Kopierer konkurrenterne: Den største gaming-trend lige nu er på vej til 'Red Dead Redemption II'

Et af sidste års allerstørste spil, 'Red Dead Redemption II', har netop tilføjet en ny online-spiltype, hvor alle kæmper mod alle.

Rockstar, der er udviklerne bag 'Red Dead Redemption II', skovler penge ind. I løbet af de første tre dage efter udgivelsen havde spillet omsat for lige knap fem milliarder kroner. (© Rockstar)

Battle Royale.

Det er navnet på det fænomen, der lige nu hærger spilbranchen.

Fænomenet dækker over en bestemt tilgang til online-skydespil, hvor alle kæmper mod alle, indtil der kun er én overlevende spiller tilbage.

Battle Royale-genren blev kendt, da skydespillet 'PlayerUnknown Battlegrounds' udkom i 2017.

Men det var først, da det nu ultrapopulære spil 'Fortnite' nogle måneder senere kopierede 'PlayerUnknown Battlegrounds', at Battle Royale for alvor blev mainstream.

Det populære spil 'Fortnite' er blevet beskyldt for at kopiere 'PlayerUnknown Battleground's Battle Royale-spilform. 'Fortnite' har over 200 millioner brugere på verdensplan. (© Epic Games)

Nu er Battle Royale-turen så kommet til 'Red Dead Redemption II', der var et af sidste års største succeser med flere millioner solgte eksemplarer.

Spillet var oprindeligt udelukkende et singleplayer-spil, men kort efter udgivelsen i 2018 tilføjede udviklerne muligheden for at spille online. Og nu er det altså også muligt, at spille online i en Battle Royale, alle-mod-alle-kamp.

Spilekspert: 'Det er helt forventeligt'

Spørger man Troels Møller, der er redaktør på 'Troldspejlet', er det helt naturligt, at turen nu er kommet til, at Battle Royale møder 'Red Dead Redemption II'.

- Det er helt forventeligt. Der er sygt mange penge i Battle Royale for tiden. 'Fortnite' er et af de mest spillede spil lige nu, så det ville nærmest være mere overraskende, hvis udviklerne ikke implementerede spiltypen, siger han.

Se Troldspejlets anmeldelse af 'Red Dead Redemption II' her

I dette tilfælde er Battle Royale en tilføjelse, der er kommet, efter at 'Red Dead Redemption II' er udgivet, og det giver god mening, mener Troels Møller.

- Så længe det er en tilføjelse til spillet, der ikke går ud over selve hovedhistorien, så synes jeg, det er helt fint. Men hvis det begynder at påvirke selve historiefortællingen i spillene, fordi Battle Royale-tilføjelserne tager tid fra selve udviklingen, så bliver jeg nok lidt bitter.

Hvorvidt Battle Royale-tendensen fortsætter fremover i 2019 er svært at spå om, mener Troels Møller.

- Trends har det med at skifte lynhurtigt. Bum! Så dukker der noget nyt op, og så hopper alle med på dén vogn. Men jeg vil sige, at med den popularitet som 'Fortnite' stadig har den dag i dag, så ser jeg ikke, at det her forsvinder lige med det samme.

- Men hvis nogen kommer på en ny god ide, så hopper folk bare videre på den. Der er ikke nogen loyalitet i spilbranchen - det er den bedste idé, der vinder.

Facebook
Twitter