'Meget specielt' spil overrasker: 'Det er det bedste, du kan spille lige nu'

'Demon's Souls' til PlayStation 5 er en meget medrivende oplevelse, mener spilekspert.

'Demon's Souls' er et remake af PlayStation 3-spillet, som udkom i 2010. (Foto: (Screenshot) © Bluepoint Games)

Millioner af spilfans har set frem til lanceringen af PlayStation 5. Og nu er den endelig landet.

Men når den indledende dankort-rus har lagt sig, kommer det næste åbenlyse spørgsmål: Hvilket spil skal jeg spille på min splinternye konsol?

Hvis man spørger Palle Havshøi-Jensen, der er PlayStation-ekspert og chefredaktør på PSLife.dk, er der ingen tvivl om, hvad man bør vælge.

- Jeg mener, at 'Demon's Souls' det er det bedste spil til PlayStation 5, som er tilgængeligt på markedet lige nu. Man får masser af udfordringer, lækker grafik, og så er spillet bare utrolig flot, siger Palle Havshøi-Jensen, som er én af de få, der fået lov til at spille spillet, inden det kunne købes af alle os andre.

'Demon's Souls' går i hvert fald ikke ned på udfordrende fjender... (© SONY)

Du dør mange, mange gange

Men det kommer lidt som en overraskelse, at det er 'Demon's Souls', der indtager pladsen som det bedste spil lige nu. Udgivelsen er nemlig et remake af et gammelt spil fra 2010, der kunne spilles på PlayStation 3. Det er et action-rollespil, der udspiller sig i kongeriget Boletaria, som er blevet indhyllet i en farveløs tåge og overrendt med dæmoner.

Som spiller er du enten en håbefuld ridder, soldat eller noget helt tredje, der begiver sig ud i denne trøstesløse verden fyldt med dæmoniske skabninger. Herfra gælder det om at bruge sit skjold og sit sværd til at dræbe dæmoner og høste deres sjæle.

Men fortællingen betyder faktisk ikke særligt meget i det her spil, påpeger Palle Havshøi-Jensen.

- Spillet er bygget op omkring, at du skal dø mange gange. Rigtig mange gange. Kun ved at dø kan man dygtiggøre sig, fordi man får nogle specielle evner. Det er fuldstændig umuligt at gennemføre spillet uden at dø 50-60 gange.

Så du skal altså forberede dig på at dø igen og igen. Og samtidig skal du også forberede dig på, at spillet er svært fra begyndelsen.

- Første gang, du kommer ind i spillet uden nogen evner, kan du højst klare to modstandere, inden du bliver slagtet. Men stille og roligt kan du opgradere dig, og derfra bygger du din karakter op, men det kan kun ske ved at dø. Det er meget specielt, men sådan er genren, siger Palle Havshøi-Jensen.

Flotte og lækre detaljer

2020-version af 'Demon's Souls' er lavet PlayStation Studios og Bluepoint Games og er blevet genopbygget helt fra bunden ud fra samme spilskelet som det originale spil for ti år siden.

PlayStation-eksperten Palle Havshøi-Jensen mener, at 'Demon's Souls' er det flotteste og bedste spil, man kan spille på sin nye PlayStation 5. (Foto: (Screendump) © Bluepoint Games)

Og det er blevet gjort overraskende flot. Så flot, at det nærmest føles paradoksalt for Palle Havshøi-Jensen.

- Det er det flotteste spil til PlayStation 5, og det er lidt vildt, at et remake skal vise, hvad den nye konsol kan. Det er lidt paradoksalt, siger han og uddyber:

- Det er fyldt med flotte og lækre detaljer, som ingen af de andre spil har. Verden er godt nok grå og trist, men de stenslotte, man render rundt i, og hvor der hænger livagtige fakler på væggene, er imponerende. Det samme er de store drager. Det ser virkelig, virkelig godt ud.

Palle Havshøi-Jensen vil gå så langt som at sige, at det er det flotteste og bedste spil, som man kan spille på sin nye PlayStation 5. Men det siger måske også lidt om de andre spil, der er tilgængelige lige nu.

- Det nye 'Spider-Man: Miles Morales' er et fint spil, men det er næsten en tro kopi af 'Spider-Man'-spillet, der udkom sidste år.

- Demon's Souls' er et svært spil. Du dør hele tiden, hvilket faktisk er irriterende, men det er samtidig det, der gør spillet godt. Det har en ukendt faktor, som får dig til at spille det igen og igen, og lige pludseligt er klokken to om natten, lyder det afsluttende fra Palle Havshøi-Jensen.

Facebook
Twitter