Red Dead Redemption II snydt for sejren: Her er årets bedste spil

PlayStation-spillet 'God of War' løb med den mest prestigefyldte pris ved Game Awards - for næsen af favoritten 'Red Dead Redemption II'.

Kratos (t.v.) og Arthur Morgan er hovedpersonerne i henholdsvis 'God of War' og 'Red Dead Redemption II'. (© Sony Computer Entertainment / Rockstar)

Det brutale og anmelderroste spil 'God of War' kan nu prale af titlen som årets bedste spil.

Det står klart, efter spillet vandt hovedprisen, 'Game of the Year', ved årets største prisfest i spilbranchen, The Game Awards, der netop er afholdt i Los Angeles.

- 'God of War' vandt prisen som årets spil, fordi det tilbød den mest helstøbte og smukke spiloplevelse i år. Spillet var lidt en dark horse, fordi 'Red Dead Redemption II' var nomineret i samme kategori. Og når Rockstar, udviklerne bag 'Red Dead Redemption', udgiver noget, så bliver det ikke større, lyder det fra Magnus Groth-Andersen, der er chefredaktør på Danmarks største spilmedie GameReactor.dk.

- Jeg tror, at blandt de branchefolk der har stemt, så brænder der et behov for, at belønne årets dark horse, fremfor at stemme på giganten 'Red Dead Redemption II', der er en af de største underholdningslanceringer nogensinde, fortæller Magnus Groth-Andersen.

Både 'God of War' og 'Red Dead Redemption II' har den almindelige, historiefortællende single player-oplevelse i fokus. Og det er stadig i høj kurs i 2018, mener Magnus Groth-Andersen:

- Den her sejr sender et signal om, at den traditionelle single player-oplevelse stadigvæk kan spille en fuldstændig central rolle, selvom vi lever i en verden af 'Fortnite', 'PlayerUnknown's Battlegrounds' og andre online-multi player-spil.

I det nye 'God of War'-spil har hovedpersonen Kratos fået en søn. Det skaber en ny dynamik i både historiefortælling og gameplay, mener anmelderne. (© Sony Computer Entertainment)

'God of War' udkom i april måned efter at have været fem år undervejs. Spillet er en del af en samlet spilserie, som har imponeret spilfans og anmeldere siden 2005, hvor det første spil i serien udkom til PlayStation 2.

Troldspejlet gav topkarakter

Da spillet udkom tidligere på året, var Troldspejlet også svært begejstret for udgivelsen.

- Det er så fantastisk flot, forrygende og gribende som en episk film, lød det fra Jakob Stegelmann i sin anmeldelse af spillet.

Troldspejlet gav topkarakteren 6 ud af 6 stjerner og du kan se deres anmeldelse af spillet lige her: