Kritikken hagler ned over skandaleramt spil: Nu kan du få pengene tilbage

Selvom spillet 'Cyberpunk 2077' er voldsomt populært, er det ramt af en regn af skandaler.

Stjerneskuespilleren Keanu Reeves har en fremtrædende rolle i spillet 'Cyberpunk 2077'. (© CD Projekt Red)

Spilfirmaet bag det længe ventede spil 'Cyberpunk 2077' har taget en noget utraditionel metode i brug for at stoppe én af de største møgsager i spilbranchen lige i øjeblikket.

Efter at spillet udkom i sidste uge, har fans og spilanmeldere stået i kø for at brokke sig over de mange fejl i spillet, som fans ellers har ventet otte år på at få fingrene i. Nu tager producenten af spillet så konsekvensen. De tilbyder simpelthen at give køberne af spillet pengene tilbage, hvis de ikke er tilfredse.

Det skriver CD Projekt Red, der har udviklet 'Cyberpunk 2077' på Twitter.

I opslaget skriver holdet bag spillet, at de beklager, at de ikke har gjort mere for at få spillet til at flyde gnidningsfrit på blandt andet PlayStation 4 og Xbox One. Dog lover de, at de er i fuld gang med at fikse fejlene. Det vil ske i januar og februar med to nye patches – eller opdateringer – og derfor håber de, at fansene vil give spillet en chance.

- Men hvis du ikke er tilfreds med spillet på din konsol og ikke vil vente på opdateringerne, kan du vælge at få dine penge tilbage, skriver spilproducenten i Twitter-opslaget.

Verden ødelagt efter atomkrig

'Cyberpunk 2077' er et action-rollespil og foregår i en dystopisk verden, der er blevet lagt øde hen af en stor atomkrig. Stort set alle områder er blevet gjort lovløse, hvor teknologien har skabt et brutalt, mareridtsfyldt univers.

'Cyberpunk 2077' foregår i en dystopisk fremtidsverden, hvor en overbefolket by ved navn Night City er ved at bryde sammen under pres fra mennesker, teknologi og kriminalitet. (© CD Projekt Red)

Den polske spiludvikler, CD Projekt Red, blev for alvor en del af spilverdenens superliga, da de udgav rollespillet 'The Witcher 3' i 2015. Siden da har spillet vundet over 250 Game of the Year-priser, hvilket er flere end noget andet spil i verdenshistorien. Men denne gang virker det, som om det er gået lidt for hurtigt med at færdiggøre deres spil.

Allerede fra lanceringen var der kritik. Udover de mange fejl i spillet, der, inden det kom i handlen, var forudbestilt i otte millioner eksemplarer, blev det kritiseret for at kunne give epileptiske anfald på grund af hurtigtblinkende visuelle effekter.

Desuden var der op til lanceringen kritik af, hvordan producenten fremstillede transpersoner på i spillet, der var forsinkelser i udviklingen, og så meget pres på medarbejderne for at få det færdigt, at de blev tvunget til at arbejde over.

'Cyberpunk 2077' fik Steam til at slå rekord, da 24 millioner spillere spillede samtidig på tjenesten. (© CD Projekt Red)

Slog rekord på Steam trods møgsager

Selvom man roligt kan sige, at det er lidt af et mudderhul, 'Cyberpunk 2077' er havnet i, så er der dog også lyspunkter. På platformen Steam, hvor spillet også ligger, blev der slået rekord for antallet af deltagende spillere i sidste uge, hvor 24 millioner brugere spillede samtidig, hvilket særligt skyldes 'Cyberpunk 2077', skriver gamingmediet IGN.

Dog er det ikke nok til at gøre investorerne bag CD Projekt Red tilfredse. Aktien falder mandag formiddag med næsten 15 procent.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter