Nintendo udfordrer Lego med 'en ny generation af byggesættet'

Det japanske spilfirma går helt nye veje og vil have børn til at bygge deres egne spilrekvisitter.

Nintendos seneste påfund kombinerer leg og læring med hjemmebyggede papfigurer, der kan bringes til live ved hjælp af deres nyeste konsol Nintendo Switch. (© Nintendo)

Nintendo har netop offentliggjort en ny, interaktiv oplevelse til deres spilkonsol Nintendo Switch.

Det nye påfund er døbt 'Nintendo Labo' og er et byg-selv-koncept til konsollen, hvor børn og barnlige sjæle skal bygge deres egne spiloplevelser ud af forskellige papfigurer. Papfigurerne kan eksempelvis være en fiskestang, et klaver eller en motorcykel.

- Labo er Nintendos måde at kombinere legetøj og læring. Det er en samling papskabeloner som man kan samle og koble sammen med sin konsol, fortæller Patrick Bay, der er chefredaktør hos N-Club.dk, der er Nordens største Nintendo-community.

- Jeg vil kalde det for en ny generation af Lego-byggesættet. Med Lego kan du bygge det og lege med det, men her findes der et stykke software og nogle spil, som kan bringe det til live, når man har bygget det. Så det er en form for videreudvikling af den tankegang, forklarer han.

Udfordrer Google og Lego

Flere teknologivirksomheder har forsøgt sig med fysiske pap-påfund den seneste tid. Det mest kendte eksempel er nok Googles 'Cardboard'-projekt, hvor man selv kunne bygge sin egen pap-brille, der blev til en Virtual Reality-brille, når den blev koblet sammen med en smartphone.

Med Nintendo Labo kan spillere bygge deres egen spiloplevelser ved hjælp af forskellige papfigurer.

- Klart er det, at Nintendo udfordrer alle andre, der forsøger at koble fysisk legetøj sammen med digitale produkter. Fra Googles pap-Virtual Reality til Legos nyeste computerstyrede legetøj Lego Boost, fortæller Jakob Stegelmann der har været vært for tv-programmet Troldspejlet siden 1989.

Har genopfundet spiloplevelsen i over 100 år

Det japanske spilfirma er kendt for sine skæve og innovative påfund. Det var bl.a. dem, som for alvor beviste, at bevægelsesstyrede controllere kunne fungere som en naturlig del af spiloplevelsen.

Det slog de fast med den succesfulde Nintendo Wii, der blev udgivet i 2006 og som har solgt over 100 mio. eksemplarer på verdensplan.

- Der er nok en grund til, at det japanske spilfirma Nintendo har overlevet siden 1889. De har konstant afsøgt nye måder at spille på - fra de antikke Hanafuda-kort, som de startede med - til den nyeste spillekonsol Nintendo Switch. Og nu gør de det måske én gang til, fortæller Troldspejlets Jakob Stegelmann.

Om Nintendo Labo bliver en succes, må vi vente til april med at se. Her udkommer de første pakker, hvor man blandt andet kan bygge sin egen fiskestang, et klaver og en motorcykel.

FacebookTwitter