Længe ventet spil imponerer: 'Det har aldrig været sjovere at slå zombier ihjel sammen'

I spillet 'Back 4 Blood' skal man kæmpe mod horder og atter horder af zombier.

Hvis du savner et spil, du kan spille med dine venner, bør du overveje 'Back 4 Blood', mener chefredaktør fra Gamereactor Magnus Groth-Andersen. (© Turtle Rock Studios)

Zombier skal nakkes.

Sådan har det altid været, og sådan vil det altid blive ved med at være.

Det er I hvert fald udgangspunktet i zombiespillet 'Back 4 Blood', der er den uofficielle efterfølger til det originale og populære 'Left 4 Dead' af spilfirmaet Turtle Rock Studios.

I 'Back 4 Blood' skal man i hold af fire overleve en zombie-apokalypse, mens man slår og skyder sig igennem de voksende skarer af zombier, der i det nye spil går under betegnelsen 'The Ridden'.

- Det her er det helt rigtige spil for dig, hvis du mangler noget at kaste dig over med dine venner. Det har nok aldrig været sjovere at slå zombier ihjel sammen, siger chefredaktør på Gamereactor, Magnus Groth-Andersen.

Han er enormt begejstret for spillet og giver det 9/10 i sin anmeldelse.

Nogle af zombierne går under betegnelsen "tallboys" og har en kæmpe arm, de kan tæske dig med. (© Turtle Rock Studios)

'Back 4 Blood' er dog ikke kun en uofficiel efterfølger til 'Left 4 Dead', som mange nok har prøvet kræfter med på den lokale netcafé. Flere af udviklerne på 'Back 4 Blood' har nemlig også været med til at lave det populære zombiespil tilbage i 00'erne.

- Det er mere eller mindre 'Left 4 Dead 3', og det ved spiludviklerne også godt selv, fortæller Gamereactor-redaktøren.

Journalist fra netmediet Polygon, Ryan Gilliam, er meget enig i den vurdering og kalder i samme ombæring 'Back 4 Blood' for "et smukt spil".

- Spillet føles, som om nogen har tabt 'Left 4 Dead' ned i en radioaktiv væske, hvor det så har ligget i lage i 12 år. Nu er spillet så vågnet med den samme knoglestruktur og form som tidligere, men med muterede og nyudviklede funktioner, der passer bedre til vores moderne tider, skriver han i sin anmeldelse.

Den bedste hånd vinder

Én af de vigtigste funktioner i 'Back 4 Blood' er en række særlige kort, man skal sammensætte inden hver zombie-dræbende mission.

- Kortspil eller "deckbuilders" har virkelig vundet frem i de seneste par år, så det er nok noget, de fleste spillere efterhånden har prøvet i et eller andet format. Og det fungerer rigtig godt i 'Back 4 Blood', forklarer Magnus Groth-Andersen til dr.dk.

De mange kort giver spilleren forskellige bonusser, svagheder og styrker, og kortene kan løbende skiftes ud.

Et kort kan for eksempel gøre dit normale spark til et dødeligt slag med en kniv, mens andre kan give dig mere liv eller gøre, at du giver mere i skade, når du skyder med en shotgun.

- Kortsystemet giver spillet et ekstra lag, da spilleren får noget, han eller hun kan aspirere mod. Man kan hele tiden få bedre kort, der gør hver enkelt bane til en ny oplevelse, da de kan sammensættes forskelligt, siger Magnus Groth-Andersen.

I 'Back 4 Blood' er man en del af gruppen 'The Cleaners', som vil rense gaderne for zombier. (© Turtle Rock Studios)

Jo længere i spillet du kommer, jo bedre bliver de kort, du kan anskaffe dig. Det samme er dog tilfældet for zombierne, hvis kort bliver kontrolleret af en, som kalder sig "direktøren".

Præcis som spilleren sammensætter han også en række kort, der for eksempel kan give zombierne mere liv eller gøre dem stærkere.

- Det giver helt sikkert en ekstra dimension til hver enkelt bane, da du aldrig ved, hvilke udfordringer du kommer til at stå overfor næste gang, forklarer Magnus Groth-Andersen.

Zombierne er kommet for at blive

'Back 4 Blood' tapper på mange måder lige ned i en af tidens største spiltendenser og er derfor udkommet på det helt rigtige tidspunkt, vurderer Magnus Groth-Andersen.

- I de sidste par år har der været et enormt vokseværk i forhold til de spil, vi kan spille sammen. I en tid hvor social interaktion og fysiske møder stadig er begrænset mange steder i verden, har vi genopfundet vores kærlighed til at mødes online, fortæller han.

I 'Back 4 Blood' er man i "helle" for zombierne, når man når frem til sit sikkerhedsrum. (© Turtle Rock Studios)

Derudover skader det nok heller ikke spillets chance for at blive et hit, at det handler om zombier.

- Vi står stadig midt i en tid, hvor zombier er meget populære. men helt grundlæggende giver det også bare noget helt særligt at pløkke horder af fjender sammen med dine venner, siger Magnus Groth-Andersen.

'Back 4 Blood' kan fås til Windows, PlayStation og Xbox.