Populær YouTuber sagsøgt af Fortnite

Youtuberen snyder, samt promoverer og sælger snydeprogrammer, lyder det i søgsmålet.

Fortnite-universet er fuld af farver - og våben. (© Epic Games)

Man må ikke snyde. Hverken med sin skat eller sit CV. Og nu gør firmaet bag det yderst populære computerspil Fortnite sit for, at man heller ikke må snyde i deres spil.

YouTuberen Golden Modz, der har over 1,7 millioner følgere, er således blandt flere andre blevet stævnet af Epic Games, der ejer Fortnite.

Brandon Lucas, som er youtuberens borgerlige navn, bygger sin popularitet på, at han optager videoer af sig selv, mens han spiller en hacket - en modificeret - udgave af Fortnite og andre spil. Ved siden af sælger han også programmer for over 1.000 kroner, der lader andre spillere få samme fordele i spillet.

Det kan for eksempel være såkaldte 'aimbots', der betyder at spillerens våben automatisk sigter på modstanderen - et snydeprogram, der er kendt helt tilbage fra skydespillenes bedstefar, Counter Strike.

- Når snydere bruger aimbots eller andre snydeteknologier for at få en unfair fordel, så ødelægger de spillet for de, der spiller fair. Vi tager snyd alvorligt, og vi kommer til at bruge alle midler for at sørge for, at vores spil er sjove og fair for spillere, siger Epic Games ifølge BBC.

I spillet handler det om at være den sidste overlevende tilbage. Derfor er det en ofte brugt taktik at spillere gemmer sig og skyder hinanden på afstand. (© Epic Games)

Computerspillet Fortnite har siden sidste år, hvor det blev udgivet, opnået helt ekstrem popularitet blandt unge og især børn, hvor det længe har været det mest populære spil på streamingtjenesten Twitch. Spillet er gratis, men gennem tilkøb af kostumer og dansetrin skovler firmaet bag penge ind.

Smadrer lille dreng med 'aimbot'

Brandon Lucas lægger bestemt ikke skjul på, at han snyder. Et hurtigt blik på hans YouTube-side viser, at han nærmest kun lægger videoer op, hvor han bruger 'aimbot'. Den seneste hedder eksempelvis 'Smadrer lille dreng med aimbot'. Og det er ikke okay, lyder anklagen.

- Forsvareren Lucas snyder ikke kun. Han promoverer, reklamerer og sælger også programmer, der giver andre mulighed for at snyde, står der i søgsmålet fra Epic Games mod Lucas, der ifølge BBC også er rettet mod andre spillere.

Brandon Lucas - eller 'Golden Modz' - kommenterer selv søgsmålet i en YouTube-video.

- Jeg er forvirret, fordi der er da tusindvis af andre på YouTube, der også laver Fortnite-indhold - og de bruger da også 'hacks' (Programmer til snyd, red.) uden konsekvenser, siger han.

Spillet er både tilgængeligt på computer, konsoller og smartphones.