Skaberen bag kontroversielt voldtægts-spil: 'Jeg troede ikke, det ville provokere nogen'

Nu forholder skaberen af computerspillet 'Rape Day' sig til den voldsomme kritik, der har ramt ham de seneste dage.

Skaberen af 'Rape Day' forstår godt kritikken, men opfordrer samtidig til, at spilplatformen Steam tænker grundigt over, hvad de tillader og forbyder på deres platform. (Foto: Desk Plant)

Først kom nyheden om spillet 'Rape Day', hvor man kunne spille en sociopatisk seriemorder, der i en zombie-verden voldtager kvinder.

Så startede en rødglødende debat om spillet på blandt andet DR Nyheders Facebook-side.

Og endelig meddelte spilplatformen Steam - der ellers skulle have distribueret det kontroversielle spil - at de alligevel ikke ville distribuere det.

Debatten har især kredset om, hvor grænsen går for, hvad man kan tillade sig i computerspil, og hvem der i rammeste alvor kan finde på at lave et spil om voldtægt.

'Steam bør tænke over, hvad de tillader'

Nu forholder skaberen af spillet sig selv til kritikken.

- Jeg troede ikke, at det ville provokere nogen, lyder det fra spillets skaber, Jake, i en e-mail til dr.dk. Han har valgt ikke at stå frem med sit efternavn, men oplyser, at han inden 'Rape Day' blandt andet har lavet interaktive tegneserier på nettet.

- Handlingen i spillet er så tydelig ud fra titlen og billederne. Derfor troede jeg ikke, at nogen, som ikke var interesseret i sådan et spil, ville klikke på det. Jeg troede heller ikke, at grafikken var god nok til, at spillet ville få nogen som helst opmærksomhed.

Han fortæller, at han skabte 'Rape Day' for underholdningens skyld, men også for at teste grænserne hos spilplatformen Steam, der skulle have distribueret spillet.

Det er nemlig ikke første gang, Steam møder kritik på grund af deres frisindede tilgang til, hvad de tillader på deres platform.

Steam, der ejes af spilvirksomheden Valve, blev mødt af skarp kritik sidste år, da man vedtog en såkaldt 'hands off'-politik.

Den betød, at man valgte ikke at tage aktiv stilling til det indhold, der kunne tilgås på platformen, medmindre der var tale om spil, man vurderede, var direkte ulovlige.

- Steam bør tænke grundigt over, hvad de har lyst til at tillade og forbyde på deres platform, fremfor at reagere på bagkant, når folk bliver vrede over et spil, siger Jake.

Vil selv distribuere spillet

Nu har Steam så alligevel valgt at fjerne muligheden for at forudbestille 'Rape Day' på deres platform.

- Jeg har lært, at de vrede masser kan få forbudt alting alle steder, fortæller Jake, der efter den voldsomme debat dog godt kan forstå kritikken.

Steams beslutning har imidlertid ikke forhindret ham i selv at distribuere sit kontroversielle spil via sin hjemmeside.

Her kan man skrive sig op, hvis man vil have at vide, hvor og hvornår Jake gør spillet tilgængeligt.

- Lidt mere end 6.000 mennesker vil gerne vide, hvornår spillet kommer ud, påstår Jake.

Vi har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra Steam, men i går skrev de følgende i et blogindlæg på deres hjemmeside:

- Vi har besluttet ikke at distribuere spillet på Steam [...] Vi respekterer spiludviklernes kunstneriske frihed, og formålet med Steam er at hjælpe udviklerne med at finde et publikum. Men denne udvikler har valgt lave et spil, der gør det meget svært for os at hjælpe dem med det.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk