PlayStation 5 er lynhurtig - og fuld af overraskelser: Sådan bliver Sonys nye hypede spilkonsol

Spilfans kan se frem til en kraftfuld konsol med flere esser i ærmet, mener ekspert.

(© Getty Images)

Selvom den først kommer til næste år, så er opmærksomheden om Sonys kommende PlayStation 5 allerede enorm.

Efterhånden er de første detaljer om den nye konsol da også sluppet ud, og spillere kan se frem til den kraftigste PlayStation i mands minde.

Tidligere har vi kunnet berette, at PlayStation 5 får en bomstærk processor, der gør brug den såkaldte ray tracing-teknologi, som mest har været brugt af filmstudier i Hollywood til at skabe ultrarealistisk lyd og lys.

Derudover vil konsollen være bagudkompatibel, så man stadig vil kunne spille sine PlayStation 4-spil på den nye PlayStation 5, ligesom den også stadig vil indeholde et fysisk drev, man på klassisk manér indsætter sine spil i for at spille.

Men udviklingen går hurtigt i spilbranchen, og der er nu kommet endnu flere detaljer frem om den kommende konsol, som altså vurderes at komme på markedet engang til næste år.

PlayStation-ekspert Palle Havshøi-Jensen fra PSlife.dk beretter herunder om fire nyheder om PlayStation 5.

1

Vilde loading-tider

(Foto: Alex Pantling © Getty Images)

Ved et nyligt møde for Sonys investorer viste Sony stolt deres næste konsols hastighed frem.

De sammenlignede, hvor hurtigt den kommende PlayStation loader en bane fra sidste års 'Spider-Man' i forhold til, hvor hurtigt det går på deres nuværende topmodel Playstation 4 Pro.

Og hvor PlayStation 4 Pro brugte 8,10 sekunder på at åbne banen, så bruger PlayStation 5 kun 0,83 sekunder.

Se en video fra mødet herunder:

- Det kommer til at betyde, at de her indlæsningsskærme, som mange finder irriterende, kan være fortid. Så når du først er gået i gang med at spille, vil PlayStation 5 være i stand til at hente spillet så hurtigt, at man ikke skal loade og sidde og vente, siger Palle Havshøi-jensen.

- Som bruger vil man derfor opleve, at man får en mere sammenhængende spiloplevelse med glidende overgange, man ikke kommer til at mærke. Og det vil i sidste ende også give udviklerne nogle muligheder for at lave nye, flydende spiloplevelser, vi ikke er vant til endnu, siger han.

2

Indgår samarbejde med ærkefjenden

(© Sony & Microsoft)

Sony har for nylig også indgået et overraskende samarbejde med Microsoft, som de ellers har ligget i konsol-krig med, siden Microsoft lancerede deres Xbox i 2001, som en udfordrer til PlayStation 2.

Samarbejdet går ud på at udvikle fremtidige cloud-løsninger, der skal tage kampen op mod Google og Amazon, som begge er på vej med banebrydende teknologier indenfor cloud-gaming, som betyder, at man i fremtiden ikke vil være afhængig af at købe spil fysisk eller downloade dem til konsollen.

- Det sender et signal om, at den klassiske konsol-krig mellem de to giganter er ovre. De samarbejder, fordi Google og Amazon er begyndt at rykke på sig på gaming-området, og Sony rækker derfor ud efter Microsoft, som har den nødvendige teknologi til at hamle op med eksempelvis Google, lyder det fra Palle Havshøi-Jensen.

- For man skal ikke tage fejl af Google. De er på vej ind og vil bruge alle kræfter på at få del i det stadigt voksende gaming-marked. Og de er store og har mange penge, og med tiden bliver de fleste af deres ting gode. Og Sony har bare ikke de samme muligheder for at lave lignende teknologiske løsninger uden Microsoft, siger han.

3

Slut med at eje dine spil

(Foto: Rohan © Unsplash)

Og netop samarbejdet mellem Sony og Microsoft bringer os til punkt tre.

Sony har planer om at PlayStation 5-ejere i højere grad skal tænke over, om spil-streaming via en cloud-teknologi ikke er værd at overveje i forhold til fysiske spil og download af spil.

- Der er ingen, der køber DVD'er længere. Og det samme vil ske med spil, lyder det fra Palle Havshøi-Jensen.

- Sonys nye cloud-aftale med Microsoft viser, at vi er på vej mod et spilmarked, hvor brugerne i højere grad kommer til at købe abonnement til en form for streamingservice, hvor du kan spille alle de spil, du har lyst til, lige når du har lyst til det – så man slipper for at downloade eller købe spil fysisk.

4

Spil med dine venner på tværs af PlayStation-generationer

(Foto: Future Publishing © Getty Images)

Selvom det kan overraske, at det ikke har været muligt før, så bliver det det med PlayStation 5 muligt at spille mod sine venner, selvom de stadig ejer en PlayStation 4.

I dag kan du kun spille online mod andre PlayStation 4-brugere. Men når den nye PlayStation bliver tilgængelig, har Sony altså tænkt sig at gøre det muligt for de nye konsolejere også at kæmpe mod PlayStation 4-spillere.

- Det lyder som en selvfølge, men sådan har det ikke været. Sony har altid haft lidt korslagte arme på det her punkt, og PlayStation har aldrig været bagudkompatibel. Men med den kommende PlayStation kan man altså ikke blot spille sine gamle PlayStation 4-spil, man kan også spille mod andre, der har en PlayStation 4. Og det er der mange, der har efterspurgt længe, siger Palle Havshøi-Jensen.

- Det åbner op for, at folk kan spille mod deres venner, selvom de ikke har opgraderet fra PlayStation 4 til 5, og jeg tror da også mange børnefamilier vil nyde godt af, at de kan spille de spil, de kender og elsker, og at de stadig kan spille mod deres venner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter