Mads Mikkelsen er med i kæmpe-satsning til PlayStation: 'Jeg forventer, at folk taber kæben'

Ikonisk spil-instruktør var grunden til, at skuespilleren sagde ja til at være med i 'Death Stranding'.

Det vides ikke, hvilken rolle, Mads Mikkelsens figur har i 'Death Stranding'. Men umiddelbart ligner det en skurkerolle. (Foto: ALBERTO PIZZOLI © Ritzau Scanpix/Sony Interactive Entertainment)

Det er endnu uvist, hvornår det længe ventede og stort anlagte PlayStation-spil 'Death Stranding' får premiere.

Men når det engang gør, så håber Mads Mikkelsen, at det vil få folk til af falde ned af gamer-stolen af begejstring.

Han har nemlig en stor rolle i den japanske spil-legende Hideo Kojimas kommende prestigeprojekt.

Mads Mikkelsen fortæller, at det har været en helt anderledes oplevelse at være med i et PlayStation-spil fremfor en film, som han normalt er vant til. (© Kojima Productions)

Hideo Kojima står blandt andet bag den legendariske 'Metal Gear Solid'-spilserie, der er blevet rost til skyerne af alverdens anmeldere.

- Jeg forventer, at folk taber kæben, når de ser det, og at Hideo Kojima endnu engang beviser, at han er The Godfather over alle spil i verden, lyder det fra Mads Mikkelsen, der ikke kan røbe noget om sin rolle i 'Death Stranding', der altså endnu er sparsomt med detaljer om.

Men skal man tro skuespilleren, så har det været en forunderlig oplevelse at være med til at lave spil fremfor film, som den danske verdensstjerne ellers normalt beskæftiger sig med.

Det er Hideo Kojima, der er hjernen bag 'Death Stranding'. Han står også bag den yderst anmelderroste spilserie 'Metal Gear Solid'. (Foto: Vittorio Zunino Celotto © Getty Images)

- Det var så mærkeligt et projekt - og slet ikke noget, der havde med mig og skuespil at gøre. Og alligevel var det sådan noget animations-motion capture, hvor man har en hjelm på med et kamera, der filmer én selv, siger han og roser i samme ombæring spil-instruktøren Hideo Kojima, der var en af de klare årsager til, at skuespilleren takkede ja til projektet.

- Han var jo fuldstændigt vanvittigt genial, da jeg snakkede med ham. Jeg skal ikke gøre mig klog på spil, men dét, han laver her - jeg har aldrig set noget lignende. Jeg har aldrig set den måde, universet udfolder sig på, og den måde, det ser ud på. Så jeg tænkte: 'Hold da kæft, mand, det er da en sjov ting at blive spurgt om. Dét vil jeg da gerne være med til', siger Mads Mikkelsen.

Ved hjælp af motion capture-teknologi har udvikleren formået at få alle detaljer i Mads Mikkelsens ansigt med i spillet. (© Sony Interactive Entertainment)

Et hemmeligt og mystisk projekt

Til trods for uvisheden om historien i spillet så er der dog alligevel ting, man ved med sikkerhed.

Rollebesætningen i spillet er blandt andre udgjort af Norman Reedus, der er kendt fra 'The Walking Dead', og Léa Seydoux, der har spillet med i James Bond-filmen 'Spectre'.

Og i sommer præsenterede Sony en trailer for spillet, som gav et større indblik i, hvad man kan forvente sig af det.

- Det ser superflot ud. Og hovedkarakteren er spillet af Norman Reedus, som man ser gå rundt i nogle landskaber. Det ser ud som om, han er et form for bud, der bringer babyer ud. Så møder han nogle svævende væsener, og det hele er meget mystisk. Men det er jo lavet af Hideo Kojima, der også har lavet 'Metal Gear Solid'-serien, og han fortæller altid sindsyge historier, sagde PlayStation-ekspert og chefredaktør på PSLife.dk, Palle Havshøi-Jensen, i sommer om traileren for spillet.

Men på trods af sin andel i ét af de allermest ventede spil netop nu så må Mads Mikkelsen dog sande, at han nok aldrig bliver den største gamer selv.

- Jeg har været lidt på, da 'Mario Kart' kom frem, og mine børn var små. Dér kunne jeg godt tage røven på dem, når jeg kørte som Toad. Men så gik der jo ikke så lang tid, så sad der bare sådan en syvårig og bankede én. Og så prøvede jeg lidt 'FIFA', og det kan jeg også bare glemme, jeg har ikke en chance, griner Mads Mikkelsen.

Det er den populære skuespiller Norman Reedus, berømt sin rolle som Daryl i tv-serien 'The Walking Dead', der lægger virtuelt ansigt til hovedkarakteren i 'Death Stranding'. (© Sony Interactive Entertainment)