Nu starter verdens største spilmesse: ‘Det er juleaften for gamere’

Verdens største spilmesse, E3, begynder i dag i Los Angeles. Det er her, at alle de største spilnyheder bliver annonceret.

Det danske spil 'Hitman' og det ultra-populære 'Fortnite' er blandt de titler, som forventes at spille en rolle til E3-messen. (© IO Interactive / Epic Games)

Mere end 50.000 spilfans og journalister samles i disse dage i Los Angeles.

Det er nemlig tid til årets E3-spilmesse, der trækker opmærksomhed til sig fra hele verden.

- E3 er den helt store platform for spiludviklerne og konsolproducenterne. Det er her, at alle de største spilnyheder bliver annonceret henover de næste par dage. Det er som juleaften for gamere, forklarer Patrick Bay, chefredaktør hos Nordens største Nintendo-community, N-Club.dk.

Og langt de flestes øjne er rettet mod de tre største aktører: Sony, Microsoft og Nintendo. Vi har talt med tre danske gaming-eksperter om deres forhåbninger til messen.

Sony: Masser af nye spil, men ingen PlayStation 5

Der er høje forventninger til Sonys pressekonference. Palle Havshøi-Jensen, chefredaktør på PSLife.dk, fortæller, at E3 er spilverdenens SuperBowl, og når Sony træder ind på scenen, vil spilfans over hele kloden følge med i, hvad de har på vej af nyheder.

- Det er her, Sony laver deres allerstørste annonceringer, men vi skal ikke forvente, at der kommer nogle hardware-nyheder i år, forklarer Palle Havshøi-Jensen.

- Der kommer ikke nogen PlayStation 5 - og jeg tror heller ikke på, at der kommer en ny version af PlayStation 4 Pro, et nyt Virtual Reality-headset eller noget i den stil. Det tror jeg ikke på.

- Det kommer til at handle om spillene. Og det kommer blandt andet til at handle om det spil, der hedder ‘Death Stranding’, som er lavet af Hideo Kojima, der står bag ‘Metal Gear Solid’-spillene.

- Man ved slet ikke, hvad spillet handler om, men man ved, at den danske skuespiller Mads Mikkelsen har en fremtrædende rolle i spillet. Det er et af de største spil, der er på vej til Sonys platform, forklarer han.

Sony har allerede på forhånd løftet lidt af sløret for, hvilke spil de vil tale om. Men i stil med Apples pressekonferencer har de også ofte én særlig overraskelse, som ingen havde forventet.

- De plejer at gemme én overraskelse, som er det, som alle skal tale om. Og jeg har simpelthen ingen anelse om, hvad det kan være, for de er gode til at holde kortene tæt ind til kroppen, forklarer Palle Havshøi-Jensen.

Microsoft: Ny ‘Hitman’ og flere eksklusive titler til Xbox

Microsoft står bag Xbox-konsollen som tidligere har gået sin sejrsgang med store, eksklusive udgivelser. I år skal de vise musklerne, fortæller Morten Skou, chefredaktør på skandinaviens største Xbox-community, Xboxlife.dk.

- Microsoft prioriterer altid E3 højt. Det er altid her, at alle deres største produkter og nyheder bliver annonceret. I år har de holdt kortene meget tæt til kroppen, men det er her, at man viser, hvad man kan.

- Det er værd at holde øje med de danske spiludviklere, IO Interactive, for der er netop annonceret et nyt spil i ‘Hitman’-serien, som vi formenligt kommer til at se mere til på E3-messen, fortæller Morten Skou.

Foruden nogle spændende annonceringer, og de danske spiludviklere, så håber Morten Skou også, at Microsoft er opmærksomme på transformationen fra fysiske til digitale spil.

- Hvis man køber et fysisk spil, så kan man sælge det igen. Men hvad med et digitalt? Det kunne være, at der kunne laves en smart ting der. Man har det ikke på nogle af konsollerne, og det kunne godt være et argument for at købe den ene konsol fremfor den anden, fortæller Morten Skou.

Selvom der er meget at glæde sig til, så er der også visse ting som Morten Skou savner fra Microsoft i denne generation af konsoller.

- En af de ting, jeg godt kunne tænke mig mere af, er de her eksklusive titler, som virkelig viser, hvad de enkelte konsoller kan. Nogle af de helt store. Jeg synes, at både Microsoft og Sony har nogle rigtig gode eksklusive titler, men jeg synes alligevel, at der er plads til endnu flere.

Nintendo: Nyt ‘Pokémon’ spil - og ’Fortnite’ på vej til Switch?

Patrick Bay fra N-Club.dk har høje forventninger til Nintendos E3 pressekonference, der kommer til at adskille sig fra Sony og Microsofts.

- Nintendo er gået væk fra den traditionelle pressekonference og laver i stedet en samlet video, for at kunne vise flere sekvenser fra deres nye spil.

- De kommer til at have fokus på deres 2018-spiludgivelser. Det betyder blandt andet, at vi vil se mere til det nye ‘Super Smash Bros.’-spil. Samtidig vil de løfte mere af sløret for deres ‘Pokémon’-spil samt et nyt ‘Mega Man’, for at nævne et par stykker, siger Patrick Bay.

Det er de spil som vi ved bliver italesat på E3-messen. Men rygterne svirrer også om ét særligt spil.

- Der går altid rigtig mange rygter. E3-rygter er nærmest et begreb i spilbranchen. Ét af de mest vedholdende rygter er, at verdens mest populære spil lige nu, ‘Fortnite’, er på vej til Nintendos Switch-konsol. Hvis det sker, vil det være en kæmpe fordel for Nintendo, at de også kan tilbyde det spil på deres platform, forklarer Patrick Bay.