(Foto: Andreas Bro © dr)

Mads på 19 er gamer og tjener mere end sin egen mor: Jeg vil ikke kalde det et drømmeliv

Mads Gottlieb lever af at være gamer og youtuber. Et drømmeliv på overfladen - men ikke alt er perfekt, selvom det ser sådan ud online.

19-årige Mads Gottlieb lever et liv, mange med garanti vil misunde.

Han står op, når han vil. Han laver det, han mest af alt har lyst til. Og han tjener rigtig gode penge på det.

Mads Gottlieb er kendt som MadsenGaming, en af Danmarks allerstørste youtubere med over 150.000 abonnenter.

Han laver videoer, hvor han kommenterer og reagerer på populære spil som 'Fortnite' og 'FIFA'. Og så har han to gange vundet prisen 'Årets Gamer' ved prisuddelingen Guldtuben i 2017 og 2018.

Den 19-årige youtuber får en god løn på at lave videoer til Youtube. Han tjener mere end de fleste lønnede voksne - ja, endda mere end sin egen mor.

Når han bliver spurgt til netop den del, svarer han med en blanding af ydmyghed og stolthed.

- Det er et godt job, og jeg kan få lov at være min egen chef. Det giver også fint, så det kan jeg ikke klage over, siger han.

Hans mor bryder ind.

- Vi tjener i hvert fald ikke det samme. Det er mange år siden, vi har sammenlignet lønsedler, siger hun og griner.

Men for Mads Gottlieb er det ikke kun et drømmeliv. Han skal nemlig også navigere i negative kommentarer og finde balancen i, hvad han deler med sine online-følgere.

Få Mads' egen historie og se billederne nedenfor.

 • De to Guldtuben-statuetter, han vandt i '17 og '18 for 'Årets gamer'. Mads har mange fans, og hans mor vil helst ikke have, at der tages billeder foran huset af frygt for, at det skal blive genkendt. De har tidligere haft problemer med fans, der dukkede uanmeldt op. Men Mads ved også, at han har et ansvar over for sine fans. Han mener selv, at youtubere er forbilleder for mange børn: - Jeg tror, at mange børn ser op til youtubere, da de også gerne vil være stjerner og store på de sociale medier. (Foto: Andreas Bro © dr)
  1 / 9
 • Men Mads fortæller også, at ikke alt er, som det ser ud på Instagram og Youtube. - Vi viser jo ikke alt lortet, sådan er det jo med sociale medier. Der skjuler man alt det negative. Det ser jo så perfekt ud på alles Insta, men der er jo også en bagside, men den viser man bare ikke. (Foto: Andreas Bro © dr)
  2 / 9
 • Mads vil ikke kalde sit liv et drømmeliv. Det vil hans mor dog godt. - Youtubere lever et liv, som vi andre ikke turde håbe på. Når han står op om morgenen, så tænker han jo ikke: 'Åh, det er mandag, og det regner, og jeg skal på arbejde'. Han står bare op og gør det, han allerbedst kan lide, og så vælter pengene ind på kontoen. Han får en masse oplevelser. Det er jo alt det, vi andre ville ønske, vi kunne. Så jeg kan godt forstå, at de unge mennesker spejler sig i det, men han er jo lige så irriterende, som han hele tiden har været. Han sviner, og han roder, som han altid har gjort, siger hun med et smil. (Foto: Andreas Bro © dr)
  3 / 9
 • Mads har tre tatoveringer, som alle symboliserer nogen i hans familie. - Jeg tror, at hvis man får tatoveringer, som har en betydning, så bliver man gladere for dem. (Foto: Andreas Bro © dr)
  4 / 9
 • Det er ikke kun skærmtid og gaming for Mads. Han træner også hver eneste dag. Altid sammen med en kammerat, som også er youtuber. (Foto: Andreas Bro © dr)
  5 / 9
 • Mads spiller FIFA, men han er ikke lige så god som de professionelle FIFA-spillere. - Jeg er ikke professionel på nogen made, men jeg er ikke dårlig. Jeg vil tro, jeg er bedre end gennemsnittet. (Foto: Andreas Bro © dr)
  6 / 9
 • Mads har købt sin yndlingsbil. En Audi. Han har ønsket sig den, siden han var 15. Han købte den for et halvt år siden. Han solgte den dog igen efter tre måneder og købte en anden, da den gamle ikke havde det rette udstyr. (Foto: Andreas Bro © dr)
  7 / 9
 • Mads har levet af at være gamer og youtuber i omkring to år. Han tjener penge ved at lave videoer, hvor han får reklameindtægterne. Han er også tilknyttet virksomheden Splay, som hjælper youtubere med at lave forretningsaftaler og sponsorater med firmaer. (Foto: Andreas Bro © dr)
  8 / 9
 • Mads bliver tit stoppet på gaden af folk. - I 95 procent af tilfældene er det fint, fordi det er folk, der godt kan lide mig, og folk, der gerne vil have et billede og vil snakke og fortælle mig, at jeg er den bedste youtuber. Det er primært positivt. Nogle få gange, når folk er fulde og skal spille smarte, er det negative kommentarer, men det overlever jeg nok. (Foto: Andreas Bro © dr)
  9 / 9