Populær spilserie får overraskende dårlig modtagelse: 'Det er en elendig oplevelse'

- Det er en kæmpe skuffelse, lyder det fra dansk spilekspert.

De foregående spil i 'Ghost Recon'-serien har generelt klaret sig godt, men den seneste udgave med undertitlen 'Breakpoint' får nu ringe anmeldelser. (© Ubisoft)

- Det er en elendig oplevelse.

- Der er så meget, der frustrerer mig. Så meget der gør hele oplevelsen til en mudret og forglemmelig affære.

- Mangel på variation og selvmodsigende spilelementer efterlader 'Breakpoint' blottet for personlighed.

Anmeldelserne af det nye spil 'Ghost Recon: Breakpoint' er mildest talt ikke opløftende for Ubisoft, der står bag spillet.

Metacritic, der er en side, som samler anmeldelser fra både brugere og anmeldere, har spillet en bruger-score på 2,3 ud af 10, mens den samlede anmelder-score ligger på 5,9 ud af 10.

Der bliver i de dårlige anmeldelser særligt lagt vægt på, at spillet er forvirrende og simpelthen dårligt skruet sammen.

Chefredaktør på Nordens største spilmedie, GameReactor.dk, Magnus Groth-Andersen mener, at Ubisoft har været skødesløs med en af deres største spilserier.

- 'Ghost Recon'-serien er en af Ubisofts faste søjler. Det er et taktisk skydespil, der fortæller historier fra en nær fremtids militære operationer, siger han og fortsætter:

- Det kulminerede med 'Wildlands', som blev en af Ubisofts største succeser, men med 'Breakpoint' har de desværre begået et rodet spil, der er meget identitetsforvirret, siger han.

For karaktererne i 'Ghost Recon: Breakpoint' er der måske udsigt til faretruende kampe i horisonten, men for Ubisoft, der står bag spillet, er der derimod udsigt til lunke salgstal. (© Ubisoft)

Kopierer sig selv

Spilekspert Magnus Groth-Andersen peger på, at spillet virker som en doven efterligning af flere af Ubisofts egne titler.

- Det er en kæmpe skuffelse. For vi ved, at Ubisoft godt ved, hvordan man gør. De står jo bag 'Wildlands' og 'The Division'-serien. Men 'Breakpoint' bliver et underligt miskmask og halvhjertet forsøg på at klistre de to førnævnte titler sammen, siger han.

'Ghost Recon'-serien startede i 2001, og den indtil nu seneste udgave, 'Wildlands' fra 2017, fik hæderlige anmeldelser.

Men samme skæbne skulle altså ikke overgå 'Breakpoint'.

'Breakpoint' bliver også kritiseret for at have 'ubegribeligt dumme' fjender:

- Selvom du spiller på højeste sværhedsgrad, bliver spillet ikke nævneværdigt sværere. Fjenderne reagerer ofte bare med forvirring, når deres sammensvorne bliver skudt lige foran dem. De bliver stående uden at søge dækning, lyder det i Gamespots anmeldelse, der giver spillet karakteren fire ud af ti.

Magnus Groth-Andersen vil ikke kalde 'Ghost Recon: Breakpoint' decideret elendigt, selvom han er slemt skuffet: - Der er da dele, som er vellykkede, og der er også intense kampscenarier flere gange undervejs i spillet, siger han. (© Ubisoft)

Skal nok vende stærkt tilbage

Forklaringen på de ringe anmeldelser af et tilsyneladende ringe spil skal ifølge Magnus Groth-Andersen findes i Ubisofts forventninger til sig selv.

Han mener, der er en tendens til, at spiludviklere går for meget op i, at deres spil er unødvendigt penge- og tidskrævende.

- Det er ikke længere nok for de her spil at tjene nok penge og bruge nok af din tid. De skal tjene alle penge og bruge al tid, siger han og fortsætter:

- 'Breakpoint' er kulminationen på denne her tendens, vi har set, med at alle nye spil skal have ekstra tilkøb i form af mikrotransaktioner og lootboxes i det uendelige.

Men sidder man tilbage som skuffet 'Ghost Recon'-fan, skal man ifølge Magnus Groth-Andersen ikke frygte, at det nu er slut med flere gode 'Ghost Recon'-spil.

- Ubisoft er røvdygtige og har gang på gang vist, at de kan komme stærkt igen efter et dårligt spil, når de lige træder et skridt tilbage og finder på noget nyt. Det var tilfældet med 'Assassin's Creed: Odyssey' og 'Assassin's Creed: Origins', som udkom nogle år efter flere middelmådige 'Assasisin's Creed'-titler, siger han og fortsætter:

- Det her var en misser. Så det glemmer vi, og så kommer de bragende tilbage.

'Ghost Recon: Breakpoint' er udkommet til Xbox One, Playstation 4, PC og Google Stadia.

I 'Ghost Recon'-serien spiller man som en del af den hemmelige specialstyrke '5th Special Forces Group'. (© Ubisoft)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk