Nyt Halo og Gears of War: Her er de 5 vigtigste nyheder til din Xbox fra verdens største spilmesse

Spilmessen E3 er i fuld gang. Og Xbox-ejere kan se frem til nye eksklusive titler i de helt store spilserier.

I denne uge finder verdens største gaming-event sted i Los Angeles.

På Electronic Entertainment Expo, også kaldet E3, samles spiludviklere fra hele verden og præsenterer det nyeste indenfor konsol- og computerspil.

Og ud af de tre spil-giganter, Nintendo, Sony og Microsoft, var det sidstnævnte, der åbnede ballet med en pressekonference, som bød på en masse spilnyheder til Xbox One.

Palle Havshøi-Jensen har skrevet for Xboxlife.dk i mange år og giver her sin top fem over de vigtigste nyheder fra gårsdagens show, hvor han udelukkende fokuserer på titler, der kommer eksklusivt til Xbox One.

Halo-sagaen fortsætter med 'Halo Infinite'

Microsoft åbnede showet med annonceringen af det sjette Halo-spil i hovedserien.

- Det er helt klart den allerstørste serie på Xbox. Det første spil var med til at definere den første Xbox-konsol, og det her er et nyt spil i hovedhistorien, selvom de ikke sagde meget om det. Traileren var det første, de viste i showet, og de sagde, det bliver en fortsættelse af hovedkarakteren Master Chiefs historie, siger Palle Havshøi-Jensen.

Ifølge ham er det nye Halo-spil en sikker vinder for Microsoft, der har eneret til serien.

- De sagde, det bliver det største eventyr nogensinde. Og det skal de jo også sige, men det er nok rigtigt. Det kan kun gå hen og blive et hit, det er der ingen tvivl om. Det vidste de også godt selv, og derfor starter de pressemødet ud med dén trailer. Her i de kommende dage vil der nok komme mange flere informationer om det.

’Halo Infinite’ har endnu ingen udgivelsesdato.

Gears of War-serien får kvindelig hovedrolle i ’Gears 5’

Det femte spil i Gears of War-serien blev også annonceret ved pressekonferencen og hedder blot ’Gears 5’.

Og navneskiftet er ikke den eneste nyhed i forbindelse med annonceringen af fortsættelsen i den populære serie.

- I traileren så det ud til, at spillet byder på nye karakterer og en ny historie i universet. Det er første gang, man følger en kvindelig hovedperson i serien, siger Palle Havshøi-Jensen.

Han vurderer, at det nye spil ikke er så nyskabende, som det var engang, men at det er en vigtig titel for Microsoft at have på plakaten.

- Det er et af de bedste skydespil, hvor man løber fra dækning til dækning. Det var revolutionerende, dengang det kom ud, selvom tiden måske har indhentet serien en smule. Men det er stadig populært blandt fans, kunne man høre på jublen i salen. Og så er serien med til at sælge Xbox-platformen for Microsoft, som også ejer studiet, der udvikler spillene, siger Palle Havshøi-Jensen.

’Gears 5’ udkommer i 2019.

’Forza Horizon 4’ skifter karakter afhængigt af årstiden

Har du fart i blodet, kan du se frem til det nye spil i Forza-serien ’Forza Horizon 4’.

Og selvom det ifølge Palle Havshøi-Jensen ikke var en stor overraskelse, at spillet er på vej, så er nyheden om ændringerne i spillet kærkomne.

- Spillet har altid været placeret forskellige steder i verden. Det har tidligere været Frankrig og Italien. Og nu er turen så kommet til Storbritannien. Men den helt store nyhed er, at spillet ændrer karakter, alt efter hvilken årstid man vælger i spillet. Når det er vinter, vil søer for eksempel fryse til og gøre ellers lukkede områder åbne for spillerne.

’Forza Horizon 4’ foregår i en onlineverden, man deler med de andre spillere, hvor man kan trille rundt for sig selv eller køre ræs med de andre spillere, der kører rundt.

Spillet udkommer den 2. Oktober.

Populær skytsengel for en to'er

Selvom annonceringen af ‘Ori and the Will of the Wisps’, der er en opfølger til ‘Ori and the Blind Forest’ egentlig kom i 2017, så var traileren for det nye spil i serien et af højdepunkterne for Palle Havshøi-Jensen ved gårsdagens pressemøde.

- Det ser så smukt og fantastisk ud, og det første spil havde en virkelig god fortælling, siger han.

I spillet følger man Ori, der er en 'guardian spirit' på dennes færd gennem en magisk verden fuld af farer.

Og det er i høj grad stemningen i spillet, der gjorde etteren så populær.

- Det er et simpelt platformspil, der foregår i en stor todimensionel verden, hvor man bevæger sig fra højre mod venstre og op og ned. Så det er en old school mekanik, der er pakket ind i lækker grafik og et godt lydunivers, og på Xbox-platformen er det et spil, man ser frem til, lyder vurderingen fra Palle Havshøi-Jensen.

’Ori and the Will of the Wisps’ udkommer i 2019.

'Crackdown 3' udkommer endelig

Det er otte år siden, det seneste spil i Crackdown-serien udkom. Men i går kunne Microsoft så endelig løfte sløret for det næste kapitel i historien.

Palle Havshøi-Jensen mener, det var på tide med nyt om den ellers længe ventede efterfølger.

- Det var ikke en annoncering som sådan. Man kendte godt til det, og det har været undervejs i rigtig lang tid, men er flere gange blevet udskudt. Det er en vigtig titel for Microsoft, men det skal også snart til at udkomme, så man ikke mister interesse for serien, siger han og opfordrer Microsoft til at få fingeren ud.

- Traileren var en smule skuffende. Man er efterhånden mæt af al deres snak. Men det er en titel, der kan sælge nogle maskiner, fordi man ikke kan få det på de andre platforme. Så det bliver godt, når det kommer til næste år.

’Crackdown 3’ udkommer i 2019.