Nintendo overrasker: Afslører 'et billigere alternativ' til storsælgende spilkonsol

Den kommer til at være en af de billigste konsoller på markedet, vurderer ekspert.

Nintendo lancerer en helt ny spilkonsol, der kun fungerer håndholdt. Den hedder Nintendo Switch Lite. (© Nintendo)

Omkring 35 millioner.

Så mange eksemplarer af den populære Nintendo Switch-konsol har den japanske spilgigant allerede solgt.

Men nu vil Nintendo sætte endnu mere fart i salget af deres Switch-konsol og har derfor annonceret en helt ny satsning: Nintendo Switch Lite, der kommer på gaden i Danmark den 20. september i år.

I modsætning til den nuværende Switch-konsol, der både kan sættes til fjernsynet og spilles håndholdt, kan Lite-udgaven kun spilles håndholdt. Til gengæld bliver den angiveligt en tredjedel billigere end den originale Switch.

Det spår i hvert fald Patrick Bay, der er medejer af og chefredaktør for N-Club.dk, der er en dansk hjemmeside 'for Nintendo-gamere drevet af Nintendo-gamere'.

- Der er kun kommet priser for USA og Storbritannien, og her er Nintendo Switch Lite cirka en tredjedel billigere end den originale Switch. Det, tror jeg, også kommer til at gælde i Danmark, hvor jeg spår, at den vil komme til at koste omkring 1.600-1.700 kroner.

I Danmark koster den originale Nintendo Switch i dag et sted mellem 2.000-3.000 kroner, alt efter udgave.

Det er mest i Europa og til dels i USA, at vi er vilde med at sætte det vores spilkonsol til tv'et, vurderer Patrick Bay. Derfor tror han også, der er et marked for den nye Nintendo Switch Lite, der er 100 procent håndholdt. (© Nintendo)

- Selv om vi ikke kender den endelige pris endnu, så er det uden tvivl dét, der kommer til at være den helt store grund til at købe den.

- Den kommer simpelthen til at være et billigere alternativ til den originale Switch. Og man vil desuden kunne spille næsten alle de samme spil på den nye Switch Lite, som man i dag kan spille på den originale.

Har bygget sin succes på solide spiltitler

Udbuddet af spil til Nintendo Switch - og nu også den nye Nintendo Switch Lite - er den helt store årsag til, at Nintendo har solgt omkring 35 millioner eksemplarer af deres konsol.

Titler som 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild' er blevet kaldt 'et af de bedste eventyr nogensinde'.

- 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild' er det mest storslåede og episke spil. Den wow!-fornemmelse, man får, når man spiller det, er en oplevelse, der sætter sig, har Patrick Bay tidligere fortalt til dr.dk.

'The Legend of Zelda: Breath of The Wild' omtales af flere anmeldere som det bedste spil nogensinde. Spillet har en score på 97/100 på hjemmesiden MetaCritic.com, der samler anmeldelser fra alverdens spilmedier. (© Nintendo)

Udover 'The Legend of Zelda' er også 'Super Mario Odyssey' blevet rost til skyerne af alverdens anmeldere med 10/10-anmeldelser og omtales af det anerkendte spilmedie IGN som et 'mesterværk'.

Står stærkt i Asien

Patrick Bay forklarer, at Nintendo historisk har stået stærkt på det håndholdte marked, der især er stort i Asien, hvor håndholdt ifølge Bay er den primære måde at spille videospil på.

- Det bliver uden tvivl en kæmpe succes i Japan og generelt i Asien, men jeg er i tvivl om, hvorvidt det bliver en succes i Europa og USA, for historisk er det håndholdte marked bare stærkest i Asien, lyder vurderingen fra Patrick Bay.

- I Europa og USA vil den originale Switch nok fortsat sælge bedst.

Hvorfor skal man købe Nintendo Switch Lite fremfor den originale Switch, der kobles til tv'et?

- Switch Lite er lettere og mindre end den originale Switch, og det er gode argumenter for dem, der rigtig gerne vil spille håndholdt. Det er en lidt skrabet udgave, men den kan alligevel næsten det samme som originalen, lyder det fra Patrick Bay.

- Der er helt klart et marked for den.

Facebook
Twitter