Legendarisk spil genopstår efter 20 år: 'Det ramte mig lige i mit teenagehjerte'

De to første udgaver af 'Tony Hawk's Pro Skater' kommer i en nyrestaureret udgave til september.

'Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2' udkommer efter planen i september 2020. I årene 1999-2010 udkom der cirka et 'Pro Skater'-spil om året. (© Vicarious Visions/Activision)

Hvis du er gammel nok til at have haft adgang til en computer eller PlayStation omkring årtusindskiftet, så har du med stor sandsynlighed også hørt om den legendariske 'Tony Hawk's Pro Skater'-computerspilserie.

Da spillets originaludgave udkom i september 1999, blev det hyldet for sit fantasifulde og utroligt vanedannende gameplay, og i Danmark fik spilserien særlig meget opmærksomhed.

Det gjorde den, fordi den danske skater Rune Glifberg var foreviget som figur i spillet.

Og til september er der så godt nyt til alle dem, der har gået rundt med en skaterbuks (lidt for) langt nede om hofterne i start-nullerne. Her kommer de to første 'Tony Hawk's Pro Skater'-spil nemlig samlet i en helt nyrestaureret udgave, skriver gamingmediet Kotaku.

Det er spiludvikleren Vicarious Visions, der har haft til opgave at afpudse de legendariske skaterspil, der bliver udgivet af Activision, og som har fået mange teenagere til at drømme om karriere på et fladt bræt med fire hjul.

Vicarious Visions har tidligere restaureret de tre første 'Crash Bandicoot'-spil, der i 2017 genopstod som 'Crash Bandicoot N. Sane Trilogy'. (© Vicarious Visions/Activision)

'Vi har lyttet til fansene'

Jen Oneal, der er chef for Vicarious Visions, siger i et interview med Kotaku, at man har lyttet intenst til spillets mange fans i forbindelse med tilblivelsen af det nyrestaurerede skaterspil.

- Vi har lyttet til, hvad fansene har efterspurgt. Det står klart, at de vil have en genudgivelse, der er tro mod originalen. De vil have et spil, hvor vi inkluderer alle spillets originale niveauer, og det har vi sørget for.

- Vi har sørget for, at alt, som vi troede, de ville forvente af os, er med i spillet (...) Vi har også bragt alle de originale skatere tilbage.

Redaktør på Troldspejlet Troels Møller hører til dem, der glæder sig over genudgivelsen:

- Man kan ikke fucke med et godt gameplay. Jeg synes, det er en god idé med genudgivelsen, for de to første 'Pro Skater'-spil har et dejligt simpelt gameplay. De har blot proppet spillet ind i en ny grafik-motor, så det ser brandgodt ud. Jeg kan ikke se, hvordan det skulle være en dårlig idé.

I 'Tony Hawk's Pro Skater' skal man blandt andet gennemføre en række forskellige baner, og det gør man som én af sine yndlingsskatere. Til det formål er en række kendte skatere fra virkelighedens verden blevet foreviget som figurer i spillene - herunder altså både Tony Hawk selv samt danske Rune Glifberg.

Er det ikke gammel vin på nye flasker? Lidt i stil med, når Disney genindspiller deres tegnefilm?

- Med film går man ofte ind og ændrer en kunstnerisk vision. Der var jo en klar, kunstnerisk vision ved at lave 'Løvernes konge' som tegnefilm. Og den vision går man ind og ændrer grundlæggende ved i den nye version, hvor stemmerne er skiftet ud, selve filmens animation er ændret, og sangene er bøffet op, lyder det fra Troels Møller.

- Dér er det noget andet i spillets verden, hvor man mere giver det en overfladisk overhaling. Men man ændrer ikke ved selve spillets dna. Det er grundlæggende det samme spil, men blot i nogle nye klæder.

I den nyrestaurerede udgave af 'Tony Hawk's Pro Skater' vil man også få mulighed for at dele sine selvskabte skateparker med andre brugere. (© Vicarious Visions/Activision)

'Tony Hawk's Pro Skater' er dog ikke kun kendt for sit banebrydende gameplay og kendte skatere, men også for sit soundtrack, der blandt andet tæller musik fra Papa Roach, Rage Against the Machine og Bad Religion.

Også det vækker begejstring hos Troels Møller, der blandt andet er med til at lave 'Troldspejlet & Co.' samt 'Troldspejlet Podcast'.

- Spillenes soundtrack havde alt god rock og punk fra den periode. Det ramte mig lige i mit teenagehjerte, for det var den musik, jeg selv hørte i forvejen. Der var bare noget med den musik, og så føltes det også, som om der var uendeligt mange muligheder i selve gameplayet.

Det nyrestaurerede spil, der får den mundrette titel 'Tony Hawk’s Pro Skater 1 and 2', kommer da også til at inkludere "størstedelen af det originale soundtrack", lover Vicarious Visions.

'Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2' udkommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Facebook
Twitter