Konsol-krigen er i fuld gang: Sony kaster milliarder efter Playstation 5

Sony har netop opkøbt ikonisk spilstudie, der står bag en håndfuld anmelderroste spil. Og det er vigtigt for Playstation 5, mener ekspert.

Sony har svunget kreditkortet og købt Insomniac Games, som stod bag et af de bedst sælgende spil i 2018; 'Spider-Man'. Spillet har i alt solgt mere end 13 millioner eksemplarer. (© Getty Images)

2020.

De fleste i spilbranchen er enige om, at Sony lancerer deres imødesete Playstation 5 til næste år.

Men selvom Sony ikke selv har bekræftet en udgivelsesdato for Playstation 5 endnu, kan man allerede nu så småt se fronterne blive trukket op til den kommende konsol-krig, der vil udspille sig mellem Sony og konkurrenten Microsoft.

Sony har nemlig meddelt, at de køber det legendariske spilstudie Insomniac Games.

Spilstudiet stod bag sidste års kæmpesucces 'Spider-Man', 'Ratchet & Clank'-serien i 00'erne og 'Spyro'-spillene fra 90'erne.

Og Troels Møller, der er spilekspert og redaktør på Troldspejlet, mener, at det nye opkøb er en solid investering for Sony forud for Playstation 5-lanceringen.

- 'Spider-Man' er et af de flotteste spil til Playstation 4, og Sony sikrer sig her, at Insomniacs kommende spil er eksklusive Playstation-titler. Så hvis gamere vil spille 'Spider-Man 2' eller andre af Insomniacs kommende spil, så skal de have en Playstation 5, og sådan vil Sony jo gerne have det, siger han.

'Spider-Man' udkom i 2018 til Playstation 4 og blev yderst godt modtaget af både gamere og anmeldere. (© Insomniac Games)

Han mener, at Insomniac Games igennem årenes løb har cementeret sit navn som et af de spilstudier, man kan regne med.

- De laver først og fremmest gode spil, og så har de virkelig forstået at lave universer, der er dybe og interessante. De bygger baggrundshistorier op om deres karakterer, som gør, at man faktisk har lyst til at lære dem at kende. Det er ikke mange udviklere, der kan det, siger Troels Møller og fortsætter:

- Da jeg for eksempel spillede deres 'Spider-Man' sidste år, skal jeg da indrømme, at jeg sad og græd rigtige tårer i de sidste 20 minutter af spillet, fordi historien var så rørende og spillet så fænomenalt godt lavet.

En af Insomniac Games første succeser var spillene med den lilla drage Spyro. I år kom de tre oprindelige spil i en opdateret udgave til Playstation 4. (© Activision)

Opkøbet af leveringsdygtige spilstudier er generelt essentielt for Sony forud for Playstation 5, mener Troels Møller.

For der er meget på spil, når en gaming-gigant som Sony sender en ny konsol på markedet.

- Sony har spyttet, jeg ved ikke hvor mange milliarder i udviklingen af Playstation 5. Så det her er vigtigt for dem. Og Sony ved godt, at konsoller i sig selv ikke sælger konsoller. Det er spil, der sælger konsoller. Så hvis de kan sørge for at have de bedste spil, så er det også Playstation 5, der kommer til at sælge bedst, siger han.

Men selvom Playstation 5-konsollen ikke kan skabe sin egen succes uden spil, så er der dog allerede sluppet detaljer ud om den kommende Sony-maskine.

Tidligere har vi kunnet berette, at Playstation 5 får en bomstærk processor, der gør brug af den såkaldte ray tracing-teknologi, som mest har været brugt af filmstudier i Hollywood til at skabe ultrarealistisk lyd og lys.

Derudover vil konsollen være bagudkompatibel, så man stadig vil kunne spille sine Playstation 4-spil på den nye Playstation 5, ligesom den også stadig vil indeholde et fysisk drev, man på klassisk manér sætter sine spil i for at spille.

Ved et investormøde tidligere på året viste Sony også stolt Playstation 5's hastighed frem.

De sammenlignede, hvor hurtigt den kommende Playstation loader en bane fra sidste års 'Spider-Man' i forhold til, hvor hurtigt det går på deres nuværende topmodel Playstation 4 Pro.

Og hvor Playstation 4 Pro brugte 8,10 sekunder på at åbne banen, så bruger Playstation 5 kun 0,83 sekunder.

Se en video fra mødet herunder:

Har du lyst til at dykke ned i Insomniac Games' spil, bringer vi her en kort guide over de bedste af slagsen ifølge Troels Møller.

1

Ratchet & Clank (2002): Et fantastisk eventyr

(© Insomniac Games)

- Det er virkelig et godt spil. Det var første gang, vi mødte den skøre lumbax Ratchet, som render ind i en robot (Clank) på flugt fra sin skaber. Og så er det ellers eventyr over det hele. Det er et fantastisk platform-spil med et godt manus, som gør, at man griner det meste af spillet igennem.

2

Sunset Overdrive (2014): Åndssvagt godt spil

(© Insomniac Games)

- Nogle vil hade mig for det her, men jeg elsker 'Sunset Overdrive'. Det kom til Xbox One og senere PC. Det er et åndssvagt spil om en virus, der er sluppet ud. Nogle personer kan ikke få den, mens resten af jordens befolkning bliver til mærkelige byldemonstre, man så skal slå ihjel. Man kan slide på bygninger, el-ledninger, ja nærmest alt, mens man nakker dem med vanvittige våben. Det er så over the top og åndssvagt, og soundtracket er latterligt, men alle de her minusser giver et kæmpe plus. Det er sindssygt godt!

3

Spider-Man (2018): Det kan ikke gøres bedre

'Spider-Man' tog ved sin udgivelse rekorden i hus for hurtigst sælgende PlayStation-eksklusive spil nogensinde. (© Insomniac Games)

- Det er sindssygt fedt at svinge sig rundt i den én til én-version af Manhattan, som de har bygget op. Historien er rørende, og jeg tror, det er den følelsesmæssigt stærkeste oplevelse, jeg har haft med et Insomniac-spil. De ramte hovedet på sømmet. Det kunne ikke gøres bedre med 'Spider Man'.

Facebook
Twitter