Signe var forsidepige og på vej ud i et stofmisbrug: World of Warcraft reddede mit liv

Signe Jørgensen endte pludselig i et vildt jetset-liv fyldt med stoffer. Indtil det blev for meget.

(Foto: Foto: Kasper Månsson & Grafik: Ingeborg Munk Toft © Dr)

I en kolonihave er Signe Jørgensen i gang med at tørre ramsløg, som hun har fundet og plukket i en skov tæt på.

I haven er der urtehave og køkkenhave, hvor hun dyrker sine egne grøntsager og urter.

Rundt omkring i huset finder man drømmefangere, krystaller og andre iøjnefaldende genstande fra den spirituelle afdeling i livets butik.

På gulvet ligger den 10 år gamle blandingshund Charlie og snorker blidt.

Men idyllen har ikke altid fået lov til at fylde i Signe Jørgensens liv.

Hvis vi spoler tiden 10-12 år tilbage var den i dag 30-årige grafikers liv markant anderledes. Og det endte med, at hun måtte vende hele sit gamle liv i ryggen til fordel for 'World of Warcraft' for ikke at gå en trist skæbne i møde.

Gennem sine mange år med det magiske univers i 'World of Warcraft' er Signe Jørgensen blevet inspireret til at søge spiritualiteten i sit virkelige liv. (Foto: Kasper Månsson © Dr)

- Da jeg var 18, kom jeg på forsiden af FHM for første gang. Senere hen også M!. Jeg var eventpige på diverse bilmesser, og jeg fik penge for at være gæst inde på Club Renomé og de andre københavnske klubber, der fandtes dengang. Der var virkelig fart over feltet, fortæller Signe Jørgensen, der hurtigt befandt sig i et jetset-liv, hun ikke havde været bekendt med før.

- Når du kom på forsiden af sådan nogle blade, skulle du rundt og være gæstebartender, og alt handlede om mit udseende og om at feste hårdt, siger Signe Jørgensen.

Sådan så det blandt andet ud, når Signe Jørgensen stod i front på forsiden af mandeblade som FHM og M!. (© PRIVATFOTO)

Blev en del af techno-miljøet

Men selvom Signe Jørgensen nok var dygtig til sit arbejde som forsidemodel, så var det ikke lysten, der drev den unge kvinde til at smide tøjet i alverdens sammenhænge. Hun brød sig faktisk ikke om det.

- Mit liv blev vildere og vildere, fordi jeg begyndte at komme i nogle hårdere technomiljøer, hvor der også var stoffer som en form for modvægt til det glamourøse 'forsidepige'-liv, lyder det fra Signe Jørgensen.

Signe Jørgensen døjede udover de vilde weekender også med et usundt kæresteforhold, og til sidst blev det for meget for den unge kvinde.

- Min mor har altid sagt til mig, at man skal passe på sin hjerne, og jeg kunne bare se, hvordan mit liv var på vej mod et rigtig dårligt sted, siger hun og fortsætter:

- Jeg fik et decideret nervesammenbrud. En voldsom depression. Jeg havde ikke lyst til at skulle stå dér og se godt ud længere. Jeg følte, jeg skulle have lavet alt muligt ved min krop og mit ansigt. Min selvtillid var helt væk. Jeg startede på en uddannelse, men måtte sygemeldes, da den sidste eksamen var taget, fortæller hun.

En juleaften cirka ti år tilbage kunne gæsterne på Diskotek Ritz i Køge se frem til en aften i selskab med 'Køges dejlige julegodte' i form af Signe Jørgensen. (Foto: Kasper Månsson © Dr)

Fra Signe til Isisra

Signe begyndte at isolere sig selv på sit kollegieværelse under sygemeldingen, og livet som daglig kriger i World of Warcraft var begyndt.

Det skulle vise sig at blive et vendepunkt for den unge kvinde.

- Jeg havde spillet en smule 'World of Warcraft' nogle år forinden. Det begyndte jeg på igen, da jeg var flyttet ind på kollegiet. Og så blev jeg ellers bare fanget af det, fortæller hun.

Signe Jørgensen skabte figuren Isisra – en såkaldt Frost Mage – og fra dét øjeblik var en ny gamer født.

