Populært spil genopstår efter 26 år - og får tårerne frem hos fans

Et af Nintendos mest ikoniske Zelda-spil bliver genudgivet i en helt ny udgave.

Hovedpersonen i 'Zelda'-spillene hedder Link. Dette billede er fra det yderst anmelderroste spil 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild', der er den seneste udgivelse i den over 30 år gamle spilserie. (© Nintendo)

- Wow! Jeg er mundlam. Mit første 'Zelda'-spil er kommet tilbage efter 26 år.

- Jeg græder lige nu. Jeg er så glad!

- Det er så nuttet og fortryllende!

- Det fik tårerne frem hos mig. Dette spil er mit yndlings 'Zelda'-spil, og jeg er vanvittig spændt!

Reaktionerne har været mange, efter Nintendo netop har annonceret, at de arbejder på en helt ny udgave af 'The Legend of Zelda: Link's Awakening', der oprindeligt udkom til Game Boy i 1993.

Annonceringen fandt sted via Nintendos annonceringsvideoer kaldet Nintendo Direct.

Det originale spil udkom i sort-hvid i 1993 til Game Boy. Senere blev der udgivet en ny version i farver, 'The Legend of Zelda: Link's Awakening DX', der udkom til Game Boy Color i 1998 (øverst). Nederst ses et screenshot fra remake-udgaven, der kommer til Nintendo Switch i 2019. (© Nintendo)

Størstedelen af reaktionerne har været positive, men der er også flere brugere på Reddits Nintendo-fællesskab, der skriver, at de er skuffede over det visuelle indtryk, og at spillet 'bare' er et remake - altså en opdateret version af et gammelt spil.

Og det er helt naturligt, hvis man spørger Magnus Groth-Andersen, der er chefredaktør på GameReactor.dk.

- Når man afslører et remake, kan man altid opdele folk i to lejre. Nogle er rigtig glade for et gensyn med et spil, som de har nostalgiske følelser omkring. I den gruppe findes også dem, som bare er glade for at få et nyt 'Zelda'-spil, hvis de ikke har spillet originalen.

- I den anden lejr har vi dem der siger: 'Prøv at hør, Nintendo har nogle af de dygtigste designere i verden. Hvad med at bruge ressourcerne på at lave noget helt nyt!?', forklarer Magnus Groth-Andersen og fortsætter:

- Det er altid en balancegang for udviklerne. Skal de cashe indpå de spilserier, de ved, der virker? Eller skal de kaste ressourcerne efter helt nye projekter? En ting er sikkert: Nintendo er helt bevidste om nostalgiens købekraft. De har en skattekiste af gamle spil, som de kan genskabe. Nostalgi er en primær drivkraft i hele Nintendos forretning. De ved, hvor meget folk elsker deres spilserier.

Det oprindelige 'The Legend of Zelda: Link's Awakening' er blevet rost til skyerne for sin omfattende historie og udfordringer.

Spil-mediet NintendoLife.com skrev blandt andet følgende i deres anmeldelse af det originale spil:

- Hvis du vil opleve det allerbedste som Game Boy-konsollen kan tilbyde, så skal du gøre dig selv en tjeneste og spille 'The Legend of Zelda: Link's Awakening'. Det er ikke bare et af de bedste spil til Game Boy. Det er et af de bedste spil nogensinde.

Det første 'Zelda'-spil udkom tilbage i 1986, hvor verden for første gang stiftede bekendtskab med seriens hovedperson, Link. Gennem årene er spilserien blevet rost for sine fængende historier, dets udfordrende gåder, medrivende gameplay og magiske univers.

Mario får også et nyt spil

Ud over annonceringen af 'The Legend of Zelda: Link's Awakening'-remaket offentliggjorde Nintendo også andre nyheder ved den netop afholdte Nintendo Direct.

Der er således også et helt nyt spil på vej med den legendariske Mario-figur i hovedrollen, eftersom 'Super Mario Maker 2' blev annonceret.

Mario og Luigi står klar til at hjælpe dig med at bygge dine egne baner i 'Super Mario Maker 2'. (© Nintendo)

Spillet ligner umiddelbart de klassike Mario-spil, men den helt store forskel er, at spillere selv kan bygge deres egne Mario-baner.

Spillet er en opfølgning til det originale 'Super Mario Maker', der udkom til Wii U-konsollen i 2015. Spilmediet GamesRadar.com omtalte dengang spillet således:

- Spillet er fyldt til randen med opmuntrende positivitet. 'Super Mario Maker' giver dig alle værktøjerne til at skabe og dele nogle fantatiske baner.

'Super Mario Maker 2' udkommer i juni, mens 'The Legend of Zelda: Link's Awakening' endnu ikke har fået en konkret udgivelsesmåned.