle ting, man ikke gør.

Marie Watson mener, at nogle af de store, professionelle gamere har en opfattelse af, at de 'kan tillade sig lidt flere ting', uden at det får konsekvenser for dem.

- Men enhver tosse ved jo, at det, FaZe Jarvis har gjort, er imod reglerne. Man snyder bare ikke!

Kommer det til at betyde noget på længere sigt?

- Det kommer an på, hvordan Epic Games vælger at håndtere det. Hvis de på et tidspunkt vælger at ophæve hans bandlysning, så sender de et signal om, at man kan opføre sig, som man vil. Jeg håber, han forbliver bandlyst, men det kan jeg godt tvivle på.