Pandesmykket købte Signe Jørgensen for de penge, hun fik i gave, da hun blev udlært som grafiker fra Ekstra Bladet. (Foto: Kasper Månsson © Dr)

- Det var samme følelse, som når man tager VR-briller på. Jeg var helt opslugt af denne her magiske verden inde i spillet. Det er så stort, og jeg brugte stort set al min tid på at blive god til det.

Det første, Signe Jørgensen gjorde om morgenen, var at logge ind i 'World of Warcraft'. Og da lederen af hendes guild skulle være far, blev Signe Jørgensen konstitueret guild-leder.

- Jeg glemte helt at have selvmedlidenhed over min dårlige tilværelse. Der fulgte nemlig en masse ansvar med overfor alle de andre i gruppen. Det var min opgave at koordinere, når vi skulle på raids, hvor vi var op til 40 mennesker, der skulle samarbejde om at nedlægge en stor boss, siger Signe Jørgensen, der vurderer, at hun nogle dage godt kunne bruge 16 timer om dagen på at spille.

Giftede sig med virtuel ven

De tætte relationer, der opstod mellem Signe Jørgensen og hendes medspillere, var også en medvirkende faktor til, at hun fik det bedre og bedre, som tiden gik med at være dedikeret til spillet.

Når de skulle mødes i spillet og bekæmpe de onde kræfter i 'World of Warcraft', foregik det altid på weekendaftener. Og når Isisra var logget på, var Signe Jørgensen højere agtet, end hun havde oplevet i sit tidligere liv som forsidepige.

- Når jeg loggede ind, var der 20 mennesker, der skrev hej. Det var der ikke ude i mit rigtige liv. For da jeg først gik psykisk ned, gad folk ikke snakke med mig længere, siger hun.

I dag er det vilde festliv skiftet ud med en kolonihave i Skovlunde i Storkøbenhavn, hvor Signe Jørgensen dyrker en masse blomster og planter. Alt sammen takket være 'World of Warcraft'. (Foto: Kasper Månsson © Dr)

Signe Jørgensen blev sågar gift med én af kammeraterne inde i spillet, og den dag i dag har hun stadig kontakt med flere af sine gamle guild-venner.

Efter noget tid som sygemeldt startede Signe Jørgensen på en uddannelse som webintegrator, hvor hun bestod med et 12 tal og efterfølgende kom i lære som grafiker på Ekstra Bladet, som i dag er en af de kunder, hun har i sin grafiske enkeltmandsvirksomhed SigneDesign.

I dag er Signe Jørgensen en anden kvinde, end hun var for ti år siden.

Livsglæden lyser ud af hende, når hun fortæller, hvordan hun har taget det bedste fra 'World of Warcraft' med sig ind i sit voksne liv – på trods af, at det efterhånden er mange år siden, hun har spillet 'World of Warcraft'.

Omkring samme tid, som 'World of Warcraft' blev en del af Signes liv, kom hunden Charlie også ind i billedet. De har været hinandens trofaste makkere i ti år nu. (Foto: Kasper Månsson © Dr)

- Jeg arbejder med at lave hjemmesider hele dagen, og så gider jeg ikke altid sidde og glo ind i computeren, når jeg har fri. Men jeg maler meget, og jeg har min dejlige have. Og jeg synes jo lidt, jeg har taget magien fra 'World of Warcraft' og overført den til den virkelige verden, siger Signe Jørgensen og fortsætter:

- Jeg dyrker naturen rigtig meget. I 'World of Warcraft' kunne jeg godt lide at samle urter og brygge potions. Og nu laver jeg ramsløgspesto og duftvand og såromslag. Jeg er gået all in på urter, griner hun.

Og spørger man hende direkte, hvad 'World of Warcraft' har betydet for hendes liv, er svaret klokkeklart:

- Jeg ved ikke, om jeg havde levet uden. Jeg var på randen af selvmord, fordi jeg var så ked af mit liv. Det reddede mit liv. Jeg har lært meget af det spil.

Mere end halvdelen af de 13-19-årige danske drenge spiller computer eller konsol hver eneste dag.
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk