Se listen: De 4 største gaming-trends lige nu – og 1 der bare skal dø

Nintendo Switch-konsollen stormer frem, nostalgiske spil bliver genoplivet - og alle spil vil være ligesom 'Fortnite'. Det sidste vil vi gerne være fri for.

'Fortnite' er verdens mest populære computerspil lige nu. Spillet er kendt for dets spilform, hvor 100 spillere kæmper til døden indtil sidst overlevende. (© Epic Games)

Verdens næststørste spilmesse, GamesCom i Köln, er slut.

Nu kan de hundredtusindvis af fans, branchefolk og journalister kan vende hjem til deres konsoller og computere rundt om på kloden, hvor de kan begynde at filtrere den sidste uges kalejdoskopiske oplevelser.

Vi har dog allerede tyvstartet og har samlet fem af de mest markante tendenser i messens mange spil til dig. Tendenser, der vil forme dine spiloplevelser i de næste år.

Og nå ja, så er der også én tendens, der gerne må blive væk. Tak!

(© Nintendo)

Switch over det hele

Hvis man skulle være i tvivl om, hvorvidt Nintendo Switch er en succes, så skal man ikke kigge længere end det udbud af titler, der blev serveret fra alle sider på GamesCom.

Der var selvfølgelig alle Nintendos egne mange titler med den skæggede blikkenslager Mario og vores eget danske 'A Hat in Time', men der også nogle seriøse overraskelser. 'Diablo III'? 'Saints Row: The Third'!? 'Dark Souls: Remastered'?!?

Og sørme om de ikke også annoncerede et af tidens største indie-favoritter: 'Slay the Spire'. Det var en ret vild GamesCom for den lille konsol. Udover 'Slay the Spire' har de nævnte spil flere år på bagen hos andre konsoller og PC, men lur mig, om man ikke lige har lyst til at spille dem igen på sin bærbare Switch.

(© Rocksteady)

Alle efterli(g)ner Batman

Du kan lige så godt indse det, hvis du vil spille actionspil i det næste års tid, så kommer du til at svinge med en eller anden form for line. Vi tæller ikke færre end fire nye store spil, hvor liner er en integreret del af den måde, man bevæger sig på, ligesom det også var i 'Batman'.

Fra det nye 'Spider-Man'-spil (ret oplagt), over ninja-spillet 'Sekiro: Shadows Die Twice' til dæmondræberspillet 'Devil May Cry 5' og dæmondræberspillet 'Doom Eternal'. Alle spil introducerer en eller anden form for line eller klo, der giver mulighed for pludselige rykvise bevægelser fremad og hurtige bevægelser op og ned.

Så se frem til sug i maven - og lad være med at kigge ned!

(© THQ)

Dyrehybriderne spreder sig

Mens zombier og superkræfter har omdrejningspunktet i utallige spil over de sidste par år, så er man begyndt at kunne ane en ny tendens: Dyrehybriden. I hvert fald var der i år på GamesCom to spil, hvor man kunne træde i poterne på en hybrid af menneske og dyr.

I spillet 'Biomutant' kan du designe din egen dyrehybrid med pels, klør og klæ’r, der skal gå på opdagelse i en fjern fremtid med gun i hånd.

I det svenske 'Mutant Year Zero: Road to Eden' er der også dømt fremtidsodyssé. Her skal du styre dit eget lille hold af dyrehybrider og mutanter igennem et Sverige ødelagt af atomkrig. Ja, selv i det russiske 'Metro: Exodus' var der dyremutanter en masse. Dog ikke i spilbar form.

(© THQ)

Alt der er gammelt er nyt igen

'The Settlers' og 'Desperados' er begge klassiske spil-serier med adskillige årtier på bagen, men uden markante udgivelser i de seneste mange år. I hvert fald indtil nu. For på GamesCom blev vi pludselig præsenteret for både et reboot af 'The Settlers' og af 'Desperados'.

Dem så vi sidste gange spil fra i 2011 og 2006. Det er fortsættelsen af en tendens, vi har set over de sidste par år, hvor også spil som 'Wasteland' og 'The Bard’s Tale' har fået reboots mange år efter deres oprindelige serier. Vi kan bl.a. glæde os til 'The Bard’s Tale IV' i næste måned. Det er en fortsættelse af 'The Bard’s Tale III', der udkom i 1988!

(© Epic Games)

Mest nederen tendens: Battle Royale over det hele

'Fortnite' er populært, ja vi har forstået det. Det samme er 'PlayerUnknowns Battlegrounds', der også gør brug af Battle Royale-spilformen, hvor 100 personer kæmper indtil sidste overlevende.

Men skal alle spil nu have en Battle Royale-modus, spillenes svar på Kähler-vase-udsalg: Alle mod alle til der kun står én levende tilbage?

Ja, det skal man åbenbart. Det er en tendens, man ser i 'Battlefield V', 'Dying Light', 'Stormdivers' og sikkert mange flere, der ikke er nævnt her. Det er sjovt at spille mod andre, men det er svært at forestille sig, at alle disse spil vil kunne finde et stabilt antal spillere, som gør det sjovt i lang tid ad gangen.

Vi håber ikke, at det er en trend, der spreder sig til flere genrer. 'Stardew Valley: Battle Royale' ville ikke rigtig være til at bære.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk