Microsoft løfter sløret for helt ny konsol: 'Det er den vildeste maskine'

Til jul 2020 kommer der med al sandsynlighed til at ligge nye gaming-konsoller under mange juletræer.

Xbox Series X bliver fire gange hurtigere end den hidtidige Xbox. Den kommer på markedet op til jul 2020. (Foto: © Anadolu Agency, Getty Images)

Hvis du er typen, der allerede tænker på næste års julegaver, så skriv dig lige navnet Xbox Series X bag øret.

Det er nemlig navnet på Microsofts kommende spilkonsol, der bliver lanceret op til næste års julesæson.

Den nye konsols design er netop blevet afsløret, og selv om der ikke er kommet mange tekniske detaljer frem om den nye spillemaskine, står det allerede klart, at den kommer til at være hele fire gange hurtigere end den hidtidige Xbox, der hed One X.

Thomas Bense, der er stifter og redaktør på spilmediet Pixel.tv, forklarer, at Series X kommer til at være den absolut stærkeste maskine på markedet, når den kommer næste år.

- Der er alt muligt teknisk, der gør den bedre end noget andet, der findes på markedet i øjeblikket, forklarer spileksperten, der kalder konsollens design for 'vanvittig flot'.

- Og så er det godt, at man kommer til at kunne bruge alt sit gamle Xbox One-tilbehør sammen med Series X-maskinen, siger Thomas Bense og uddyber:

- Før har det ærgret mange, når man som kunde har brugt en masse penge på at opbygge en spildatabase og så ikke har kunnet bruge sit gamle udstyr, når der kommer en ny maskine.

Den nye Xbox bliver rost for blandt andet sit design. (© Xbox)

'Ikke tiltalende nok for et bredt publikum'

Microsofts helt store udfordring bliver dog, om folk gider spille på den ny konsol, mener Thomas Bense.

Han forklarer, at det hidtil har knebet for firmaet at lave spil til konsollen, der kan måle sig med dem, Sony laver til deres PlayStation-konsoller.

- I Danmark er PlayStation førende. Xbox' akilleshæl er, at deres indhold ikke er tiltalende nok for et bredt publikum. Både Nintendo og PlayStation har masser af indhold, der er med til at sælge deres konsoller. Det har Microsoft og Xbox ikke haft, siger Thomas Bense og uddyber:

- Så det er fint nok, at de nu får den vildeste maskine, men hvis de ikke har godt indhold til den, så gider folk ikke købe den.

Og det bliver særlig svært for den nye Xbox at slå igennem i Danmark, mener Thomas Bense:

- Der skal meget til at omvende det danske publikum - vi er i det store og hele en PlayStation-nation.

- Så længe Xbox ikke har bevist, at der er nogle spil, der bare skal spilles dér, så kommer PlayStation til at vinde krigen om kundernes gunst.

Selv om det er kommet frem, at Xbox Series X kommer til jul næste år, vides det endnu ikke, om den også rammer det danske marked på dette tidspunkt.

PlayStations nyeste konsol, PlayStation 5, kommer også op til julen 2020.