Nu er Nintendo online sammen med PlayStation og Xbox: Her får du mest for dine penge

I dag lancerer Nintendo deres online-tjeneste til Nintendo Switch-konsollen. Men den er slet ikke konkurrencedygtig i forhold til PlayStation og Xbox, vurderer ekspert.

Nintendos online-tjeneste tilbyder, foruden online-spil, at man kan spille 30 år gamle NES-spil på sin nye konsol. (© Nintendo)

Halvandet år.

Så lang tid skulle der gå, før Nintendos nyeste konsol, Nintendo Switch, endelig fik sin onlinetjeneste.

'Nintendo Online' er nemlig blevet lanceret i dag.

Og fordi den er så forsinket, så skulle man tro at Nintendo havde gjort sig umage og virkelig kælet for alle detaljerne. Men det er ikke tilfældet, vurderer spilekspert og chefredaktør for GameReactor.dk, Magnus Groth-Andersen:

- 'Nintendo Online' bærer præg af, at Nintendo ikke har særlig meget erfaring med at lave en online-tjeneste, modsat Microsoft og Sony forklarer Magnus Groth-Andersen og fortsætter:

- Det er første gang, at Nintendo dypper tæerne i et online-projekt. Tjenesten er ikke så færdigbagt, som forbrugerne kunne forvente, at den burde være, siger han.

'Nintendo Online' lanceres med muligheden for at spille online med med- og modspillere. Præcis ligesom Microsoft og Sonys online-tilbud.

Tjenesten adskiller sig fra Sony og Microsoft ved at tilbyde et katalog af NES-titler. Eksempelvis 'Donkey Kong' fra 1981 eller 'Super Mario Bros' fra 1985. NES er en gammel spilkonsol fra 80’erne - og disse spil kan nu spilles gratis, hvis man altså betaler for Nintendos online-abonnement.

Det er spil som 'Super Mario Bros.' fra 1985 der kan spilles på Nintendos nyeste konsol, hvis man investerer i deres online-tjeneste. (© Nintendo)

- Nintendos primære strategi er at satse på nostalgien med de her NES-titler, der er inkluderet i online-tjenesten. Nostalgi er en meget kraftfuld købetrang og det har Nintendo tidligere gjort god forretning ved at udnytte. Men er gamle spil fra 80’erne nostalgiske for Nintendos fans, der har den nyeste konsol? De glemmer nutidens og fremtidens Nintendo-fans, der ikke har et forhold til en konsol, der er 30 år gammel, mener Magnus Groth-Andersen.

Nintendo har ingen planer om at inkludere spil fra eksempelvis deres populære Nintendo Wii fra 2006 i tjenesten. Og ved at begrænse sig til 30 år gamle NES-titler har Nintendo malet sig op i et hjørne, mener Magnus Groth-Andersen:

- Det er mig fuldstændig uforståeligt. Jeg er ikke forretningsmand, men jeg ville satse på at have lidt mere frie tøjler end det, forklarer Magnus Groth-Andersen og fortsætter:

- Hvis du gerne vil spille online på din Switch-konsol er der ikke noget valg i forhold til, om det er pengene værd. For det er nødvendigt at betale for tjenesten for at gå online. Men hvis du ikke er interesseret i at spille online, så er det bestemt ikke pengene værd med de gamle titler, som er inkluderet i tjenesten, siger Magnus Groth-Andersen.

Nintendo Online koster 20 dollars om året (ca. 130 kroner). Den danske pris er ikke officielt annonceret endnu.

Sony og Microsoft leverer varen

Mens Nintendos online-tjeneste, ifølge Magnus Groth-Andersen, fremstår mangelfuld og skrabet, så er der anderledes valuta for pengene hos Sonys 'PlayStation Plus' og Microsofts 'Xbox Live Gold', som deres online-tjenester hedder.

Foruden at kunne spille online og chatte med vennerne online, så leverer Microsoft og Sony også gratis titler hver måned, hvis man abonnerer på tjenesten. Og modsat Nintendo er der altså ikke tale om 30 år gamle spil.

En af de største titler til PlayStation, 'Destiny 2', var blandt de "gratis" spil der fulgte med i PlayStation Plus-abonnementet i september måned. (© Activision Blizzard / Bungie)

Hvis man abonnerer på 'PlayStation Plus' får man to PlayStation 4-titler, to PlayStation 3-titler og to PlayStation Vita-titler med i prisen hver måned. Prisen for 'PlayStation Plus' er 450 kr. pr. år.

Hvis man abonnerer på 'Xbox Live Gold' får man to Xbox One-titler og to Xbox 360-titler hver måned. Prisen for 'Xbox Live Gold' er 499 kr. pr. år.

- Der bliver udgivet nogle rigtig store titler som en del af de her online-abonnementer. Det er ikke nogle spil der har solgt dårligt, som nu gives gratis væk. Det er store blockbuster-titler, der gives væk til kunderne. Spillene har i hvert fald en værdi af omkring 1.000 danske kroner hver måned, vurderer Magnus Groth-Andersen.

Så det vil altså sige, at man i løbet af et års tid får spil til en samlet værdi af omkring 12.000 kroner.

- Derfor er det bestemt pengene værd, at abonnere på 'PlayStation Plus' og 'Xbox Live Gold', mener Magnus Groth-Andersen.

I forhold til hvem der leverer mest værdi for pengene, er Microsoft og PlayStation i meget tæt konkurrence:

- Det svinger meget fra måned til måned alt efter hvilke spil der bliver tilbudt. Sony og Microsoft ligger og kæmper fra måned til måned. Men de sidste par måneder vil jeg sige, at Sony har været mest på toppen, vurderer Magnus Groth-Andersen.

Facebook
Twitter